Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 14:07
ja sam svoja 5 stavila danas van mislim da je vec dosta toplo a kasniej ce sunce samo biti sve jace i jace 
Per aspera ad astra.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 19:51
Hvala Hoya na podijeljenom iskustvu. Dakle, ja svoga neću pincirati. Neka raste kako god želi!
Inače, moj je star oko godinu dana, visok je 14 cm i nema bočnih izdanaka. Držim ga u stanu na sunčanom mjestu, a preko ljeta ću ga držati vani.

Kada bi se moglo očekivati da će procvjetati? 
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2011 u 21:52
Dobro, zaista su razgranati, ali mi se čini da sam im rast trebala zaustaviti tek kad su se "zaokružili".

Dok sam jučer malo googlala naišla sam na puno adeniumića izvađenih iz zemlje. I gledam kako imaju jako korjenje. Sad mislim malo eksperimentirati pa ih malo izvući iz zemlje.
Onako da se korjenje vidi ...
Nemam ja strpljenja čekati da priroda napravi sama.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 14:09
blackMondo  a kad treba poceti s pinciranjem otprilike?
Per aspera ad astra.

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 20:13
Znači, treba se potkovati strpljenjem, ali i imati zrno nade da se neće trebati čekati baš tri godine na prvi cvjetak!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2011 u 22:16
Dobro zboriš. Na nekima sam vidjela da je korjenje već vani jer se zemlja slegla. Par žličica zemlje ću još izvaditi.
U biti tek sam ove godine osjetila da se čvršće drže zemlja. Ne smijem riskirati.
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 23:25

Drage moje kako vam izgledaju Adeniumi ??

Mogu li ići na popodnevno vanjsko sunce ??
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 20:18

Ovdje ima dobrih detalja za početnike

Cimi, ja se nadam da ćemo biti među onim sretnicima koji ranije ugledaju cvijet
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 14:08
natalija mislim da mu nece biti nista osim sto ce imati tu ranicu koja ce zarasti
Per aspera ad astra.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 20:05

Negdje sam pročitala da je procvjetao već nakon godinu dana. Ali, koliko se sijećam najčešće piše da se očekuje cvijet treću godinu.

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2011 u 22:05
Hoya, nemoj ih izvlačiti, bolje je da samo skineš gornji dio zemlje, tako će ti korjen ostati nedirnut, a ako ga budeš izvlačila onda će se oni najfiniji korjenčići potrgati.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 06:17
anči, ja sam lani moje stavila rano van u zaklon od jakog sunca. Postepeno su bili sve duže na suncu. Kad sam ih počela dohranjivati vidio se jako brzo veliki napredak. Ne znam koliki su tvoji, ali ovolike (kao natalijine) već sam dohranjivala blaže razrijeđenim gnojivom.
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 22:02
Hoya moji su još manji od ovih ,a tako želim da brzo narastu

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 15:59
Originalno poslano od člana Cimicifuga Cimicifuga napisao:

Originalno poslano od člana Zvjezdana Zvjezdana napisao:

Hajde ne budite kao štreberi pa da čuvate znanje za sebe, i mi bi nešto više htjele naučiti!

mozda nije navracao na forumLOL inače moji napreduju pomalo ali oni prvi listici su ipak dobili opekline od sunca tako da ce otpasti ali vidim da im je bolje vani sada
Per aspera ad astra.

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2011 u 21:35
hoya ma ko je ružan... meni ovi na slikama baš super izgledaju
meni su oni baš zbog tih trbušćića tako posebni i ljepši od onih koji odu u visinu
valjda jer me podsjećaju na nekog koga često viđam u ogledalu LOL

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 10:53
Originalno poslano od člana Zvjezdana Zvjezdana napisao:

Hajde ne budite kao štreberi pa da čuvate znanje za sebe, i mi bi nešto više htjele naučiti!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2011 u 21:12
Polako, anči, i ovo ima svojih gušta. Slaži sličice - jedino tako ćeš vidjeti da ipak napreduju.
Htjela sam vam pokazati kako su oni koje nisam pincirala male debeljuce, visočiji, ali sa manje lista.
Oni pincirani imaju umjesto napuhanih trbuha ravne valjkaste stabljike, imaju doduše više grančica i listova, ali mi nisu tako simpatični.
Evo za usporedbu:

I još kad sam pročitala da će ovi pincirani kasnije cvjetati požalila sam što sam to prerano napravila. Sad su formirani ružni "trbuščći".

Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2011 u 21:48
Od 11 sada su mi ostala 4 Unhappy
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 18:13
Cimi, ja sam dobila mix sjemenčica pa neznam koje su mi vrste, ali na njima vidim dosta razlike u obliku lista i stabljike. Odvažila sam se lani neke pincirati, ali su mi baš ti neobičnog oblika, rekla bi ružnog. Oni koje nisam dirala i sami su izbacili bočne izdanke.
E sad, jesam li promašila vrstu ili su zbog pinciranja neugledni ... u biti su mi ljepši oni koje nisam dirala.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2011 u 21:36
Hoya, pa meni se baš sviđaju ti tvoji pincirani sa "ružnim trbuščićima - naročito onaj desni na prvoj slici.
Moj izgleda kao tvoj lijevi na prvoj slici. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.