Božur - Paeonia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 35> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mari, ovo „običan mali jadni“ se odnosi na drugu njegovu sliku kada nije bio više lijep. Da u pravu si taj je drvenasti. Ovaj crveni je zeljasti. Ovih dana je bio na vrhuncu svoje ljepote. Šteta što ga nisam tada slikao da vam pokažem kako je blistao. Prekjučer je padala kiša i to je bila prekretnica. Počele su mu otpadati latice i kroz par dana će biti „običan lijepi zeleni grm“. Ovo je ispravak mog prijašnjeg netočnog navoda. Inače i roza i crveni božur su božuri mojih susjeda i rastu u neposrednoj blizini moje parcele. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Hvala ,Klimatis. Radujem se svakom novom cvjetku.
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Milica, Mimar prekrasni Božuri.
![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
mimar posebna boja ovog žutog
![]() pinus baš i nije "mali, jadni", to je onaj drvenasti valjda, ima lijepo lišće i kao ukrasni grm, ali za one vrtove koji imaju više prostora, i žele popuniti praznine, a taj i ranije cvjeta |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Prelistavajući ovu temu naišla sam na ovaj tvoj prekrasan božur....Mimar baš je poseban, jer drvenasti su uglavnom rozi, a ova boja je mrak....Ja sam ove godine posadila nekoliko zeljastih božura, ali neće biti nekih cvijetova, nadam se iduće godine...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Po meni je najbolje jedne i druge. Vidjeli ste naš drvenasti, a sad će i druge zeljaste.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Mimar prekrasan je i ja si želim drvenasti božur,ali do sada ga još nemam.
![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Da dopunim temu jednim od mojih, drvenasti u zutoj boji
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Emka,znam što pitaš,ali ovaj zeljasti božur ima jednostavno takav tok vegetacije i čim je stariji ima veču korjenovu masu i ljepše cvjetove,sve on stigne isplati ga se imati,a drvenasti je isto lijep ali mu ostane preko zime drvenasti dio i s vremenom postane malo dekorativno stabalce ili grm zavisi kako ga formirate.Jako je lijep ali i skup kad ga kupujete dok ovi zeljasti ,mogu se nabaviti ,uvjek ih ima netko u vrtu.
![]() |
|
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Jedno pitanje, naime nije mi jasno ako svaki put zeljasti izlazi nanovno iz početka kako stigne toliko narasti. Jel bolje imati drvenasti imak nešto ostane nad zemljom ako me shvaćate što želim reći.
|
|
![]() |
|
To sigurno.
![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Ljepota mu je tolika da se isplati čekati godinu dana za tih deset dana.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Da,znam ako pada kiša odmah mu poćnu otpadati latice i ospe se,ali ostalo mi je u sjećanju još iz djetinjstva moja je susjeda imala bjele i roze i tako mi se u pamčenje urezao do danas njihov miris.Neki dan sam vidla ima jedna susjeda crvene,moram iskamčiti korjenčić.
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
To je božur moje susjede. Od nekoliko njenih božura taj je najveći i najstariji. Star je oko 15tak godina. Zbilja je lijep dok je u cvatu. Ja božure ne poznam previše ali ovaj moje susjede cvate doslovno samo 10 dana, i to pod uvjetom da u tom razdoblju nema kiše. Nakon toga bi Cesarić rekao da je: običan mali jadni grm!
|
|
![]() |
|
Pinus,da li je ovo božur sa planeta Zemlja?FAMOZAN JE,OČI NISAM MOGLA ODLJEPITI SA SLIKE KAKO MI SE SVIĐA.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
U pravu si Cimicifuga. Dobro je, glavno da je preživio premještanje. Da tako i ovaj novi bijeli preživi bilo bi super. Ako i izostanu cvjetovi ove godine nema veze. Razlika je evidentna, stari ima pupove ko ping-pong loptice, a ovaj premješteni jedva neke male.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E to se dakle meni dogodilo. Ovdje u Rijeci imao je nekoliko malih pupova, ali izgleda da su se posušili, to je crveni, zeljasti, kojeg sam premještala.
Valjda ću više sreće imati u vikendici, gdje mu je ovo druga godina od premještanja i ima pupoljke, doduše jako male.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |