Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 82>
Korisnik
Poruka
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 15:37
To je vjerojatno treset, njega mnogo koriste cvjecari. On je potpuno bez ikakvih hranjivih tvari.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 00:37
Dragi Bog bi znao kaj je ali sam posjedila odkad su biljke bile u to posađene.smile85
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 16:40
Silvestra, ako imas perlita dodaj pola-pola u zemlju, one to obozavaju.
OPG 159365

Na vrh
orchid View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orchid Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2011 u 12:44
Originalno poslano od člana Silvestra Silvestra napisao:

Imam oko 20 teglica ljubičica,svake godine su cvjetale i to obilno cjelu godinu.Od lani u proljeće kad sam ih presadila niti jedna ne cvjeta,da li je moguče da je to zbog zemlje,jer ništa drugo nisam mjenjala,a sad se ne sjećam koju sam zemlju kupila.smile127Sad ih se spremam opet presaditi u novu zemlju,pa koju mi preporučujete i kako ih vi dohranjujete.

Ja sam imala dosta ljubicica, prosle godine sam im zamijenila zemlju, na njima su se pojavile sitne usi i sve su uginuleCry Prezivjela je samo jedna koju drzim na radnom stolu na poslu. Moja cvjecarka mi je kasnije preporucila zemlju FloraBella, koju od tada redovno koristim za svo svijeceThumbs%20Up
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1028
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 16:18
uff dugo nisam bila kod ljubicica i vidim lijepih primjeraka ;) divne su vam...
kod mojih nema nista novo polako rastu i bujaju a neke trebaju i hitno presađivanje ;) to budem obavila cim doputujem doma, odmah u ponedjeljak Approve
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 16:19
eh da i orchid di ima za kupiti ta zemlja FloraBella?????
posvuda ili na određenim mjestima????
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 10:20
U punom sjajuBig%20smile
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 12:21
Ova ljubičica je prelijepa.smile227
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
orchid View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orchid Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 14:15
Originalno poslano od člana Monny Monny napisao:

eh da i orchid di ima za kupiti ta zemlja FloraBella?????
posvuda ili na određenim mjestima????
Sorry, ja sam iz BiH, kupovala sam je u Merkuru... Navodno je njemački proizvodSmile...
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 22:48
baka divna je ma savrsena... presviđa mi se ta kombinacija... ma sto ja laprdam sviđaju mi se sve kombinacije satiranih i jednobojne... neoooodoljive su....... smile89
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 22:50
a nema veze orchid potrazit cu pa mozda nekim cudom negdje naletim pa cu kupiti... hvala Thumbs%20Up
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 06:55

Baka, diiiiiiivna je, predivna.

OPG 159365

Na vrh
tinka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 08:11
Forumaši trebam pomoć, na dva cvijeta ljubičaste ljubičice je narasla neka izraslina u obliku zelenog stošca visine cca 1cm i to na samom cvijetu uz onaj žuti tučak, a na vrhu tog stošca je bila kao jedna mala ljubičasta dlačica) i to na jednoj tegli (za sada). Sve ljubičice koje imam su popelcane iz iste tegle, i to mi se sada dogodilo prvi put od kada ih imam. Sredina tog stošca je mesnata svijetle boje. Nemam sliku jer sam izrezala te cvjetove, a ako se to ponovi stavim. Da li možda znate što bi to bilo?
Na vrh
tinka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 08:15
Silvestra ja svoje ne dohranjujem. Moje su isto ludo i blesavo cvale ali onda su jedno 6 mjeseci imali pauzu, zašto, ne znam i sad su opet cvijetovi potjerali, možda im samo treba odmora
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 09:10
Možda je to sjeme?????
Na vrh
tinka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 09:41
Stvarno ne znam, što bi moglo biti jer kažem to mi se prvi put dogodilo u 10-tak g, pričekat ću možda opet izraste pa ću pustiti do kraja. Kako uopće izgleda sjeme uvijek sam mislila da se pelca preko lista. Sad sam malo pogledala na net-u i stvarno bi moglo biti sjeme,ako to čudo još naraste pričekat ću do kraja.

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 11:51
Meni je to već nekoliko puta na nekim ljubičicama naraslo, ali nisam nikad pustila da bude zrelo pa ne znam što bi dalje bilo. 
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 00:41
kad saznate za sigurno sto je obavezno javite a mogli bi i poslikati ako uspijete pa da vidimo mene bas zanima kako to izgleda . . . 
Na vrh
saintpaul View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje saintpaul Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 10:40
Zna li netko gdje ima kupiti, ili ima listić za razmjenu, od izričito crveno-cvjetne ljubice?

Za razmjenu imam rozo-crvenkastu ljubicu, i drugu bijelo-rozi cvijet.

U Splitu sam ;)
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 15:47
Svima hvala na savjetima oko ljubičica,ja sam sada sve ljubičice presadila u zemlju koju sam donjela iz šume i stvarno ako sad ne krenu cvjetat onda ću ih morati dohranjivati iako to nikad nisam morala,naravno sad se naj prije moraju prilagoditi ovoj zemlji u koju su nanovo posađene.smile127
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.