Istarski blues |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 37383940> |
Korisnik | |
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E sad malo o buri. Da sad napišem što mislim o njoj moderatori bi me radi prostakluka zauvijek banirali sa foruma.
Ovaj bor ima točno 25 god i potpuno je zdrav. Granu je slomila bura, tako da je premostila prilazni put i temeljito skršila divnu smokvu. I ona će morati otići. Na slici nemate usporedbu veličine, promjer grane je bio cca 30 cm ![]() ![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
I ova šljiva je bila potpuno zdrava. Ništa trula iznutra, ili izjedena crvotočinom. Nije nakrivljena od reume, nego kako je imala drugu, simetričnu granu, nju je bura prepolovila, jednu stranu je doslovno otrgnula. Rana je 3/4 metra dugačka. MM ju je premazao voćarskim voskom i poslije sa vapnom protiv ne znam kojih nametnika pa se rana ne vidi jasno.
![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Ali, ima ih koji se ne daju
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Opet sam malo istrčala s fotićem. Ovaj kutak već ljepše izgleda. Još kad i AKO iznikne što sam posijala, (kad bih se barem sjećala što)
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ovu srećom nije bura slomila
![]() A ova se od šoka ili posvađala s bojama ili postala daltonist pa nabacila drugačije cvijeće ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga Vera,
Kako si ti vrijedna,sve ti je kao po špagi,
što se tiče bure,ona ti u prirodi radi selekciju,tako i u tvom slučaju. |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Nisam dugo bila kod tebe u posjeti....Malo sam pregledala što sve ima kod tebe novoga...Čitam da je bila jaka bura koja ti je radila kažin po vrtu, pa kada molim te? Tu kod nas nije bilo bure pa mi je čudno da je bilo kod vas...Lijepo ti je i prostrano dvorište sa lijepim drvećem...Ruže su prekrasne, ja ih jako volim tako da sam ove godine zasadila oko 15 novih ruža u novi vrt....Hoste su lijepe i odličan je prijedlog Perle za uređenje hostinjaka.Vidim da si obavila šoping na Riječkom sajmu, lijepo za popunu
praznina u vrtu....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
prvi puta sam u tvom vrtu i mogu samo reci da je prekrasan
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
Rosa2 i Belina , hvala na komplimentima.
Jagoda, bura je prekinula ružu pred 10 dana ili tako nešto kad je zadnji put puhala, ali sam tek sad stavila slike. A stabla su stradala ove zime kad su bile one jake bure. |
|
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Suosjećam sa tvojim bjesom prema vjetru, kod mene u vrtu pušu svi mogući iz svih smjerova.
Obriju sve što se posadi i osuše zemlju totalo. Kako je pjesakovita zemlja tako mi je pretvara u prah. Naša jedina opcija su vjetro-brani i živa ograda uz njih, ako nađem koja će preživjeti ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
I najgore što nema trajnog rješenja, osim da digneš zidine pa ti kuća naliči na zatvor.
|
|
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Tako će i biti, drugog rješenja nemam ako hoću imati bar glavicu salate
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
nagledala sam se ljepote kod tebe vera ,super je sve..ja sam početnik u biljkama,tek nedavno sam se vratila u hrvatsku i sad uređujem svoje dvorište,a poput tvog muža sam,mora sve bit "pod špagu"
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Vero, unatoč buri, ili u inat buri tvoj je vrt lijep. A bura ponekad unese rock and roll u tvoj istarski blues.. Ravnoteža
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
i ja ne volim vjetar,izludjuje me.tvoj vrt mu ipak prkosi
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Obožavam cvijeće, ali ona dva primorska bora, eh da imam puno mjesta, ovako uživam u tvojima i onima u Skradniku.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Rijeka
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
VERA SRETNA TI NOVA 2012.... |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
dadacvjetić ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 23 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 362 |
Uživala sam u šetnji tvojim vrtom
![]() |
|
živi svaki dan ko da ti je posljednji.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 37383940> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |