Šmrckov dnevnik radova |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 85> |
Korisnik | |
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Šmrcko nemoj biti
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Otišle su Lora i gurnute u ledenu zemlju, sad ćemo vidjeti što može izdržati
![]() A u vrtu sve je uništeno i popaljeno, uzalud zaštita koju sam stavila. Baš me to razočaralo, jednostavno protiv ledenog vjetra i onih uvjeta se ne možeš boriti. Šimširi pored boca su sravnati sa zemljom, a da nije boca ne bi se ni vidjelo gdje su ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ubacila sam danas maline, narcise i čičoke u zaleđenu zemlju. Ali sa dosta zemlje u kojoj sam to donijela.
Ja mislila saditi grašak, a vidite ovo mogla sam se klizati ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Više narcisa... Da je više voluharica onda bi napravila samoubojstvo. I ovako ih imam dosta. |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Nataly - više narcisa ili više voluharica!??
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Koliko znam, voluharice ne vole narcise (čak dapače smeta im njihov miris). Jedan dio mojih narcisa posađen je na livadi. Do sada sam jedino primjetila da ih je sve više.... ![]() |
|
![]() |
|
Svejedno i jedna i druga su predivne. Samo da se primi, hvala
![]() |
|
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Di me nađe
![]() ![]() ![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Hvala
![]() Bonanca je visoka između 1.5-2 metra i grmolika je ruža, a samba je foribunda od 60-80 cm. Je li bila visoka ili niža? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Već sada nema čega nema - bit će to pravi OPG (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo)!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Prekrasno, držim fige da se sve i primi, biti će
![]() ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Neka se sve uhvati i bit će dobro.
Da ti kažem ime ruže ako znam? Ovaj puta, ne da znam - nego znam dva imena
![]() Topalovići (i ja) kažu da je bonanca (bonanza), a neki veliju da je to samba. ![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
![]() I ovo je prekrasna ruža. Ćeš mi reći naziv ružice, ako znaš? ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Gore je predivna hortenzija
![]() ![]() Dolje su čičoke koje su mi jednom propale ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Balkon mi je pun kao šibica.
Plastenik, 22 pačempresa, juka šarena, 5 tisa, sad i rasada. Nema m kid stati. Ovo je rasada koju sam dobila od Hoje i čeka transport ovaj tjedan. Slikana je prije koji tjedan. Hvala ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Karakteristike krumpira. Ovu godinu sam se odlučila za Desire.
http://www.arg.hr/category/sjemenski-krumpir/ Ni ovu godimu nisam uspjela uloviti sjemenski češnjak, već je prodan ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Evo da ponovim ove savjete.
Sjetva prema mjesecu - mjenama Sva stvorenja na zemlji reagiraju na životne cikluse, plima i oseka, blizina Mjeseca, izlazak i zalazak Sunca. Uz pomoć praćenja Mjesečeva utjecaja se ubrzava klijavost i rast biljaka. To su koristili i drevni narodi i to vrlo uspješno. Ovisno o Mjesecu mijenja se vlažnost tla, pogotovo kad je mlad i pun mjesec. Kako taj snažni i neustrašivi Mjesec ![]() #Za vrijeme mladog mjeseca podiže se razina vode što utječe na bubrenje i klijanje sjemenki. A to je jedna od najbitnijih stvari za rast svake biljke. Taj period je nabolji za sadnju biljaka koje imaju sjeme odvojeno od ploda: salata, kelj, špinat, celer, cvjetača. Iako se krastavci razlikuju od spomenutih biljaka, takođe vole ovu fazu mjeseca. ![]() #Prva četvrt mjeseca gravitacijski uticaj Mjeseca je slabiji, ali je zato Mjesečeva svjetlost obilata. Ova faza mjeseca snažno utječe na rast listova ( pojačava rast listova), a i dalje je pogodna za sadnju, naročito dva dana prije punog mjeseca. Ova faza mjeseca odlična je za sadnju biljaka koje imaju sjeme u sebi ( u plodu) a to su grah, grašak, pomidor, tikve, paprike, dinje. ![]() #Padanje mjeseca ( uštap) energija se kreće u suprotnom smjeru. Tjekom punog mjeseca gravitacijske sile su jake, povećavaju vlažnost zemlje, ali nakon tog preiod se svjetlost mjeseca počinje smanjivati i usmjerava energiju prema korjenu. Zato se u ovom periodu sade biljke koje stvaraju plod u korjenu: krumpir, repa, mrkva, luk,.. ![]() U ovoj fazi je najbolje saditi jednogodišnje i višegodišnje biljke, lukovice i gomolje , i za presađivanje istih. Obrezivanje biljak se obavlja kad mjesec pada. Ako radite to dok mjesec raste, to što ste obrezali će ponovo rasti. # Posljednja četvrt, gravitacija i svjetlost su minimalni ( a tako i njihov uticaj), tada počinje faza mirovanja. Ovaj period je najbolji za branje plodova, žetve, presađivanje, obrezivanje, priprema tla. ![]() Mjesečev kalendar za 2011 ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Moralo bi vrijediti za sve biljke, samo ih treba klasificirati što je koja.
![]() Na žalost imala sam loše iskustvo sa sjetvom prošle godine. Previše smo uložili, a ništa nismo dobili. U biti sve je slabo naklijalo. Naklijavajuć ovako na balkonu pokušati popraviti stanje, ako je to uopće moguće. Evo sa jednog poljoprivrednog foruma što ljudi pišu u vezi sjemena i naših lopovluka. http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=21502 |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Da li ovaj period sjetve važi samo za povrće ili i cvijeće?
Thanks ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |