Puničin jastuk - Echinocactus grusonii |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
pupa031 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne znam gdje bih ih mogla staviti ? Nova sam pa se još ne snalazim .. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Vidim da imaš i lijepu kolekciju kaktusa,da malo više slika,vidim da imaš šta pokazati
![]() |
|
![]() |
|
pupa031 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
Evo i moga staroga 5-6 godina, bio je kao teniska, sada je veličine košarkaške lopte. Proljetos sam ga prenaglo iz zimovanja stavila na sunce pa sada ima ožiljke. Nemojte da se to desi i vama .. Ne smeta mu toliko koliko gubi na ljepoti
![]() ![]() A ovaj je još maji.. prošvercan jesenas u planinarskim cipelama iz Italije ![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Bome se mora biti dobar znalac. Meni "mladunčad" uopće ne sliči na "starca"!A stari kaktus je zbilja veličanstven!
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,samo se ti šetaj do tvoje susjede da i mi ostali možemo uživati.I tvoji su lijepi,a bit će užitak gledati ih kako rastu
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Potpisujem ovo što je borzoj napisao. Jednom kad se zaljubiš u kaktuse kolekcija brzo prođe 100 kom. Velika je razlika dali si kaktuse kupovao po 30 Kn. ili 300 Kn. Zadovoljstvo da se sam brineš o njima i promatraš kako rastu isto nešto znači. Evo i dva moja grusonija. Manji je poklon moje susjede, a ovaj malo veći sam kupio. Po izgledu rebra je mali grusonii sličniji mammilariji nego odraslom grusoniu. Lantana i dora imaju krasne grusonije. A vjerujte i moja susjeda. Pogledajte kako je krasan njezin grusonii. To je kaktus koji vas ostavi bez riječi. Visok je oko 80 cm. A star, tko zna? Pitam ju i takve podatke ali jednostavno ih ima previše da bi to sve zapamtio. Echinocactus grusonii moje susjede |
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Proba uspila, kapitalac famozan! Al pitar mi je ludilo!
|
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
Ovo je moj grusonii kapitalac ( proba stavljanja slike)
![]() |
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Evo i mog ljubimca, nabavila sam ga nekidan na akciji u Lidlu! Nekih 20-ak kuna:)
![]() Jos je mali, ali meni je bas simpa ovakav! |
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Evo mog ogromnog grusonija:
![]() |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Oh Lantana...ja kad budem stara
![]() ![]() Bit' ce to lijep momenat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hvala ti!!!
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Bit će Džomba i tvoj jednom onako velik ko onaj ispred hotela.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Evo i mog malenog kaktusa, Echinocactus grusonii
![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ovih dana svi spremaju kaktuse, pa i u hotelu. Dva ovakva primjerka na ulazu u hotel, u promjeru su 40 cm.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Vrijedni mrave, pa ime ti u potpunosti odgovara, kaktus je predivan,
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Vrijedni mrav ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 59 |
To je e.grusssoni var.albispinus. Ja sam čula za izraz " svekrvina stolica " ali ovo s jastukom mi je nekako smješnije.
|
|
![]() |
|
Poison Ivi ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2008 Lokacija: m Status: Offline Bodovi: 154 |
hmm kako se meni oni čiine veličanstvenii i baš sam zaljubljena u tu vrstuu...skoro sam nabavila jedan malo veći primerak...
![]() |
|
![]() |
|
agava ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
Ovo još zovu i "svekrvin jastuk".Ako je to ovaj meni u Dalmaciji raste u vrtu
![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Baš sam nešto razmišljala o Kaktusima kod Bešlića. Otići ću ovih dana i vidjeti ima li ga, pošto je i ostalo...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |