Ahimenes - Achimenes |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 25> |
Korisnik | |
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala ti Rain, probati ću ih sutra namočitiu mlakoj vodi i posaditi prema tvojim uputama....Možda dobijem dvije boje kao i tvoja prijateljica, vidijeti ćemo...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Ja ih ne namačem,nego sam ih prije jedno 3 tjedna stavila na toplo,neposađene.Sad su već potjerale klice,pa sam ih posadila u zemlju.Inače,achimenese zovu i toplovodna biljka,vole da ih se zalijeva mlakom vodom,ili namoči u mlaku vodu prije sadnje.
Možda doživiš iznenađenje,moja prijateljica je lani kupila ovakve kao tvoje,pa su joj procvale prekrasne roze,i samo po koja crvena. |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Hvala ti Rain na brzom odgovoru. To ću učiniti sutra pa onda čekati...Vjerovatno treba i namočiti gomolje prije sadnje, zar ne?
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Stavi ih horizontalno,pokrij sa oko 1cm zemlje.Inače,stabljika ide iz šiljatog kraja gomolja.
|
|
|
|
![]() |
|
Gledam i divim se ovim lijepim biljkama. U Pordenonu nije ih bilo, pretražila sam sve štandove sa lukovicama, čak i štand od RAZIELa .koji na stranici ima, ali tamo nije bilo...U Plodinama sam kupila jedan paket Flamingo crvenog.Danas sam otvorila s namjerom da ih konačno posadim. Malo su mi čudni gomoljići pa ne znam kako da ih posadim, odnosno kako je najbolje obzirom da se ne može vidijeti kako se sadi, jer je sve isto. Triša mi je rekla da mogu staviti horizontalno u zemlju..Obzirom da sam laik vi majstorice Rain i Konte kako je najbolje posaditi...
Evo i slike
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
nije baš neka raskoš, ovaj kaj mi se sviđa košta samo sedam funti.
Meni su ljepši oni škotski
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
MiraK. nisi ih ni mogla vidjeti jer ih nisu imali, provjereno
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
evo sad radi :) idem virnuti kaj sve ima saliba
http://www.chilternseeds.co.uk/list.php?type=alphabet&value=A&page=5 |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() |
|
Ukazal se Saliba,al skuuupooo!
www.chilternseeds.co.uk/list.php?type=alphabet&value=A&page=5 Izgleda da sam pretupa za stavit link,bum vježbala. |
|
|
|
![]() |
|
Nisam,bila sam nabavila samo one ljuskice od kojih se sastoji gomolj,masno platila,ali niš nije niklo.Tak da mi je Saliba bil neuspješan.Ali zato Dibleys ima i više nego kaj mi treba,gomolji su prvoklasni.
Al,nikad se ne zna,možda i Saliba naleti negde jedamput. |
|
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
a jedino ta opcija dolazi u obzir
![]() nego...usjela si naki salibin primjerak nabaviti? kako? gdje? oni njegovi su mjak ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Pčelice,hvala kaj mi rihtaš linkove,ne ide mi to.
|
|
|
|
![]() |
|
Možda imaš nekog u Sloveniji,naručiš na njegovu adresu,pa onda šveraš.
A ove fantazije od Salibe nisam nigdje našla,tu i tamo neki njegov stariji kultivar.Valjda prodaje samo u svojoj vrtlariji,kolekcionarima,po paprenim cijenama. Primijetila sam da se ti hibridi i dosta oskudno razmnožavaju-lani sam od jednog gomolja bijelog,dobila samo 2 gomolja. |
|
|
|
![]() |
|
o da..lijepi izbor
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Imaju Englezi,hvale se da imaju najveći izbor Achimenesa u Evropi,isporučuju u EU.3-5 lijepih gomolja košta 3-6 funti,kako koji.
pogledajte |
|
|
|
![]() |
|
rain primjerci na linku su fenomenalni, ali gdje se to uopće može kupiti? oči su mi ispale od traženja po netu...ali ili ih ima u SAD-u i Engleskoj pa oni ne isporučuju izvan granica ili nađem one koje imam
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Nisam ih našla na sajmu cvijeća u Pordenone, zapravo nisam imala vremena potražiti ih...
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |