Kokarda - Gailardia |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345> |
Korisnik | ||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Jel ovo višegodišnja biljka?
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
|
jeste ali je kratkog vijeka.da bi joj produžili vijek povremeno je treba razdijeliti, a i rasijava se sama.predivna nezahtjevna biljka.
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Mira,ja ju imam već par godina,ali to je trajnica kratkog vijeka,2-3 godine najviše,i onda je više na tom mjestu nema,međutim,ona se sama dosta rasijava,i onda ja svako proljeće gledam gdje je,i tako imam novi grm.
|
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Dugo sam si željela ovu biljku, pa je sada imam i ja i to nisku, prikladno mom mom malom dvorištu. Puna je pupoljaka baš joj se veselim.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Ja jednostavno ne znam kako do sada nisam imala ovu ljepoticu u mom dvorištu, ma predivna je !
![]() |
||
RIJEKA
||
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
![]() moja se rascvijetala,uljepšava moj
vrt,
zahvaljujući tebi Trišica.
|
||
![]() |
||
|
Ova ljepotica zaista zaslužuje sve pohvale, od početka svibnja, pa sve do danas (a još je krcata pupoljcima) nije prestala cvjetati.
![]() |
||
RIJEKA
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Volim što se sama rasijava
![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
obožavam gailardje jer su skroz nezahtjevne, a cvatu kako su već i cure rekle od proljeća pa skroz do mrazova na kontinentu
![]() visoke ![]() ![]() i niska ![]() |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
|
Baš su divne, zgodna je i visoka Konte, no nekako mi više paše niska za moje dvorište, još ako se sama rasijava, trebala bi se i sama obnavaljati, dali po zimi potpuno nestane - Konte ti je imaš već dugo?
|
||
RIJEKA
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
Triška sorry tek sad vidim....
ove visoke imam 2 godine (tako nekako), a nisku sam kupila proljetos vidiš...nisam baš obraćala pažnju na to da li po zimi skroz nestane...kod mene je većinu zime pokrivena snijegom, ali budem pratila ove zime ![]() aha! napokon sam našla...glede rasijavanja ![]() ![]() |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
|
Gajlardiju treba prije zime dobro potkratiti tj. podrezati sve grane koje su cvjetale jer tako lakše prezimi i to joj produži vijek trajanja.Prije zime joj treba ostati lišće pri dnu i ono se ne povlači u zemlju. .
|
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
Meni svake godine propadne!Ne znam kako.I ove godine sam kupila dvije vrste i super su bile,al su mi propale na pola ljeta iako su uredno zalivene bile..
|
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Kako su vaše? Ako je nestala, vjerujem da će m izrasti mladice ako se sama rasijava. Čekam...
![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
|
trik je u tome da se ne dozvoli da cvijetaju do kraja, tj do kad ih prvi mraz ne sprijeci. Inace su to trajnice koje zive 3-4 godine, dakle dosta kratko a izdasna cvatnja im skracuje zivot jos vise. Dakle ako zelimo lijepu gailardu i sljedece godine sredinom ljeta treba odrezati sve cvjetove i pustit da se stvore novi listovi-izboji. Drugi uvjet je pozicija sa puno sunca i relativno suh supstrat tjekom zime (u natopljenoj zemlji ce istrunuti preko zime). |
||
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
Hvala Dado na savjetu!Ove sezone pokušat ću ponovo.Imam sjemena crvene a onu običnu ću da kupim presad.. |
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Hvala na savjetu Dado.
|
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
bleky ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 24 |
|
a gdje kupujete presadnice.Jako su mi lijepe,i ja bi.
|
||
![]() |
||
|
bleky pogledaj u vrtnim centrima ili na pijacama kod bakica.Ja sam svoje kupovala i u vrtnom centru i kod jedne tete na pijaci.Bude i sjemena od sjemenarne Ljubljanja,za kupiti..
Ja ih jako volim.. |
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
bleky ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 24 |
|
hvala..baš ću pogledati. |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |