Vilac - Cobaea scandens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 14> |
Korisnik | |
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
baš mi je ža natalija,ja sam se bila iznenadila kad sam vidla da su sve izašle,siejme sam kupila u bauh.. u zg 5kn,proizvođač je naravski holandija piše da sijeme traje do 11mj 2014...inače moje vrtu rastu vrlo polako,neke su poginule vražiji kosovi su prlomili stabljičice no nadam se da će ove koje su ostale preživjeti
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
duda mislim na ovog proizvođača sa ančine slike
, i prošli put sam bila kupila njihovo sjeme i niti jedna mi nije izniknula... a da ne spominjem da u pakovanju ima samo 4 sjemenke ![]() prvi put mi je sestra bila kupila sjeme u zg, ali u drugačijem pakiranju, tj. druge firme, ne sjećam se koja je bila u pitanju i bar mi je jedna niknula kako bog zapovida... cvjetala cijelu jesen, čak i prezimila, ali sam je zabunom izvadila misleći da je clematis jer su rasli jedno uz drugo i naravno, nije preživjela presadnju |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
a da moja vrečka je drugačija i bilo je više sijemenja negdije oko 12-13 i sve su iznikle
|
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
jel sada kasno za sijati sjeme,ili bi još stigla ?
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ma mislim da stigneš jer meni je jako brzo iznikla i brzo izrasla al moraš ju držat na toplom da nikne
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ja sam sijala nedavno i sve su nikle...Nije kasno...Na netu sam pročitala da brzo gube klijavost i vjerovtno zato ne niču uvijek od svakog sjemena..Ja nisam imala loše iskustvo sa nicanjem..Još da vidimo kako će biti vremenom,kako rasle..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Moje sjeme je od istog proizvođača koje spominje anči i svih 6 je izniklo. Istina pojedine su već niknule nakon 12-14 dana, a dvije posljednje su iznikle čak nakon mjesec dana. Dakle, dosta je velika razlika u vremenu klijanja pojedine sjemenke. Za sada su još unutra jer je došao ovaj hladni val, ali čim zatopli sele van.
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Jel kasno sada posijati Kobeju?Dali će stići cvjetati?Nažaliost tek sam sada pronašla sjeme
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Posij ništa ne gubiš...Njeno sjeme brzo gubi klijavost tako da je bolje odma posijati..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
od mojih posijanih ništa, baš sam prije par dana iskrenula posudice u kojima su bile posijane i pronašla sjemenke - očito su bile stare jer uopće nema vidjeti da je klica izbila (zna se dogoditi da izbije pa se posuši ili istruli ako je premokro)
ali zahvaljujući dobroj duši s foruma ![]() ![]() |
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
a dali može neko postaviti sliku kako izgledaju mali cvjetići kad niknu? posijala sam više vrsta u jedan cvjetar,pa sad neznam šta je niklo...
|
|
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
flover, nisam ju još slikala- ima ti izduženu malo deblju stabljiku, a na vrhu su 2 lista- mislim da je ona jedina koja ima odmah tako dugu i debelu stabljiku.
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
hvala na opisu, jedva čekam da vidim taj cvijet kad procvate......
![]() |
|
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Moram se potužiti da ni meni nije proklijala niti jedna sjemenka
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
![]() |
|
ajoj kolika je maso,a moja još nije nikla...ma kasno sam dobila sjeme...a kad točno počinje cvasti?
|
|
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
meni su od 6 sjemenki nikle 5, dobar postotak...dvije je kolegica uzela sebi doma, a tri smo posadile u vrt kod ureda, visoke su oko 20ak cm, nešto slabo napreduju....
maso ova tvoja odlično izgleda ![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Ja je prvi put imam, sadila sam ju negdje krajem 3. mj ili pocetkom 4. ...drzala kalic na juznom prozoru, i potjerala je kao luda...kada cvijeta pojma nemam, nadam se da hoce :)))
|
|
![]() |
|
Maso odlicno izgleda!I ja sam nabavila sjeme i posijala i sve su nikle..Ali još su male.Dvije cu ostaviti u saksiji dvije diret u baštu...
Što se cvjetanja tiče,vele da je čudna biljka,trebala bi početi cvjetati od 6.mjeseca pa do kraja sezone,ali prema iskustvu ljudi sa neta,rijetko kome je cvjetala prve godine,pa su je čuvali preko zime da bi sledeće tek cvjetala obilnije.Uglavnom,vele teško daje cvjet,baš me interesuje jel to tačno..To ćemo vidjeti,uskoro,nadam se kod naših cobeica! |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ja sam prošle godine sijala i to dosta kasno jer mi nisu odmah nikle a od poslije posijanih je jedna ostala i dosta kasno stvorila cvjetni pup ( 4 kom) ali onda je došlo hladno i morala je u podrum. Onda su se pupovi osušili i nisu se ni otvorili. Uspjela je preživjeti i sada je vani , raste polako ali nema još cvjetne popove.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |