Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lič (Gorski kotar)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lič (Gorski kotar)

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 24>
Korisnik
Poruka
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 22:21

Na toj svečanoj sjednici održana je prezentacija zbivanja u proteklih 10 godina. U planovima za budućnost je i stjecanje Statusa registriranog spomenika kulture pa trenutno radimo na slikanju i opisu svih predmeta koji su prikupljeni. Stoga, evo još nekih predmeta...

Ovime je večerašnji izvještaj gotov....
smile78
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 22:26
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Baš lijepa kućaClap. Ne znam gdje je to, nisam stigla dovoljno upoznati sva mjesta.

Znači nije jedino boćalište na mom terenu?

Možda si me vidjela jučer kako postavljam vjetrobran i štijamWink, moj dan je bio radnički. Nemam baš puno vremena niti opcija.

Dok sam prelazila preko pruge baš sam mislila na tebe i pokušavala vidjeti ima li zbivanja u tvom pravcu (koliko to mogu dok vozim). Mislila sam doći do tvog terena da vidim jesi li tamo, no nisam bila sama pa sam odustala.

U Liču su 2 boćališta: jedno kraj moje kuće a drugo u centru. Morati ćemo organizirati CIF-ovsko takmičenje u boćanju... Ti vježbaj na svom terenu a ja ću kraj kuće...

Wink
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2011 u 01:43
Lijepo si se provela i zabavila za praznik rada Smile
Reportaža je predivna i bravo za reporterku!
Ovdje se zaista imašto vidjeti, Lič je pun lijepe prirode, aktivnosti i kulturno - povjesnih zbirki. Uživala sam! Hvala draga!
smile78
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 20:59

MiraK, planiram ovo ljeto organizirati kavu u Liču i provesti vas na par mjesta. Wink

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 21:06

Danas ću kroz par postova pokušati dočarati zbivanja vezana uz blagdan Sv. Jurja koji se u Liču slavi kao dan mjesta.

09.04. je u crkvi Sv. Jurja bila berma. Nemam slika vezanih uz taj događaj od ove godine, ali imam dvije slike unutrašnjosti crkve.

Svećenik koji je na slici otišao je u mirovinu, sad imamo mladog svećenika.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 21:22

U petak, 15.04. održane su ( u cilju očuvanja starih igara) tzv. pastirske igre tj. natjecanje u bacanju potkove. Stavit ću slike na kojima su moji sin i kćerka u trenutku takmičenja. Dio natjecatelja koji se vidi na slici dočarati će vam hladno vrijeme koje nas je pratilo tih dana.Confused

Idući dan, u subotu 16.04. održan je boćarski turnir na boćalištu u centru mjesta. Mislim da je sudjelovalo 7 ekipa. S obzirom da sam imala drugih obaveza nisam slikala sam tijek turnira već samo par slika prije početka takmičenja (dok su se neki zagrijavali).

Na slici se desno vidi košarkaško igralište, ispred njega škola (u kojoj je i etnografska zbirka), a sasvim gore (zeleni krov) crkva i kraj njega groblje.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 21:35

Taj isti dan, u subotu, održan je i Otvoreni šahovski turnir u Domu kulture. Sudjelovalo je 20-ak natjecatelja. Opet ću staviti sliku na kojoj su jednu partiju odigrali moji klinci (njihove slike mi je najlakše staviti - no najprije moram tražiti njihovu dozvolu Confused).... Ove šahovske table za kojima nitko ne sjedi znače da su natjecatelji završili partiju, nakon čega su posložili figure i maknuli se da ne smetaju onima koji još igraju..

Najbolji su dobili medalje i pehare

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 21:38
Nataly, znaš da uvijek rado dođem na tvoje stranice, a i kad bude Tvoja kava u Liču obavezno mi se nadaj!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 22:39

U subotu uvečer održana je Svečana akademija na kojoj su nastupili
- djeca 1. i 2. razrdea OŠ, Podrčne škole Lič
- mješoviti pjevački zbor iz Delnica
- pjevački zbor odgajateljica iz Rijeke
- crkveni zbor iz Liča
- tamburaški sastav iz Liča

Bilo je zaista lijepo, no slike su mi ispale katastrofalno. Stavit ću ipak dvije - tri slike (dosta su mutne)

U četvrtak, 21.04. palio  se Jurjevski krijes u Ličkom polju. To se radi svake godine uoči Jurjeve, no ove godine su zbog Uskrsa pomaknuta neka zbivanja.

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 23:02
Živiš u prekrasnom kraju.
A vidjeti kako je mjesto uređeno, kako živite raznolik, ispunjen i zabavan život je poseban gušt.ClapClapClap
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 23:05

I na kraju..

Na Uskrsni ponedjeljak ocjenjivala se najljepša Uskrsna košarica s pisanicama, održano je natjecanje u razbijanju kuhanih jaja i izloženi su domaći proizvodi i suveniri iz našeg kraja (opet su slike bile loše kvalitete)

U to isto vrijeme otvorena je slikarska izložba Marije Švob:

Nosioc i organizator ovih zbivanja je Etnografska udruga Sv. Juraj u suradnji s DVD-m Lič (uz ostalo kuhali su fažol u kotliću za natjecatelje i posjetitelje) i Župa Lič (članice crkvenog pjevačkog zbora pekle su kolače). Nažalost zbog obaveza nisam stigla sve slikati pa tako ni trenutak kad je sve bilo posloženo i uređeno.

Mislim da je ovime gotov "izvještaj" o događanjima vezana uz Jurjevo. Nadam se da vas nisam previše udavila...Wink

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 01:42
Prekrasna reportaža iz tvog kraja, draga Nataly! Prava si majstorica!
smile141
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 07:36
Prekrasno i fino,
draga Nataly reportaža iz tvog Liča(Gorski kotar)više nego super,
sve si nam dočarala,kao da sam bila s tobom.
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 21:40

Triša, Baka, MiraK, Belina - cilj otvaranja ove teme bio je da vam pokušan približiti i dočarati život u Liču, njegovu prirodu... Drago mi je da posjećujete ove stranice i da vam se sviđa..

U par idućih postova stavit ću slike biljaka slikane u mom kraju u mjesecu svibnju. Neke slike su još od 2007., neke od 2008, a neke od ove godine.
No, prije toga najprije slika za Jagodu da je podsjetim kako je treba izgledati čepljez prije nego procvate. Očito joj nije niknuo. No, ako treba  ponoviti ćemo postupak...

I još jedna slika iz Ličkog polja...

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 21:44

Pa krenimo sa slikama, bez teksta...

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 21:49

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 21:53

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 21:56

To bi bilo sve za večeras...smile78

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2011 u 08:49
Nataly jutrošnja šetnja Ličom baš mi je prijala, krasne su slike, bogat i zabavan život u tvom mjestu Thumbs%20Up
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2011 u 09:55
jako volin doći u Lič i prošetati vođena tvojim objašnjenjem! imate uvijek neka događanja što mi se jako sviđa!
zadnjim slikama i netreba nikakav tekst, sve one same kažu, predivne su!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 24>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.