Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 96>
Korisnik
Poruka
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 21:20
puno dobrih i korisnih savjeta ima kod nje, a na blogu čudesa  Smile
pa jedna od odlika sempića je da mijenjaju boju i to im je jedna od čari Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Arnold View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arnold Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 18:36
Renee nije otišla, ona je banovana na ovom forumu! Thumbs%20UpThumbs%20Up
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 18:46
Pinus, one bi cijeli dan trtebale biti na što žešćem suncu (krovovi). Međutim moje su dosta u sjeni pa opet napreduju. Bit će njima dobro.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 20:47
vera4
Dopada mi se to što si napisala.

Evo još jedna moja tegla. 2 seduma, 4 čuvarkuće i jedna trajnica za koju su mi rekli prilikom kupnje da je čuvarkuća. No nešto mi je tu sumljivo. Rozete i latice su nešto drugačije nego kod uobičajnih čuvarkuća. Može li tko potvrditi da se radi o čuvarkući?

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 20:56
Mislim da nije, ali ne znam što je. Pusti ga gdje je lijepo se uklapa, a sukulent je pa ne traži ni on puno vode. Vidiš da se čuvarkuće šire sa podmlatkom na pateljčicama, a njemu iskaču iz baze. Što je da je, lijep je.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 21:09
Pinus,to nije čuvarkuća,ne mogu se sad sjetiti kako se zove taj sukulent,ali se isto lijepo širi i otporan je na zimu.

Evo mojih čuvarkuća da vidiš kakvu gužvu imam,a već sam ih pola podijelila

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 21:25
Krasne su tvoje nema što prava gužva u teglama. Koliko vremena treba da tako zapune teglu?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 21:28
Dve godine su stari,ali ja sam ih i puno razdijelilaTongue
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 21:37
vera pametno zboriš i slažem se s tobom

kaktusek fino su se nagužvali ovi tvoji Smile lijepo ih je vidjeti ovako
Pinus odličan za tegle, hvala za info o kamenčićima Smile
htjela sam još jučer komentirati hipertufu od Maso, ali sam preumorna bila, stvarno su fenomenalne Clap
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 08:23
Meni se čini da nije Sempervivum nego Saxifraga.
Na vrh
SunnyMum View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SunnyMum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 08:37
Pozdrav svima,

već vas dugo čitam, mislim da ste pola mojih biljaka spasili od raznoraznih muka svojim savjetima :) No sada trebam još jedan...

Pronašla sam na putu kući odbačenu duguljastu teglu čuvarkuća. Nisu bile velike, no svima su donja 2-3 reda "rozeta" bila posve sasušena...  Ali nisam ih imala srca ostaviti samo tako, pa sam ih ofc pokupila...

E sada, akcija spašavanja je sadržavala micanje tih suhih reodva kao prvo. Manji dio njih koje su imale sasušenu i sredinu rozete sam bacila.

Ostale sam presadila u zemlju za kaktuse, i stavila na balkon.

Moje pitanje je - da li trebam još nešto ili bolje da ne? Jedan dio njih ima kvalitetne mesnate listove, i izgledaju zdravo. Dio njih se "sklupčao" kao u pupoljak i listovi su smežurani... Kada ih presadim da li ih treba obilnije zalijevati (balkon je na južnoj strani, sunčaju se čitav dan) ili ne?

Hvala vam unaprijed na odgovorima, i od mene i od čopora sa ulice :)
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 08:48
Ti sklupcani a zdravi ce vjerojatno oporaviti se, jer takvi izgledaju kad im fali vode, samo dobro zalij i stavi na sunce, ma sempervivumu samo ime kaze-vazdazivuci...prezivi svakakve nedace! Sretno!
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 09:03
mali kaktus, od dva ovakva koja si mi poslala jedan je struno, neznan zašto jednostavno je pao
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 09:12
Antonija,stavit ću jednoga u teglicu da se razraste i sljedećom pošiljkom putuje k tebi.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 09:18
Evo i mene u ovoj temi - i ja volim čuvarkuće i imam dosta koje mi je Kaktusek darovala a neke sam i kupovala...
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 09:26
Baka Bea ,prodavač u vrtnom centru gdje sam kupovao sempervivume je za tu biljku rekao da je vrsta sempervivuma koji raste samo u Alpama na visinama većim od 1700 m.
Na vrh
SunnyMum View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SunnyMum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 10:00
Originalno poslano od člana maso maso napisao:

Ti sklupcani a zdravi ce vjerojatno oporaviti se, jer takvi izgledaju kad im fali vode, samo dobro zalij i stavi na sunce, ma sempervivumu samo ime kaze-vazdazivuci...prezivi svakakve nedace! Sretno!
Puno ti hvala, mislila sam da je to u pitanju, ali kako je previše vode čest problem, nisam htjela riskirati prije provjere sa stručnjacima.

Pozdrav!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2011 u 18:33
Tko zna, zna. Baka Bea u pravu si. Nije Sempervivum nego Saxifraga - kamenika.
Čini mi se da joj neće odgovarati prženje na direktnom suncu zajedno sa čuvarkućama. Premjestit ću ju u svijetlu sijenu.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2011 u 18:43
Hvala Pinus, hvala, vjeruj mi na riječ LOL  Kod mene raste u kamenjaru i ima sjenu za najtoplijeg dijela dana."
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2011 u 19:09
Pinus,Baka Bea,sad ću ja svoju odmah presaditi na drugo mjesto,znala sam da nije čuvarkuća,ali nisam znala šta je,sad znam-Saxifraga kamenika
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.