Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 94> |
Korisnik | |
Bonsai... ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prelijepe su vam ja sam sad kupila i posadila voljela bih kad bi bile kao vase stavicu slike ako naucim
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
pinus, fenomenalna boja. nikad takve nisam vidjela...
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...ahaaaa, znaci zonale postalo conale...e pa mi P. zonale zovemo čerošpanja, ustvari sve vrste pelargonija zovemo čerošpanja...
...imala sam tu lilicastu ali je bila osjetljiva i partila u vjecna lovista...
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
wow, ove roze "ni dole ni gore" su divne,
mislim da su i moji imali jako slične, ali ih nisu sklonili pa su im pozeble ove zime |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
drago mi je da vam se sviđaju,
pinus imaš temu o mirisnima http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=698 a pod điranom mislim na uspravne, nalik tvojima, samo drugačije boje cvijeta |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
mali kaktus, dužan sam ti bar kavu za savjet.
Maso, gnojivo je rastopljeni granulat NPK 10 10 10. Gnojim svaki puta prilikom zalijevanja ali sa malom koncetracijom. Manči Pelargonije zonale su pelargonija uspravnog rasta, ove iz žardonjere sa tamnoljubičastim krugovima po lišću. Zonale se pretvorilo u conale a pelargonije u conalke misli se na Pelargonije zonale. Prošlu godinu sam imao još jednu zanimljivu vrstu pelargonija. To je neki hibrid između visećih i uspravnih pelargonija. Pogledajte kako su izgledale: ![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
.....Pinus, sto je to conalke....odakle taj naziv?....
...lijepe su tvoje crvene, zdrave i nahranjene, vidi se...
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Vidiš Pinus da je dobro slušati iskusne
![]() ![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Pinu, reci mi cime ih prihranjujes? Ma predivne su ti, kako samo bujno cvjetaju!
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Natalija,Manči i Pinus...predivne su vam!
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
mali kaktus
Sjećaš li se da smo se razgovarali kako prezimiti pelargonije. Učinio sam kako si rekla. Ove četiri rascvjetane sam sredinom veljače postavio na prozorske police. Zadnji mjesec dana prihranjujem svaki puta prilikom zalijevanja i vidim da im to odgovara. baka Vjerojatno je u ovom toplijem prostoru potrebno češće zalijevati. Koliko vidim sa slike tvoje su viseće, njih je vjerojatno teže sačuvati preko zime. Uglavnom da se one lijepo razrastu kada ih iznesemo na sunce. natalija Pa tvoje su krasne. Ova dva cvijeta su divna. Kažeš mirisna, nisam znao da to postoji. Krenuti ču u potjeru za mirisnima. Kada kažeš đirani misliš li na Pelargoniju zonale ili općenito na pelargonije ? manči Mi imamo iste. Kod nas ih zovu „conalke“. Meni su one i najljepše , makar su u stvari sve lijepe. Da vam pokažem dvije slike od prošle godine, slikano početkom lipnja 2010 god.: ![]() ![]() |
|
![]() |
|
....vidim vi se mucite sa prezimljavanjem ali dobro vam ide....
![]() ....moje prezimljavaju na zimi, istina blagoj ali na nemogucem mjestu - na taraci , na ogradi , na udaru svakog vjetra, kise i sunca....hocu ih istrenirati na sve uvjete....male su, cvrste, nabijene, tvrdih listova i cvjetaju....nove slike...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
pinus stvarno su ti super prezimile, pogotovo ove rascvjetane - izgledaju kao tek kupljene
![]() moje su prezimile kako-koja englezice, mini i mirisnu sam sklonila pod flis pa su ostale žive i u relativno dobrom stanju, tamno crvena englezica čak već cvjeta ![]() a i nova mirisna - nju sam lani dobila kao mali pelcerić, baš je ove dane otvorila pupoljke i jako mi se sviđa, ima ljepši cvjet od one mirisne koju imam otprije ![]() zato su mi đirani stradali, doduše njih nisam ništa posebno zaštitila, osim što sam ih donijela na balkon... čekam da se malo trgnu i krenu pa da vidim koji je točno pokojni, mislim da je crveni dupli definitivno partio ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ooo Pinus tvoje su prezimile u krasnim uvjetima.Vidi se po njima! I jedne i druge.
![]() Moja skustva s prezimljavanjem su...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,muškatle su ti jako,jako lijepe.Moje se još oporavljaju jer su bile u podrumu,presadila sam ih u svježu zemlju i kroz desetak dana očekujem da će se oporaviti.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
moje cvijeće nema izbora... il preživi vani ili ga nema... u kući mjesta šta ima popunjeno je sobnim biljkama, a nemam ni tavana ni podruma...
|
|
![]() |
|
IVANA IVA ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 11 |
da i sunce zna obojati listove, blago vama kad možete cvijeće ostavljati vani, ja sve guram u kuću preko zime, samo da prezimi... |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
hvala puno!
![]() Već sam se prepala da je opet nešto napalo ga ili da nije u redu sa njim, jer nikad nisam vidjela takve promjene na njemu (nitko ga očito osim mene ne drži vani) ![]() |
|
![]() |
|
jelsa_ ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 167 |
Morana,,crvene nijanse uglavnom nastaju na mlađem lišću usljed hladnoče.Ništa zabrinjavajuče.Kad zatopli novi listovi će imati normalnu boju
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |