Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Fuksija - Fuchsia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Fuksija - Fuchsia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 35>
Korisnik
Poruka
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 18:13
Visećih baš i nema, htjela bih nabaviti još koju boju ali nema neki izbor. Istina, nisam baš u mogućnosti i tražiti ali kad god stignem, bacim oko. Htjela bi bijelu, i pokoju velikocvjetnu....smile70
Tena 28.3.2010
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 18:36
za sve vas koji imate ovako krasne fuksije...kako do sada nisam imala fuksije, imam jedno pitanje jel bi ju trebala presaditi u malo veću teglu, ovo je ukrasna, znači ona unutra je manja, mislim da je tegla br.8, a cvijet je visok 20ak cm...

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 21:32
Pčelice tvoje fuksije su još male i nježne. Moje su visoke od 30 – 50 cm u ovisnosti o vrste fuksije. Najmanje tegle koje koristim imaju promjer od 17 cm. Od mojih fuksija najljepše izgledaju one fuksije koje sam sadio po dvije u velike tegle. Ujutro fuksije obilno zalijem, višak vode slobodno otječe jer tegle nemaju tanjur.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 13:49
Čim je veći volumen tegle tim je lakše održavati zemlju ravnomjerno vlažnom. A to je za fuksije jako važno. Fuksije znaju govoriti. Ako je zemlja premalo vlažna fuksije spuste svoje grane a lišče izgleda kao blanširana blitva. Koliko fuksije vole vlažnu zemlju vidim iz toga da im niti popodnevno sunce ne smeta ali pod uvjetom da je zemlja vlažna.
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 14:49
Blanširana blitva,hehehehehehe, Pinus ovo ti je super opis, slazem se Clap
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 17:39
Ja ih baš zato obožavam, jer znaju reć kad su žednea da nije prekasno. Da bar i ostalo cvijeće tako zna govoriti smile47
Tena 28.3.2010
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 23:28
Pinus ja imam problem,moja lijepa roza nova fuksija koja je pred dva dana bila super sad ima iznenada kako bi rekla preko noći fleke po lišću i sva je klonula.Nalazim da sam pogrješila što sam je stavila na istočnu stranu na sunce do podne,i zalijala,izgleda da se je pofurila jer zemlja u tegli je bila mokra dosta i zagrijala se i kaj sad.smile43
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 23:45
Mislim da nije sunce. Mislim da je to gljivična infekcija. Fuksije su osjetljive na „hrđu fuksijinog lišća“. Pogledaj ovdje.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 23:51
Silvestra Ovdje imaš slike pa probaj usporediti.
Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 429
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2011 u 13:17

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Biće ih još za koji dan.

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2011 u 23:18
Lijepi crveni cvjetići. Izgledaju nježno kao i od pčelice.
Moje su kod mene skoro od početka 4 mjeseca. Najviše od njih su sada visoke i do 60 cm.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2011 u 00:24
Pinus,pošpricala sam je Tongueantrakolom,stavila u sjenu i prestala zaljevati dok ne vidim da je zemlja vodu isparila i da nije previše mokra,čini mi se da je bolje-
Na vrh
Tratincica44 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tratincica44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2011 u 08:54
Kod nas je prije 15-ak dana bila jaka tuča i dosta cvijeća je sada uništeno. Cvijetovi su kao čekićem polupani, a listovi su puni bijelo sivih točkica i rupica. Sada mi se čini da je čak i nekakva gljivična bolest na tim oštećenjima. da li se smije biljke (fuksije, sulfinije, ruže, ...) pošpricati Antracolom (imam ga kod kuće) ili da kupim Baycor? Silvestra, što Vi sve špricate Antracolom i radi čega?
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 22:12
Tratinčice ja svaka 2 tjedna špricam antrakolom ruže protiv pepelnice i rđe ,te pjegavosti lišća,a sad sam pošpricala i fuksiju i odmah joj je bolje.Tongue
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 23:45
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 11:19

Konačno malo kiše !
Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 13:27
Thumbs%20Up
Imam i ja takvu, ali mi kasni, još ne cvjeta. Šta si joj radio, kako ti je prezimila? Ili je tajna u prihrani?
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 16:10
Prelepa je,prava viseca i okupana vidim.....E tu kisu mi ocekujemo veceras...jedva cekam!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 17:03
Sve fuksije su prvu sezonu kod mene. Ova bijela viseća sa prošlog posta je izuzetno osjetljiva na pomanjkanje vode. Supstrat sam miješao sam i izgleda da sam dao premalo treseta. To je uzrok da ju zalijevam 2x dnevno. Prihranjujem sa uravnoteženim gnojivom svaki dan po malo. Direktno sunce ima do recimo 13 h, a poslije do kraja dana je u sijeni. Kod mene je od sredine 4 mjeseca. Semira, kupio sam fuksije koje su bile prilično razvijene u trenutku kupnje. Odmah su nastavile sa jakom vegetacijom. Možda je to razlog što tvoja još ne cvijeta – tvoje su vjerojatno kasnije ušle u vegetaciju. Vjerojatno si kasnije sadila.

Olja kiša je raj na zemlji!

Evo jedna tegla visećih fuksija. U nju sam posadio dvije plave i jednu crvenu fukciju. Crvena brže raste i guši plave. Sljedeći puta u istu teglu sadim samo fuksije iste vrste.

Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 21:35
Ovo je prelijepo.
Svoje fuksije u jesen ošišam i spremim na hladno. Tako da im u proljeće treba vremena da ojačaju i krenu, ne forsiram ih, sve ide svojim tokom. Pomislila sam da je tvoja od ranije jer je baš razvijena.
Sljedeće godine pobacaj ili podijeli sve drugo cvijeće, uzgajaj samo fuksije. A mi ćemo uživati.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,238 sekundi.