Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čaaarobni otok
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čaaarobni otok

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6970717273 78>
Korisnik
Poruka
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 08:02

Good%20Morning ....Pozzz   Anaida!!!

...morala bi  narcise  ove  godine  povadit i  rasirit  ih  po  vrtu...kad  se  to  radi?  Jesen? 

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 08:05
  .....Nataly,  jesu,     mini  narcisi...jako  su  slatki...bili  bi  zgodni  za  kamenjar...Bouncy%208

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 16:06
zažutile se lule ispod masline, prelijep prizor!

ti si proglasila proljeće 01. 03., izgleda da te poslušalo i brzinom munje došlo na tvoj otok!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 21:10

....proglasila  jesam  a  danas  se  smrzla....puho  je  neki  hladni  zapadnjak jedva se moglo nesto raditi u vrtu...cak  sam  i  kapu  imala  na  glavi...

...posijala  matovilac,  rovanjele  i  biz....

....zalijevala  jer je  zemlja  suha  k'o papar....
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 07:08
Manči - najbolje je narcise rasaditi u jesen, da! Baš je lijepo kod tebe, zaista - ali i nama ste vi,  morske djeve, poslale sunčeko i proljeće pa smo i mi sve kopnene cure odmah živnule!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 08:12
 Bounce ...bas  mi  je  drago  Anaida  da  vam  je  vrijeme  ljepse,  vasi  vrtovi  ce  uskoro   biti  predivni....

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 08:13
 Memento  : zemlja   crvenica

Strukturu crvenica čini glina (čestice manje od 0,002 mm), sitniji i krupniji pjesci (promjera od 0,06 do 2 mm) i čestice praha (kako se nazivaju čestice čiji je promjer manji od najsitnijih čestica pijeska, a veći od promjera čestica gline). Takva struktura tla lako je obradiva. Od bioelemenata kalij je najprisutniji, dok je za uzgoj vinove loze (i ostalih polj. kultura) sadržaj fosfora najčešće nizak, pa ga (na temelju pedološke analize) valja gnojidbom tlu dodati. To vrijedi i za element Ca, kojim se, također na temelju analize (kalcifikacijom) obogaćuje tlo tim bioelementom i popravlja njegova vrlo često slabokisela reakcija. Zbog visokih temperatura i brze razgradnje organskih tvari, sadržaj humusa je u crvenicama vrlo nizak (od 1 do 2%), što upućuje na potrebu povremenog dodatka komposta ili stajskog gnoja (uz eventualnu primjenu malčiranja i zelene gnojidbe). Najveće se površine (od oko 90.000 ha) obradivih crvenica u Republici Hrvatskoj nalaze u Istarskoj županiji i to na području zapadnog istarskog vinogorja.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 20:19
....iako  je  hladno  ovih  dana  poceli  smo  ozbiljnije  raditi  u  povrtnjaku...
...MM   izigrava  rovokopaca  a   ja  dirigenta....
...kako  je  kod  nas  zemlja  pjeskovita  crvenica,  ne  zadrzava  vodu  pa  je  potrebno   tu  doskociti...naucili  smo  od  mjestana  da  se  ljetno  povrce  sadi  u  kanale  ili  rupe...mi  smo  jos  dodali  i  malciranje....

...ovako  sam  pripremila  kucice  i  posijala  biz  telefon...jos  treba    dodati   stapove  za  omotavanje  biljaka...

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 20:23
....zimska  salata  posadjena  u  veljaci....malcirao  MM  jer  i  zimi  fali  vode  kada  puse  bura...

....bob  koji  vec  uveliko  cvjeta...on  nije  malciran  i  nije  u  kanalima  jer  je  rano  proljetna  kultura  i  ne  trazi  puno  vode....

...iza  boba  je  trava  i  suma  tj  susjedova  zemlja....

...ovo  nisu  konacne medje  ....radit  cemo  urednije  i   ljepse  kad  gradnja prestane...
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 20:30
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 20:38
I tulipanček se pokazao,a vrt ti je super,ja još barem mjesec dana neću u svoj vrt.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 21:10
Eto vidiš ljeti spalii, ali sad već imaš salatu i dobar dio godine bi mogla uz plastenik imati povrćeSmile

Predivan tulipačekClap
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 21:42

...mali kaktus,  mislis  da  neces  moc u  povrtnjak  jos  mjesec  dana?!...ma da,  kod  vas je  jos  zemlja  prehladna...   

... 

...smrcko, imamo salate na nekoliko  mjesta  ali  nije  ocekivano  narasla...opet  necega  fali...osim  vode  mislim da  je    u  pitanju  i  hranjivost  tla....

...jos  uvijek  smo  na  samom  pocetku,  dobro  je  da  se  i  MM  pridruzio u povrtnjaku  jer  ne bi  sama  mogla  donijeti  tolike  kolicine  humusa  iz  sume  koliko  zemlja  pita...

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 21:49
Manči,zemlja je prehladna,tek danas sam mogla prvi put malo s motikom reda napraviti,a ne mogu ništa još sijati niti saditi,sve bi se smrznulo,tek krajem travnja ja počinjem sijati i saditi.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 22:14
....u kontinentu zima  gnjavi,  mene  nedostatak  vode -  tako  je  to,  nema  idealnog....zemlja  presuha,  bura  je  isusi  da  se  mora  zalijevati  i  usred  zime...
...ne  zivim  kraj  povrtnjaka  pa  je  to  jos  dodatni  problem...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 23:12
Ako postoji mogućnost malčiranja travom sigurno će ti spriječiti isušivanje površine, i moja se zemlja isuši za čas jer je živi pjesak tj šljunak. Prestrašno.

Ovu godinu sam iz Like nabavila travu ( zajedno sa Hojom i Mikicom) i čovjek je do mog teren prešao možda i više od 150 km. Možda možete tako nešto si zbaviti. Bala sijena je 15-tak kn.
....
I ja sam danas čeprkala po vrtu i skakala po lopati, ništa nisam mogla napraviti santa leda od zemlje. Da bi smjestila neke sadnice MM je morao se dobro oznojiti i krampati.Confused
...
Imamo isti problem obogaćivanje zemlje i mene čeka duga staza do uspjeha.
Prvi korak je da ćemo napraviti uzdignute gredice visine 20 cm:
- jednu dužine 8 metara i širine 1.2 metra
- a drugu 2 metra dugu i 1.2 široku

Na dno će ići ugalj kao drenažni sloj, ubacivat ćemo miješanu domaću zemlju, malo crvenice i dodavati što stignemo.

To je za ovu godinu dovoljno, a svaku godinu ćemo dizati po jednu od 8 metara. Tako ću kontrolirati humus i hranjivaWink

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2011 u 06:21
Manči, pa ako malo jače i sa više sijena (a trave oko tebe koliko hoćeš) budete malčirali sve će ti se postepeno pretvarati u humus.
Za probu na jednu gredicu gdje imaš već veće biljke stavi debeli sloj (najmanje 10 cm) usitnjene trave. Samo malo odmakni od stabljike. Vidjet ćeš kako će ti ispod zemlja biti vlažna. Što ti je deblji sloj teže će ti sjeme korova niknuti, a ako i nikne - sa dva prsta ga izguliš.
Već za godinu dan ti je vrh te zemlje lagani humus.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2011 u 06:22
I kod nas je dio zemlje još smrznut (onaj koji je i inače u hladovini, s manje sunca..) . I ja sam, kao Smrčkica, skakala po lopati i odustala Approve . Za par dana će otpustiti..
A kod tebe već prava proljetna sezona.. Povrtnjak se lijepo zeleni u uzdignutoj gredici (i ja ih ovaj vikend radim!) a tulipan je pravi ljepotan!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2011 u 08:29

....drage  cure,  hvala  na  savjetima....trave   ima   dovoljno okolo  po  neobradjenim  parcelama...vec  smo  par  ljeta  malcirali  ali  je  to  bio  pretanki  sloj...

....Smrcko,  povisene gredice  gube  brze  vlagu ...kako  ce  te  to  rijesiti?

...Anaida,  vidim  da  si  ranoranioc...jutro je ,  za   mene ,  najljepsi  dio  dana...
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2011 u 08:56
vjerujem da ćeš ostvariti sve svoje zamisli, draga manči. Krasno izgleda tvoj vrtek u  čarobnoj divljini čarobnog otoka, naravno mislim na neobrađeni dio iza vrta. A tulipan okružen, čini mi se santolinom, je prresladakSmile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6970717273 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.