Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zvrkov vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zvrkov vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5758596061 63>
Korisnik
Poruka
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2011 u 06:15
I ovdje promjene, neki se odriču travnjaka, neki lukovica LOL nova cvjetna gredica u nastajanju. Bit će zanimljivo pratiti promjene. Sađenje biljčica mi je uvijek na neki način svečan čin, kad ih posložiš, pa se malo izmakneš, pa presložiš, jer nikad nisi od prve zadovoljna. Kad bude gotovo još ti treba mnogo mašte da zamisliš kako iz tako sićušnih biljčica za koji mjesec nastaje prava cvjetna sinfonija ClapZvrk veliki posao si obavila.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2011 u 22:43
Kako si ti vrijedna, ja jednostavno ne mogu vjerovati koliko toga se napravi, ali znam trik, jer vidim da si već od rana jutra u vrtu, što dokzuje ona prekrasna fotka.
Bila sam i ja, sjela na klupicu, zavirila u posudice da vidima što si sve posadila i na kraju omamljena mirisom jorgovara zaspala na zelenoj ljuljački (imam istu takvu), provjeri možda sam još tamo.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2011 u 23:04
Noge su me zabolile šetajući ali se isplatilo,zaista prelijepo
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2011 u 23:38
Kako je lijepo zeleno, cvjetno. Vidim da si vrijedna, puno si toga posadila. Ovce s brojevima su super. Krasna reportaža iz tvog vrta! Clap
život je more
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2011 u 14:21
To su ustvari ove kolekcije cvijeca http://www.jparkers.co.uk/plant-1000891-ia-1/border-collection-1-2-x-26m/http://www.jparkers.co.uk/plant-1000892-ia-1/border-collection-2-2-x-26m/http://www.jparkers.co.uk/plant-1000893-ia-1/border-collection-3-2-x-26m/

neko cvijece necu koristiti (imam vec puno u vrtu kao sedum) i kniphofia(koja nikako ne zeli rasti u mom vrtu) a drugo cu iskoristiti za popuniti rupe koje se vec pocinju pojavljivati u vrtu, neko cvijece nakon nekoliko godina ili polako nestane ili sam preselila.

I onaj dio gdje sam imala narcise mi je novi dio vrtnjaka gdje selim neke velike biljke, ma micem na sve strane, pa sto bude, moze se opet premjestiti ako nije OKLOL

Sto se tice trave ona je uvijek zelena, nije do mene Wink
Hvala na posjeti.

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2011 u 14:32
Puno posla, puno truda ali imaš i prelijepi vrtThumbs%20Up!
Cvijeća već sad puno a tek kad krene ono malo što sad niče....
Nasmijala sam se da trava nije zelena do tebe. Pa pitali jednom Engleza, kako je u Engleskoj trava uvijek lijepa i zelena.Kaže: jednostavno, posijemo, šišamo, zalijevamo i tako 300 godina, nakon toga više nije problem!LOL
Sad idem malo šetati po Engleskoj!Wink
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2011 u 21:15
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Puno posla, puno truda ali imaš i prelijepi vrtThumbs%20Up!
Cvijeća već sad puno a tek kad krene ono malo što sad niče....
Nasmijala sam se da trava nije zelena do tebe. Pa pitali jednom Engleza, kako je u Engleskoj trava uvijek lijepa i zelena.Kaže: jednostavno, posijemo, šišamo, zalijevamo i tako 300 godina, nakon toga više nije problem!LOL
Sad idem malo šetati po Engleskoj!Wink

Baka ,umjesto zalijevamo stavi cekamo da pada kisa LOL.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2011 u 22:27
Originalno poslano od člana zvrk zvrk napisao:

Smcko, nece svaki cvijet/biljka rasti isto u svim vrtovima, recimo ja nikako ne mogu dobiti da mi raste knipholia (red hot poker) a kod frendice raste bez problema.

Heuchera ti postaje sve drvenija sto je duze u zemlji ,bar je tako kod mene slucaj (nakon 4,5 god).

Ovo je definitivno da je svaki vrt drugačiji za pojedine biljke. Moje haučere su bolje preživjele pod metar snijega cijelu zimu nego ove koje su djelom zime bilje pod snijegom. Ove bez snijega je vjetar doslovice zbrijao.

A što zvrkić sa haučerom kad odrveni, ili je to dobro kad se desi?Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 09:40
Prekrasno zeleno i cvjetno prostranstvo.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2011 u 18:20
Bila sam danas u posjetu jednom divnom priv. vrtu i kupila sam si nekoliko biljki (starinske geranium i astere) ,vec sam ih stavila u vrt Thumbs%20Up.
vec mjesec dana nemamo postene kise, pa trebam zalijevati cvijeceShocked pogotovo novoposadeno.

One biljke od prije koji dan jos cekam da se fino zakorijene pa ce i one u cvjetnjak (oko 70-tak biljki LOL,luda sam).
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2011 u 19:44
Tu sam svašta propustila.......pogled na sve one silne teglice ostavlja bez daha, nadam se da si dobro planirala prije nabavke Wink, mislim da bi bilo strašno da imaš viškove. Prekrasno je proljeće u tvom engleskom vrteku. Veselim se nastavcima.....
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2011 u 19:57
E Zvrkica jesi luda, ali razumijem tu ludost... od nje svima lijepo...
Čudno da u Engleskoj tako dugo ne pada kiša, a i ja zalijevam mlade biljčice i kod nas je nema kao inače.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 21:45
Danas u vrtu

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 22:07

i dan stari guscici Heart

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 22:11
Eto to je vrt iz mojih prvih lekcija o vrtlarstvu........svaki put novo oduševljenje i ako je i isto ko i prošle godine opet nije isto.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 22:17
Predivno, pa kod tebe je sve već u punom cvatu. smile64
Moje je tek u povojimaSmile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 22:26
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Tu sam svašta propustila.......pogled na sve one silne teglice ostavlja bez daha, nadam se da si dobro planirala prije nabavke Wink, mislim da bi bilo strašno da imaš viškove. Prekrasno je proljeće u tvom engleskom vrteku. Veselim se nastavcima.....

Ove kolekcije su puno jeftinije kad ih se kupi zajedno, pa cu cvijece koje mi ne treba podijeliti (imamo uskoro prodaju cvijeca u Zvrkovoj skoli).

Vecinu cu iskoristiti za popuniti rupe koje se vec polako pokazuju po vrtu.
Fino su se vec zakorijenile u svojim novim posudama, krecem u radne akcije kad nadem vremenaTongue.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 22:27
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

E Zvrkica jesi luda, ali razumijem tu ludost... od nje svima lijepo...
Čudno da u Engleskoj tako dugo ne pada kiša, a i ja zalijevam mlade biljčice i kod nas je nema kao inače.

Nas je kisa zaobisla, prije tjedan dana je bilo nesto oblacno s grmljavinom, selo od nas udaljeno 3 km je dobilo pravi ljetni pljusak mi nekoliko kapljica.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 22:28
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Predivno, pa kod tebe je sve već u punom cvatu. smile64
Moje je tek u povojimaSmile

Imamo vec toplo i suncano vrijeme oko mjesec dana, sve naprosto bujaStar.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 22:29
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Eto to je vrt iz mojih prvih lekcija o vrtlarstvu........svaki put novo oduševljenje i ako je i isto ko i prošle godine opet nije isto.

noviteti su puno manji nego biljke koje su vec godinama u vrtu, budu se i oni rasilrili za koju godinuThumbs%20Up
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5758596061 63>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,273 sekundi.