Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Puničin jastuk - Echinocactus grusonii
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Puničin jastuk - Echinocactus grusonii

Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
pupa031 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pupa031 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 18:18
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Vidim da imaš i lijepu kolekciju kaktusa,da malo više slika,vidim da imaš šta pokazatiClap

Ne znam gdje bih ih mogla staviti ?
Nova sam pa se još ne snalazim ..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 18:11
Vidim da imaš i lijepu kolekciju kaktusa,da malo više slika,vidim da imaš šta pokazatiClap
Na vrh
pupa031 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pupa031 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 17:19
Evo i moga staroga 5-6 godina, bio je kao teniska, sada je veličine košarkaške lopte. Proljetos sam ga prenaglo iz zimovanja stavila na sunce pa sada ima ožiljke. Nemojte da se to desi i vama .. Ne smeta mu toliko koliko gubi na ljepoti smile60..

A ovaj je još maji.. prošvercan jesenas u planinarskim cipelama iz Italijesmile188

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2010 u 22:17
Evo i moga

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2010 u 21:29
Bome se mora biti dobar znalac. Meni "mladunčad" uopće ne sliči na "starca"!A stari kaktus je zbilja veličanstven!
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2010 u 18:16
Pinus,samo se ti šetaj do tvoje susjede da i mi ostali možemo uživati.I tvoji su lijepi,a bit će užitak gledati ih kako rastuTongue
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2010 u 14:40
Originalno poslano od člana borzoj borzoj napisao:

da to je Echinocactus grusonii i uobičajen je u prodaji po marketima (oko 30 kn) veličine loptice za tenis,. moja preporuka je kupiti manji-mladi-kaktus i uživati u njegovom odgoju i učiti nego odmah kupiti odrasli primjerak pa ako propadne velika je šteta.
inače Echinocactus grusonii je u dvije varijante-sa žutim i bjelim bodljama-alba

Potpisujem ovo što je borzoj napisao. Jednom kad se zaljubiš u kaktuse kolekcija brzo prođe 100 kom. Velika je razlika dali si kaktuse kupovao po 30 Kn. ili 300 Kn. Zadovoljstvo da se sam brineš o njima i promatraš kako rastu isto nešto znači. Evo i dva moja grusonija. Manji je poklon moje susjede, a ovaj malo veći sam kupio.
Po izgledu rebra je mali grusonii sličniji mammilariji nego odraslom grusoniu.

Lantana i dora imaju krasne grusonije. A vjerujte i moja susjeda. Pogledajte kako je krasan njezin grusonii. To je kaktus koji vas ostavi bez riječi. Visok je oko 80 cm. A star, tko zna? Pitam ju i takve podatke ali jednostavno ih ima previše da bi to sve zapamtio.   

Echinocactus grusonii moje susjede
Na vrh
Tweety View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 529
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tweety Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2009 u 12:22
Proba uspila, kapitalac famozan! Al pitar mi je ludilo!
Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2009 u 23:08
Ovo je moj grusonii kapitalac ( proba stavljanja slike)

Na vrh
Tweety View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 529
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tweety Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 15:17
Evo i mog ljubimca, nabavila sam ga nekidan na akciji u Lidlu! Nekih 20-ak kuna:)

Jos je mali, ali meni je bas simpa ovakav!
Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 125
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 13:32
Evo mog ogromnog grusonija:

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2008 u 21:20
Oh Lantana...ja kad budem staraTongueon ce konacno odrastiTongue!!
Bit' ce to lijep momenatWinkWink!!

LOLLOLLOL

Hvala ti!!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2008 u 21:11
Bit će Džomba i tvoj  jednom onako velik ko onaj ispred hotela.
život je more
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2008 u 21:03
Evo i mog malenog kaktusa, Echinocactus grusonii Tongue!

Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2008 u 20:47
Ovih dana svi spremaju kaktuse, pa i u hotelu. Dva ovakva primjerka na ulazu u hotel, u promjeru su 40 cm.

život je more
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2008 u 17:13
Vrijedni mrave, pa ime ti u potpunosti odgovara, kaktus je predivan,
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Vrijedni mrav View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 59
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vrijedni mrav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2008 u 16:23
To je e.grusssoni var.albispinus. Ja sam čula za izraz " svekrvina stolica " ali ovo s jastukom mi je nekako smješnije.
Na vrh
Poison Ivi View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 154
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Poison Ivi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2008 u 14:56
hmm kako se meni oni čiine veličanstvenii i  baš sam zaljubljena u tu vrstuu...skoro sam nabavila jedan malo  veći primerak...

Na vrh
agava View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 69
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje agava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2008 u 12:54
  Ovo još zovu i "svekrvin  jastuk".Ako je to ovaj meni u Dalmaciji raste u vrtu
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 22:14
Baš sam nešto razmišljala o Kaktusima kod Bešlića. Otići ću ovih dana i vidjeti ima li ga, pošto je i ostalo...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.