Moj vrt seoski |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 66> |
Korisnik | |
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja herbicid izbjegavam jer su moje biljke posađene uz samo stazu.
Kad herbicid padne na samo dio lisne površine neke biljke, velika je vjerojatnost da će se osušiti cijela biljka.
Benzin uništi samo onaj dio biljke na koji je pao.
A pošto ispari u roku 5 minuta, ne šteti ni tlu. Jedino malo zagadiš zrak. Ali što da radiš, nešto se mora žrtvovati.
![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Mali Gogo, kod tebe uvijek rado svratim. Stvarno imaš jako puno volje i puno vremena uložiš u svoj grunt. Svaka ćast, sve pod konac
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Sve ti je jako lijepo. Sto se tice knjige tvoje prof, izdala je novu . Ima puno vise podataka i fotke su u boji pa su biljke puno prepoznatljivije
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Tjedan Uskrs - 1.maj:
Uskršnji pokloni moje mame....
- sadnice razne
![]() - anđeoska trublja
![]() - sve je vrlo brzo bilo i posađeno
![]() ![]() Moje prepikirane gonfrene (i još par drugih cvjetova)...
![]() Lasta uživa u pogledu na vrt...
![]() ![]() ![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Vrijednice moja ..... ja se pitam gdje li si ovih dana, a ti siješ, sadiš i uživaš s Lastom na salašu.
Wisterija.....moja tiha patnja, imam ju već 6 godina i nije još ni cvala, a ni neće tako skoro jer je prošle godine puhao vjetar i slomio ju 30-40 cm iznad zemlje i morali smo je podrezati.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
E ljubice, kažu da Wisteriju moraš malo 'ispatit' da bi procvala. Manje vode, manje gnojiva, manje pažnje.
Kod mene sporo raste u škrtoj i suhoj zemlji, ali je zato ranije procvjetala.
|
|
|
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
nisam dugo šetala ovim tvojim vrtom,e danas sam to nadoknadila prelijepe novine a i lasta preslatka , uživala sam u šetnji
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Dakle šetati tvojim vrtom ima čovjek dvostruku "korist".
Prvo uživanje gledati sve uređeno, rascvjetano, uredno.... a onda se može puno i naučiti. Pažljivo sam čitala sve oko korova.... Ti stvarno studijski prilaziš svakom problemu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ovog puta sam ostala fascinirana kolicinom casica sa gonfrenama. Jesi vredan !
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
I ja se prošetala lijepim vrtom
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Bilo je ugodno prošetati tvojim vrtom koji je kao i inače prekokrasan!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Imao sam u vrtu neki stari grm hortenzije!
Nisam ga pazio. Nikada ga nisam polijevao niti gnojio. Ta posadio sam gomilu novih biljaka u vrtu, na njih je trebalo paziti. Ko još stigne brinuti i o toj staroj hortenziji. Ona ionako ništa ne traži.
Unatoč svemu, nikad me nije iznevjerila i svake me je godine obilato darivala cvijećem.......
Ovoga proljeća nije uspjela otvoriti svoje pupoljke. Smrznula se zimus, jer sam ju zaboravio zaštititi od mraza.
Bilo mi je svejedno. 'Ionako je stara' - pravdao sam svima svoj nemar. Brže bolje sam je izvadio iz zemlje i na njeno mjesto posadio neku novu, kržljavu biljčicu.
Jutros, dok sam šetao vrtom i divio se mojim novim biljkama, primijetio sam da mi tamo uz plot nešto fali, pojavila se nekakva praznina koja mi je otvorila "prekrasan" pogled prema susjedovom vanjskom WC-u.
I tad sam shvatio da uopće nisam dobar vrtlar, jer se pravi vrtlar najprije pobrine za svoje stare biljke, a tek onda vrt popunjava novima.
Zato i vi pripazite na svoje stare biljke, koliko god vam se činile beznačajne. Jer kad ih više ne bude, moguće da će se i vama u panoramu vrta ugurati tamo neki "susjedov WC".
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hej Gogo, vidim neke aktivnosti jutros s tvoje strane pa sam svratila.
Nisam znala da hortenziju treba zaštititi, pa vidim da u vikendici neće ni napred ni nazad, a kad tamo ispred neke ruševne kuće, gdje se nitko za njih ne brine, pomješane s hostama, o kojima nitko u tom selu pojma nema (to je samo neko bezvezno lišće) lijepe, zelenih listova, još nemaju pupova, ali sigurno će cvjetati.
No to je to, samo sam htjela reći da nekad treba biljke pustiti prirodi i one se same izbore, a ja svoje mazim i pazim i ponekad doživim fijasko.
No nepopravljiva sam volim se brinuti za biljkice i ponekad im šaptati!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
|
|
![]() |
|
tomica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Listopad 2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 939 |
Di si ti, di si ti
ispod ovog modrog neba dok te naša družina treba di si ti, di si ti, di si di si ti, di si ti di si ti, di si ti |
|
![]() |
|
....dođe brzo.....tak mi jedna ptičica prišapnula.....
|
|
![]() |
|
ovcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: okolica Zagreba Status: Offline Bodovi: 543 |
Kada god prošetam vrtom, usta mi ostanu širom otvorena.... Prekrasno....
![]() |
|
Život je more...
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Nisi dobar vrtlar? A čije su ono posude sa gonfrenama?! Možda od susjede? Slika sa Lastom je prekrasna. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo napokon malo vremena da se pohvalim što sam sve radio proteklih dana.
Pošpricao vinograd protiv peronospore i pepelnice:
![]() Kosio travu u vinogradu....
... i ispred južnog ulaza:
![]() U glavnom vrtu:
![]() ![]() U vrtu bobičastog voća:
![]() Malo sam sredio komposter i nadopunio ga:
![]() Očistio sam gredice za sadnju ovih već preraslih presadnica:
![]() ![]() Oplijevio sam dio ovog mog travo-povrtnjaka...
![]() Perunike su pri kraju:
![]() Procvjetao je pajasmin...
![]() ...i božuri:
![]() I na koncu sam posadio šipak, onaj pravi dalmatinski šipak, koji sam dobio na poklon od roditelja.
ZAPAŽANJA:
- Sredinom maja nas je pogodio mraz tako da imam nešto štete na ružama, živici, povrću i drugim biljkama.
- Suša i ljetne temperature su zažutile travnjak. On je kao indikator: zeleno = ima kiše, žuto = nema kiše
- Nebo iznad nas je ovih dana često oblačno, ali kao po nekom pravilu kiša pada u svim susjednim selima, samo kod nas ne. Da se zapitaš zašto je tako?!?!
Ja to zovem 'Bistrinačko prokletstvo'.
U subotu je bilo i više nego jasno vidljivo to 'prokletstvo'
![]() Svuda okolo vidim gdje pada kiša, a ja stojim nasred livade i pržim se na suncu. Već polako razmišljam da pozovem nekog egzorcista.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
isuse mali gogo što si ti vrijedan
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 66> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |