Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7273747576 94>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Bonsai... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 30
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bonsai... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2011 u 17:05
  prelijepe su vam ja sam sad kupila i posadila voljela bih kad bi bile kao vase stavicu slike ako naucimsmile220
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2011 u 09:15
pinus, fenomenalna boja. nikad takve nisam vidjela...
Tena 28.3.2010
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 20:44
...ahaaaa,  znaci  zonale  postalo  conale...e  pa  mi  P.  zonale  zovemo  čerošpanja,    ustvari  sve vrste   pelargonija  zovemo   čerošpanja...

...imala   sam     tu  lilicastu  ali  je  bila  osjetljiva  i  partila  u  vjecna  lovista...     
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 20:26
wow, ove roze "ni dole ni gore" su divne,
mislim da su i moji imali jako slične, ali ih nisu sklonili pa su im pozeble ove zime
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 20:23
drago mi je da vam se sviđaju,
pinus imaš temu o mirisnima
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=698

a pod điranom mislim na uspravne, nalik tvojima, samo drugačije boje cvijeta

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 19:37
mali kaktus, dužan sam ti bar kavu za savjet.

Maso, gnojivo je rastopljeni granulat NPK 10 10 10. Gnojim svaki puta prilikom zalijevanja ali sa malom koncetracijom.

Manči
Pelargonije zonale su pelargonija uspravnog rasta, ove iz žardonjere sa tamnoljubičastim krugovima po lišću. Zonale se pretvorilo u conale a pelargonije u conalke misli se na Pelargonije zonale.
Prošlu godinu sam imao još jednu zanimljivu vrstu pelargonija. To je neki hibrid između visećih i uspravnih pelargonija. Pogledajte kako su izgledale:

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 18:25
.....Pinus,  sto  je  to  conalke....odakle  taj  naziv?....

...lijepe  su  tvoje  crvene,  zdrave  i  nahranjene,  vidi  se... 
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 12:54
Vidiš Pinus da je dobro slušati iskusneWink,moje nisu tako lijepe kao tvoje s obzirom da su bile u podrumu,ali će se oporaviti.Tongue.Tvoje je mjesto vjerovatno bilo puno bolje,ali to već ovisi o mogućnostima gdje ih možemo držati.
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 12:28
Pinu, reci mi cime ih prihranjujes? Ma predivne su ti, kako samo bujno cvjetaju!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 11:13
Natalija,Manči i Pinus...predivne su vam!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 10:36
mali kaktus
Sjećaš li se da smo se razgovarali kako prezimiti pelargonije. Učinio sam kako si rekla. Ove četiri rascvjetane sam sredinom veljače postavio na prozorske police. Zadnji mjesec dana prihranjujem svaki puta prilikom zalijevanja i vidim da im to odgovara.
baka
Vjerojatno je u ovom toplijem prostoru potrebno češće zalijevati. Koliko vidim sa slike tvoje su viseće, njih je vjerojatno teže sačuvati preko zime. Uglavnom da se one lijepo razrastu kada ih iznesemo na sunce.
natalija
Pa tvoje su krasne. Ova dva cvijeta su divna.
Kažeš mirisna, nisam znao da to postoji. Krenuti ču u potjeru za mirisnima. Kada kažeš đirani misliš li na Pelargoniju zonale ili općenito na pelargonije ?
manči
Mi imamo iste. Kod nas ih zovu „conalke“. Meni su one i najljepše , makar su u stvari sve lijepe.

Da vam pokažem dvije slike od prošle godine, slikano početkom lipnja 2010 god.:

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 08:36
....vidim  vi  se  mucite  sa  prezimljavanjem   ali   dobro  vam   ide....Thumbs%20Up

....moje   prezimljavaju  na  zimi,  istina  blagoj  ali  na  nemogucem  mjestu   -   na  taraci  ,  na  ogradi  ,  na  udaru  svakog  vjetra,  kise  i  sunca....hocu  ih  istrenirati  na  sve  uvjete....male  su,  cvrste,  nabijene,  tvrdih  listova   i   cvjetaju....nove  slike...

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 08:13
pinus stvarno su ti super prezimile, pogotovo ove rascvjetane - izgledaju kao tek kupljeneThumbs%20Up

moje su prezimile kako-koja

englezice, mini  i mirisnu sam sklonila pod flis pa su ostale žive i u relativno dobrom stanju, tamno crvena englezica čak već cvjeta

a i nova mirisna - nju sam lani dobila kao mali pelcerić, baš je ove dane otvorila pupoljke i jako mi se sviđa, ima ljepši cvjet od one mirisne koju imam otprije

zato su mi đirani stradali, doduše njih nisam ništa posebno zaštitila, osim što sam ih donijela na balkon...

čekam da se malo trgnu i krenu pa da vidim koji je točno pokojni,
mislim da je crveni dupli definitivno partioDead
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 08:08
Ooo Pinus tvoje su prezimile u krasnim uvjetima.Vidi se po njima! I jedne i druge.Clap

Moja skustva s prezimljavanjem su... Confused Imam dva različita prostora (jedan negrijani, drugi nešto toplij, oba svjetla..) i imala sam različite pelargonije i uvijek je rezultat isti. Dijelom prežive, izgledaju očajno, očistim ih i popunim novima i idemo dalje....

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 07:35
Pinus,muškatle su ti jako,jako lijepe.Moje se još oporavljaju jer su bile u podrumu,presadila sam ih u svježu zemlju i kroz desetak dana očekujem da će se oporaviti.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 20:08
Kako su vam prezimile Pelargonije?
Moje su zadnji tjedan dana vani. Više ih ne unosim u kuću. Od 8 tegli 4 su imale više svijetla. Mislim da nije teško pogoditi koje. Slikano danas:

Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 18:09
moje cvijeće nema izbora... il preživi vani ili ga nema... u kući mjesta šta ima popunjeno je sobnim biljkama, a nemam ni tavana ni podruma...
Na vrh
IVANA IVA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje IVANA IVA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 18:06

da i sunce zna obojati listove, blago vama kad možete cvijeće ostavljati vani, ja sve guram u kuću preko zime, samo da prezimi...

Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 17:33
hvala puno! Smile
Već  sam se prepala da je opet nešto napalo ga ili da nije u redu sa njim, jer nikad nisam vidjela takve promjene na njemu (nitko ga očito osim mene ne drži vani) Big%20smile
Na vrh
jelsa_ View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jelsa_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2011 u 20:57
Morana,,crvene nijanse uglavnom nastaju na mlađem lišću usljed hladnoče.Ništa zabrinjavajuče.Kad zatopli novi listovi će imati normalnu boju
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7273747576 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.