Ljetni jorgovan - buddleja daviddi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 11> |
Korisnik | |
perussola ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 33 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vec sad mi pruzaju, pomno pratim svaki novi listic, sve su to moje bebice ![]() Prvi put imam vrt pa sam sva euforicna. ![]() Cekam da se vrijeme popravi pa da poslikam sve |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Znači ima nas više početnika, lijepo je znati da nisi jedini...
![]() |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Mi smo bili na rasprodaji u Botaničkom i uzeli 2 male budleje. U teglama su i rastu kao ludi. Puno ste napisali o njima i sad me jako zainteresirao taj grm.
Gdje ga saditi? Na Krku, ili u Zagrebu s obzirom na klimu? Na moru neće imat puno pažnje, a pročitala sam da traži puno vode. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
što se mojih iskustava tiče on ne traži neku veliku pažnju.imam ga na dvije lokacije i na cjelodnevnom suncu i u šarenom hladu, sve podnosi i lijep je.vidjela sam u francuskoj uz autoput sunce ga prži po cijeli dan i koliko sam primijetila niti ga orezuju niti ga zalijevaju a on pun cvijetova.mi u našim vrtovima ga orezujemo je puno naraste i u širinu i u visinu pa da to bude razgranato onako kako mi to želimo.nisam stručnjak za biljke ali ti samo pišem ono što sam vidjela i iskusila.
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Da li budleje mogu rasti u velikim teglama ili da ih sad odneseme na more i tamo ih posadim. Nije baš sad vrijeme za sadnju pa zato pitam.
Rastu zavidnom brzinom i morat ću im zamijenit postojeće tegle. Što je najbolje napravit? |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
perussola ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 33 |
Daklec...
![]() U travnju su bile 4 grancice zapiknute u zemlju, danas su 4 grmica od oko pola metra, puna ljubicastih cvjetova Malo je reci da sam happy |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Da, pitanje...
Treba li im rezati ocvale cvijetove? |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
treba
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Prekrasni su vam vaši ljetni jorgovani,
dali im odgovara kisela zemlja(imam u vrtu 2 velika cedra)?
|
|
![]() |
|
I na Krku i u Zg ![]() Ja sam moje grancice donijela iz Istre, iz jednog zapustenog vrta, dakle ni spomena o kakvom zalijevanju. Sad tek primjecujem da ga zapravo i ovdje ima u puno dvorista. Bit ce da uspijeva svagdje |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Perussola,
shvatila sam,na jesen odlazim u potregu.hvala ti.
|
|
![]() |
|
Belina, ja ti na proljece dam grancica koliko zelis
![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() Moja Budleja, proletos posađena mala biljčica od naše Mimar |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Uživam u vašim budlejama!!!
Moje (mamine), bijala i neka lilasta, su u vinogradu, dost blizu, al opet daleko da uživam u svakodnevnoj igri leptira! Skužila sam da više vole ovaj lilasti!!!! Po desetke ih na zna biti na njemu, a bijeli ništ! U proljeće sam posadila par grančica.... nekaj sam zezenula... nije se primila nijedna, šmrc! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Hvala Perussola.
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Za početak da kažem, predivne su Vam buddleje!!! Sad Vas molim za što hitniji savjet! Kupila sam u Splitu dva grmića buddleje davidi, ne izgledaju baš sjajno,već su poluposušeni :( Mi smo iz Siska,pa sam u dilemi hoće li preživjeti zimu ako ga sad presadim u zemlju? Ili da ga ostavim u tegli do proljeća? Unaprijed hvala na pomoći..Slikajte što više svoje ljepotice!!!
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Samo ih posadi u zemlju, Vila, ali obavezno dobro zalijevaj prvih dana...
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Puno Vam hvala na odgovoru i savjetu! Nadam se još kakvim slikama ove predivne biljke!
|
|
![]() |
|
Naše budleje odgojene u Zg. lijepo su se razrasle na Krku.
Prekrasni grmovi, zaljubili smo se u njih, jer im stvarno ne treba puno njege. Kad ih je najbolje orezivat? Sada i li na proljeće? Morat ćemo sad u potragu za drugim vrstama, gledali smo okolo, malo se informirali; pa im njih jako puno vrsta. ![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |