Perunike - Irisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 21> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moje su na suncu i u jako siromašnom tlu, a od zalijevanja ni z... što ih kiša smoči to im je, a kod nas ne bbude kiše od 4./5. mjeseca do 9./10.
govorim o onim velikim bradatim perunikama iako ne sumnjam da bi im pasalo i na hranjivijem tlu koje se redovno zalijeva |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
hvala natalija! Znači da ih mogu staviti na sunčane gredice!
![]() Sad opet moram iste ljude ponovno žicati....
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo me tu sam malo virnula...Anastazija i Free perunike koje ste dobile od mene su ove Iris japonice sa interesantnim cvijetom. Nisu uopće zahtjevne , listovi su im uvijek zeleni a mogu i na sunce i u polusjenu....Moje su krenule cvjetati i to na raznim mjestima....Uvijek ih imam za razmjenu, a i za prodaju....Evo slikice...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
zaboravila sam spomenuti (u slučaju da nisi išla za tim) da se one ne sade duboko - dovoljno je rizome malo prekriti zemljom moje su u stvari jako plitko posađene, praktično su samo položene na tlo, samo sam im bila prekrila žile sa zemljom (punom kamenčića) rizomi su oku vidljivi, neke sam selila ove jeseni na drugu poziciju i tu su naknadno nasuli neku zemlju i kamenje... neki listovi jesu provirili, a kada će i hoće li cvjetati, vidjeti ću iako sumnjam da će to biti ove godine |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Jagoda, hvala, prekrasne su !
![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Jagoda, dali one već sada trebaju cvasti, moje još ni pupoljke nemaju...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
hvala, natalija!
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Ovo nekoliko irisa iz mog vrta.Na drugoj slici ovaj žuti je Iris variegata,vrlo sličan onom sa prve slike,ali izgleda da ipak druge vrste,različitima ih čini jedan bitan detalj,moram to sutra bolje uslikati.Na zadnjoj slici je iris koji mi je danas popodne otvorio latice,dobio sam ga od kiki,koja ga je donijela sa Velebita,zna li tko o kojoj je vrsti riječ?
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
|
![]() |
|
trava i milice perunike su vam divne
![]() koliko god oni ne trebali neko plodno tlo, bar kod mene rastu na suncu, sušnom, kamenitom tlu, vidim da su puno veći i ljepši oni primjerci koji su dio dana u hladu, apogotovo oni koji su u boljoj zemlji - bar sa manje kamenja |
|
![]() |
|
Hvala, Natalija! Iskreno, ne posvećujem im baš puno pažnje. Kad je jako velika suša polijem ih i kad ih sruši vjetar ili kiša, onda ih povežem.
|
|
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Moje mini perunike u kamenjaru ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Prekrasne su...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 21> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |