Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljiljani - Lilium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ljiljani - Lilium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 64>
Korisnik
Poruka
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 11:05
Nešto me još zanima....smile188
Kad sam išla oplođivat cvijet sam primjetila da je njuška tučka ljepljiva i kad sam išla stavljat polen na nju,uzela sam previše polena i sav se "priljepio" na njušku.Može li doći do "blokade" oplodnje ako se previše polena stavi na njušku ili je onda samo mogućnost oplodnje veća (ako je više polena na njoj)?Možda je pitanje glupo al stvarno mi se učinilo da je previše polena jer je njuška sva požutila od polena....Jeli stvarno bilo previše ili je to pozitivno?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 11:39
Imam u vrtu ljiljane,nisam nikad vadila lukovice,sada je već izašlo zelenilo,tj.listići,Ja živim na Krku,Omišalj,blaža je tu klima.smile120
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 12:09
Belina,koje su boje?
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 12:56
Bijele,još ih je u zemlju stavila mama,davno.

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 16:43
Bijeli su prekrasni.Budes nas pocastila fotkama?
Na vrh
Plantlover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Plantlover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 19:31
Belina tvoji ljiljani su Lilium candidum...Obožavam njihov miris u rano ljeto!Tea što se tiče blokade mislim da se to nemože dogoditi jer su čestice polena mikroskopski sitne..
Pozdrav!
Everyone's a winner, we're making our fame
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 19:55
Plantlover hvala na odgovoru
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2011 u 12:35
Plantlover ono kad si spominjao da lukovica uvijek mora biti u vlažnom tlu a ne suhom (a nikako mokrom) jesi li to mislio i na lukovicu poslje cvatnje?
Čitala sam da nakon cvatnje lukovicu ne treba zalijevati da bi bolje sazrela.Jesam li te krivo shvatila ili ti imaš drugačija iskustva?
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2011 u 16:19
Ja sam ove godine prvi put zasadila ljiljan Netty´s Pride i jedan bjeli asiatic.Pa me zanima kako će rasti i hoće li im odgovarati stanište.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2011 u 18:28
Silvestra nadam se da će ti neko moći dati stručan odgovor al ja mislim da njima odgovara bilo kakvo tlo,da ne traže neke posebne uvijete samo da im zemlja ne bude nikad isušena nego uvijek vlažna..i znam da im većinom odgovara polusunčani do sunčani položaj.Sretno,držim fige da uspiješ s njima jer su ljiljani prekrasno cvijeće smile188
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Plantlover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 10:42
Da Tea,lukovica mora i nakon cvatnje bit konstantno vlažna.Ne znam gdje si pročitala da lukovice ne treba zalijevati kako bi bolje sazrele,ali to kod ljiljana definitivno nije slučaj.I ja sam ih prve dvije godine zasušivao,ali mi je na kraju lukovica uvijek ispala smežurana i mala,a prošle godine kad su mi bile vlažne cijelo vrijeme bile su velike i čvrste s puno korijenja.To je iz mog iskustva...Silvestra tvoji ljiljani bi trebali uspjevati na bilo kojem dobro dreniranom tlu na suncu ili polusjeni,ali idealno bi im bilo neutralno do blago lužnato tlo.Nadam se da sam vam pomogao!Pozdrav
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 13:07
Pa eto guglala sam i naglasavaju da se prestane sa zaljevanjem al hvala kaj si mi pojasnio i rekao svoje iskustvo.Hvala ti puno,pripazit cu ubuduce sto citam i provjeravati.Drago mi je da sam te pitala jer mi je sad jasnije i imat cu kvalitetnije lukovice..
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Plantlover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 15:04
Jesi guglala baš za ljiljane ili općenito za lukovice?To pitam jer većini lukovica treba razdoblje suše(naravno osim ljiljanima i pretpostavljam još nekim drugim biljkama).Znači ovo za vlagu cijele godine u našem slučaju vrijedi samo za ljiljane...Sretan sam što sam ti pomogao svojim iskustvom:)
Pozdrav
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 15:38
Mislim da sam pročitala baš za ljiljane al vjerojatno se odnosilo da se prestane zaljevati da bi se lukovica izvadila iz zemlje i spremila za iduće sađenje.Ajoj,baš sam glupa smile42 Ugl dobro da sam pitala inače bi bila tutlek do kraja,ovak sam nekaj i naučila smile120
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 17:20
Plantlover i 2201tea,hvala Vam na savjetu i mislim da će im odgovarati stanište,jedino se pitam da li i zimi mogu bez brige ostati vani ili ih moram iskopati.Sad je jedan zasađen u teglu,pa baš da vidim hoće li mu to biti dobro,a Madonin bjeli ljiljan meni je stalno u vrtu ,samo mi se nešto sporo umnožavaju lukovice,stalno je grmić isti svake godine,a vidim kod nekih u vrtu budu veliki grmovi.Da li mu nekaj moram dodati,što posebno odgovara ljiljanima.smile64
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 17:33
Silvestra što se tiče vađenja lukovica iz zemlje ne trebaš ih vaditi ukoliko je zima kod tebe blaža neg tu u Zagrebu i općenito na kontinentu.Obično se tamo gdje su zime blaže ne vade i mogu ostati u zemlji...što se tiče umnažanja lukovica mislim da se oko toga ne trebaš zamarati.jedino ako te to jako brine i ako ti stvarno izgleda sumnjivo ja bi ih na tvom mjestu iskopala i vidjela o čem se radi.Gnojiš li ih svake godine prije neg krenu s vegetacijom?
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 20:22
2201tea,ja sam tu u okolici Zagreba zato se i bojim da mi ne istrunu jer zima zna kao i ova sad biti duga i hladna,pa ću ih za poćetak držati u tegli dok ne vidim kaj moji susjedi rade po zimi sa lukovicama.I da gnojim ja sve i ruže i ljiljane i sve što imam u cvjetnjaku.smile118
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 23:10
Silvestra onda ako ih gnojiš onda ne bi trebala imala nikakvih problema sa njima odnosno mislim da se ne trebaš zamarati sa umnažanjem ako cvatu svake godine.Jedino ih možeš iskopati,ako imaš potrebu i vidjeti kakvo je stanje i kako ti izgledaju lukovice.A pošto živiš u okolici Zagreba mislim da ih treba vaditi van al možda bi i preživili.Kolko sam shvatila,do sada im nije bilo ništa a nisi ih vadila tako da nastaviš kako si i do sada.Ako sam te dobro shvatila...pozz
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 23:43
Do sada sam imala samo bjeli,starinski,Madonin ljiljan,a on Ti je otporan.Međutim sad sam prvi put posadila ove hibridne ljiljane,pa se bojim da ne posmrznu i istrule po zimi.Zapravo sad su još u tegli,ali dok ne budem sigurna mogu li preživiti naše zime u vrtu za pokus ću jednu lukovičicu kad se umnoži ostaviti u vrtu i na zemlju staviti iznad lukovica novinski mapir i malč,tako sam ja to zamislila,malo ću ih zaštititi.smile83
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 07:04
Pametno Silvestra treba se služit trikovima sve samo da nam biljčice opstanu smile198
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 64>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,235 sekundi.