Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5960616263 82> |
Korisnik | |
malaguena ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ajme kako je slatka! super se vidi tu u usporedbi s bananama :D
a za svjetlost, kako živim u studentskome domu uvijeti su mi takvi kakvi jesu, imam jedan sj-zap prozor ali ih ne držim na njemu jer me strah propuha, tako da su na polici blizu prozora, tako da imaju svjetla ali ne znam je li dovoljno.. čitala sam i da dobro rastu i pod umjetnom rasvjetom, ispod dvije sijalice od 40W, eh, ali nemam ni to :) pa sam ju jedno vrijeme držala ispod jedne sijalice od 60W ali ne baš 15sati koliko je i pisalo, pa isto nije bilo pomaka - cvijetića!? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Nova, Rob's Boogie Woogie. Cvjetic je dupli rozi, i nije nesto, ali je biljcica sve skupa divna, jer je mini, jer ima satiranu krunicu, i jer cijela iizgleda jako njezno i skladno.
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Je, promijeni, visok dusik potice rast listova. Temp ti je savrsena, malo prihrane i strpljenja ii cvast ce one opet.
Jos te nisam pitala kakvo im je svjetlo, koliko ga ima? |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
malaguena ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
vau, nisam imala pojma za to gnojivo, na mojim štapićima piše 10+6+7 pa po tome to bas i nije idealno! temperatura je 18-22° otprilike.
a posuda je promjera 10cm (upravo izmjerila :)) pa mislim da je to u redu, jer u biti kada sam ih kupila su cvale obje, i onda su mi se cvjetovi osusili a ljubice nastavile rasti. mislim da cu promijeniti gnojivo, pa mozda bude pomaka!? hvala na odlicnom savjetu! :) |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Malaguena,
Pupoljku treba od 10 dana do mjesec dana da naraste i otvori se, ako je u sobi hladnije, onda moze i duze to da traje.
Ljubicice vole ili uravnotezeno gnojivo (sva tri broja su ista, npr. 15-15-15, ili, kad su spremne na cvatnju, vole da ih se par puta zalije sa gnojivom koje ima visoki postotak fosfora,npr. 15-30-15, fosfor je srednji broj. Moras vidjeti koji je postotak dusika-fosfora-kalija u tim tvojim stapicima. To su valjda oni sporootpustajuci, oni su izvrsni za ljubicicu, ali moras znati da li im je dobra formula (ta tri broja), jer i njih ima u raznim formulama.
Inace, ljubicica ne raste ako je na hladnom, koja ti je temp. u sobi?
Drugo, cvate tek kad joj u posudi postane tijesno, tj. kad korijenom ispuni posudu. Zato se one ne smiju saditi u prevelike posude, posuda od 10 cm promjera je dovoljna.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Evo opet mene i mojih problema i pitanja :)
samo me zanima koliko inače treba ljubici da procvjeta nakon što počne puštati stabljikicu na kojoj rastu cvijetići? pitam jer sam nakon vaših savjeta počela prihranjivati biljku i to sa onim štapićima što se ubodu u zemlju, i listiće stvara ko luda, brzo rastu, ali ta stabljikica na kojoj treba doć cvijetić je prestala rasti. ne suši se, samo ne napreduje, a ostatak biljke da..? tako već mjesec dana, i više. pa mi je žao jer bi ja rado da mi koji cvijetić ugleda svijetlo dana..:( a druga ljubica, koju isto prihranjujem, miruje i ne reagira na ništa, niti joj rastu listovi niti cvate niti vene. a već i nju više od mjesec dana prihranjujem. i na istoj su poziciji! možda da promijenim gnojivo?? hvala svima na savjetima!! :) |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Monny,
sad vidim da su tri, mislim da sam prebrzo presla preko nekih slika, pa se nisu bile otvorile. Najljepsa mi je ova srednja, iako je i zadnja prelijepa.
Zasto je bitno koliko ima pupica? Zato sto je to veliki plus ako ima mnogo pupica na jednoj stapci, jer onda znaci da ce broj istovremeno otvorenih cvjetova biti veliki, pa ce i cijeli dojam biti ljepsi. Ima nekih hibrida koji imaju samo po dva - tri pupoljcica na jednoj stapci, pa je onda i utisak siromasniji, iako ponekad cvjetic bude toliko lijep da ih je dovoljno i svega nekoliko, ipak ja vise volim kad ih je mnogo.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Monny ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Ja imam nekoliko prozora ali za njih nikad onoliko koliko bih zeljela...
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Monny predivne su. Jako mi se sviđaju te "reglaste". Joj kad vidim.... žao mi je da imam samo jedan prozor za njih a i taj mi je već premali...
![]() |
|
![]() |
|
Monny ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Kupljene su u kauflandu.
e ovako - glavna cvjetna stapka koja ide iz biljke se dijeli na dvije i svaka ima po 5 pupova (vecinom, samo nekoliko ima po 4 cvjetica)... a ova tvoja gore je pre pre slatka (meni nevidjena...) ![]() |
|
![]() |
|
Nina to su tri razlicite . . . budem odmah sutra prebrojala cvjetice na stapci.
A zasto je to vazno????? |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Monny, prelijepa prinova, zaista prelijepa! I boja je divna, i taj cipkasti oblik cvijeta, i cinjenica da je tako nevjerojatno bogato nacickana cvjetovima.
Ja obozavam kad su stapke cvjetova niske, i kad onda moze da napravi buket cvjetova u sredini, upravo kao ta tvoja. Ajde, molim te, prebroji koliko cvjetica i pupoljcica u prosjeku nosi jedna cvjetna stapka.
Gdje si je kupila?
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Evo moje prinove...
malo mi je nezgodno slikati jer sve daju ljubičastu boju a zapravo su ove flekice onako malo na roza... 1. ![]() ![]() 2. ![]() ![]() 3. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Esperanza,
Njih treba uklanjati. Mozes ih pustiti da se malo razviju, onda ih pazljivo otkrhnuti tupim vrhom olovke (puknu tocno na mjestu spoja sa osnovnom biljkom), i onda ih mozes lijepo posaditi, a mozes ih unistavati dok su sasvim male, ako ih ne zelis razmnozavati.
Ljubicu ne treba pustiti da se kiti tim sporednim izdancima, jer onda ne cvate i ruzno izgleda.
Medjutim, ima i ljubica (zove se traileri-puzavice) kojima se ti izdanci ne kidaju, ali sumnjam da ti imas trailer, oni su kod nas rijetki, tako da mislim da mozes slobodno kidati.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
esperanza0905 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
da li vi uklanjate one male izdanke sto rastu između listova?
|
|
carpe diem
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
A, evo cvjetic od KId Stuff se mijenja, dobija petaloide, a i biljcica se popunjava cvjeticima. Bas sam zadovoljna ovom.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Ma sto reci - odlicno ;))
|
|
![]() |
|
krtica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 120 |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Jos jedna, provjereno snazna i cvatna, i prelijepa:
I stavila sam sve svoje ljubice koje su krenule na navodnjavanje, vrlo je prakticno, jer tjednima ne treba nista oko njih raditi, samo ih gledati i brojati nove listice i pupice:
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo opet moja mala njezna Kid Stuff, ima vrlo neobican reckav cvjetic sad kad ga je skroz otvorila. Pitala po drugim forumima, izgleda cvate kao dupla kad je malo jaca i starija, sa jos vise ovog plavog.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5960616263 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |