Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 9091929394 136>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 14:49
Prošle godine nisam stavljao fungicid,iako su mi savjetovali da je to dobra stvar protiv gljivica i bolesti mladih nejakih biljčica.

Vrećice normalno, iako je ova ideja sa bocom dobra. Moram to isprobat.

Najavljuju od vikenda toplo, kišu, što znači da će sve potjerat kao ludo.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 14:18
Ja isto stavljam vrećicu  a neke stavljam u plastičnu bocu prerezanu na pola pa kad se usadi reznica poklopim  odrezanim dijelom boce i zalijepim selotejpom da se drži zatvoreno a kroz čep povremeno nasipam vode po potrebi i opet začepim.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 14:04
ja obvezno stavin najlon vrećicu! prije se ukorjeni!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 13:40
Treba pogledat u MBM i Kaliu, ja sam ih tamo znao naći.

Što mislite kad počet sa radovima u vrtu??

I zanima me koji fungicid široke primjene koristite, jer kad se reznice popikaju najbolje ih je sa malo fungicida zalit.

Prošle godine uspjelo mi je 70% reznica, ali manje je vrsta bilo u pitanju, a ove ću probat više manje od svih koje ću orezivat.

Da li ste ikad stavljali najlonske vrećice preko tegli dok mladice ne potjeraju???

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 12:57
iva pogledaj u plodinama, ako ih ima u zagrebu, oni sada imaju više vrsta clematisa u ponudi, cijena im je 49 kn
Na vrh
iva_zg View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iva_zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 12:38
Gricka, mislim da u Zagrebu nema Obi.....nažalost Cry
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 09:44
Iva, a da odeš u Obi? Kod nas u Obiju ima Pilu, Jackmanii,Multi blue,Hagley hibrid.....
Na vrh
iva_zg View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iva_zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 08:01
Molila bih, ako netko slučajno naiđe ili je vidio slijedeće ljepotice da me obavijesti. To su: dr. Ruppel, Piilu, Nelly Moser i Warsaw Nike u Zagrebu
Hvala!

p.s. Bila sam jučer u Bauhausu (Zagreb-Žitnjak) i već imaju neke clematise poput Armandija, Ville de Lyona i još nekoliko. Ne izgledaju loše i cijena manjima je 29 kn.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 16:31
Originalno poslano od člana Mira K Mira K napisao:

Niobe Clematis...   Imate li sliku od ovog koga sam kupila i dali je zaista tako crven?

Svaki Niobe, i onaj originalni što sam u Engleskoj vidio je ljubičast, sve samo ne crven
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 15:33
Niobe Clematis...   Imate li sliku od ovog koga sam kupila i dali je zaista tako crven?

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 08:05
Originalno poslano od člana Gricka Gricka napisao:

Unatoč snijegu koji je nekih desetak cm, M-L-Coultre i Jackmanii vani su puni lisnatih izboja. Hvala Bogu, nisu se smrznuli  Tongue. U predsoblju kuće kojeg ne grijem su mi H.hibrid i P.Diana potpuno ozelenili. Iz zemlje izbijaju nove grane, ali sve je tako nekako nježno, prozirno,svijetlozelenkasto... čak mislim da pomalo štkrljaju. Valjda neće uginuti kad ih iznesem van.

Ma bit će sve u redu, samo ih ne iznosit van van dok je još minus.Naši su isto u teglama svi još krhki, no vidjet ćete slike. A ove vanjske ne treba  još orezivat dok se temperatura ne ustabili iznad 0.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 08:00
Sa prva tri ovogodišnja cvijeta nas je počastio Dr Ruppel, a i Multi Blue će uskoro. Nisu to veliki cvjetovi, i malo su izblijedili ali smo jutros bili presretni kad smo ih vidjeli.

A za ove vanjske se nemojte brinut, budu oni potjerali već, osim ako nisu od jako mladi zasađeni pa im je ovo bila prva zima vani , onda postoji mogućnost da su se osušili, jer kad prežive i dobro se ukorjene nakon 2-3 godine takvo što im se ne može dogoditi.
Na vrh
Yoyo1 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 426
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Yoyo1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2011 u 08:07
Hoće, samo se malo strpi.
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2011 u 15:35
Nadam se da će i moji oživjeti.
Na vrh
Yoyo1 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Yoyo1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2011 u 14:01
Clematis može podnijeti relativno nisku temperaturu pa bez obzira ako su otpale stabiljke i lišća, kada zatopli na mjestu gdje se nalazi malo zemlju treba razrahliti (barem površinski) i pustiti je ,ubrzo će protjerati.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2011 u 07:47

To ne mora ništa značiti. Vjerojatno će nanovo istjerati iz zemlje, samo se strpi. Dok malo otopli.Sleepy

Na vrh
strada View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje strada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 21:46
mog bome nema....tko zna hoce li potjerati iz zemlje..proslo ljeto je cvjetao, osusio se do zime i do zemlje otpao Cry
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 14:12
Unatoč snijegu koji je nekih desetak cm, M-L-Coultre i Jackmanii vani su puni lisnatih izboja. Hvala Bogu, nisu se smrznuli  Tongue. U predsoblju kuće kojeg ne grijem su mi H.hibrid i P.Diana potpuno ozelenili. Iz zemlje izbijaju nove grane, ali sve je tako nekako nježno, prozirno,svijetlozelenkasto... čak mislim da pomalo štkrljaju. Valjda neće uginuti kad ih iznesem van.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2011 u 10:25
Dobro je što je zahladilo. Neka bude još zima, bolje će bit za clematise.
Jedini problem su bila ova tri zatopljenja 12. mj., 1. i početak 2. mjeseca kad su svi 3 puta potjerali pupove pa se nakon toga smrznuli.

Nadam se da neće biti većih posljedica.
Na vrh
Yoyo1 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Yoyo1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2011 u 14:21
Moj klematis je ljubičaste boje, ali prvi cvijetovi su ogromni (veći od moga dlana kada ih raširim sa prstima) i tada je bijele boje ,dok su mu žilice ljubičaste boje. Kada ocvatu ti ogromni tada počne druga tura cvata nešto malo manji ali već više ljubičasti, treći i svaki daljni cvat je ljubičasti sa veličinom jedne passaflore. Inače dok je bila u tegli imala je sičušne cvjetove i svijetlo ljubičaste boje. Nalazi se vani i ne zaštićujem je , a kada počnu tjerati mladice tada je obrežem i očistim od suhog lišća.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 9091929394 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.