Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dipladenia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dipladenia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 46>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 23:23
Arim, na kontinentu je još prerano za iznošenje dipladenije van. Noći su još prehladne. Možeš ju preko dana iznijeti ali nemoj ju odmah izlagati jakom suncu. Ja svoju ne budem iznijela sve dok se noćne temperature ne popnu na 12-tak stupnjeva.

Dipladenija je biljka koja kod nas na kontinentu ne može vani prezimiti. Za zimu se obavezno sprema u zatvorene prostore. Može prezimiti u grijanoj prostoriji na što svjetlijem položaju i tada se zalijeva pažljivo, ali redovito jer se u grijanoj prostoriji zemlja dosta brzo isušuje. U takvim uvjetima biljka zadrži sve lišće.

Ako prezimljuje u svijetloj prostoriji gdje su temperature od 10 - 15 stupnjeva tada ju jako oprezno zalijevamo i u tim uvjetima će izgubiti dio lišća.

Ako ju oštro podrežemo tada može prezimiti i u hladnijoj prostoriji, ali ne nižoj od 8 stupnjeva. U takvim uvjetima ju što manje zalijevamo.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 22:53
Cimi tvoja je prekrasna,a i izum od žice savršenSmile
Kada je treba iznijet vani,moje su još unutra,bojim se zime,kod cura na moru je drukčija situacija jutra su puno toplija...Koju najnižu jutarnju temperatura može podnijetri.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 22:33
Moja diplandenija i meandevila su obje uginuleCry Mislim da sam ih slabo zaljevalaCryCry
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 22:08
evo drage moje,nabavila sam i ja ovaj prekrasan cvijet,tj. kupila u Ludbregu u rasadniku mladu biljku za samo 15 kn,bilo je velikih od 50kn,i sad jedva čekam da procvate,ima tri pupa...samo se nadam da nije prerano što sam ju ostavila vani na terasi,jer je bila u toplom u stakleniku...jeli prerano da ju ostavim tako???
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 22:09
Ove žičane mreže mi izgledaju jako lijepo....Thumbs%20Up  Hvala na odgovoru.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 22:01
To je savijena i spojena žičana mreža. Zapiknuta je u zemlju i sa žičicama na nekoliko mjesta privezana uz teglu (kroz rupice koje su na tegli izbušene). Na vrhove sam stavila drvene kuglice i sve obojala zelenom bojom.

U jednoj trgovini sam vidjela da imaju već obojane (ili plastificirane)  žičane mreže.

Preporučila bih da se upotrijebe žičane mreže sa većim oknima  od ove koju sam ja upotrijebila (imala sam od nečega ostatak).

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 20:29
Cimicifuga: Jako mi je zgodna ova tvoja armatura za dipladeniju. Ne mogu dobro vidjeti, je li to negdje kupljeno( gdje ?) ili je iz kućne radinosti ?  ...Dipladenija je  smile227
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 19:49

Ja sam ju kupila prošle godine i cvjetala mi je do zime. Držala sam ju na sunčanoj ostakljenoj i grijanoj lođi i kroz zimu je izgubila svega dva tri lista. Zalijevala sam ju normalno jer se zemlja u toplome dosta isušivala. U siječnju je potjerala jako duge izboje koje sam orezala jer su bili pretanki i razmak između listova je bio prevelik (zbog nedostatka sunca). Poslije nisam nove izdanke orezivala i sada na njima cvjeta.

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 19:27
Milice, pa nemam kaj zakopati!!!smile220 Mirina grančica pocrnila i otišla, ali vidim da Manči ima nešto za mene, ako nije kasno, nešto nisam na ti sa njima!!!

Manči, jesi li upiknula ili si bacila grančice, e kasno Marko  stigne na kosovo polje!!

Cimi, tvoja je prekrasna, baš je prava miss!!!  Jel teška za uzgoj?
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 19:53
Free, probaj tako zakopati grančicu pa možda uspije. Nemaš što izgubiti a dobiješ samo jedno novo iskustvo....
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 19:16
Moja je vani već desetak dana i čini mi se da joj to puno više paše nego u toplom, pretoplom stanu. Jednu sam grančicu, koja se slučajno otkinula zapiknula direkt u zemlju, pa možda se ožili.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 16:17
....jos  nisam  osisala svoju .... vrtim  se   k'o  macak sa  nozicama  u  ruci  oko  nje  i   -  nista...
...cimi  tvoja  je  prelijepa,  zimovala   je  u  dobrim  uvjetima....

....ova  mi  je  slika  pomogla da  znam  sto  hocu...svoju  zelim kao  penjacicu uz  zid  kuce  da  je  stiti ,stalno  vanka....znaci  sisam  sve  donje  grancice....
...eto   pelcera  Freeland....
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 15:19
cimi prekrasna je, prava miss dipladenija smile94
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 14:44

Moja je cvjetala do u kasnu jesen. Cijelu zimu sam ju držala na toplome sunčanom mjestu. Poslije skraćivanja novoizraslih predugih izdanaka (prije nešto više od mjesec dana) i dalje je tjerala duge izdanke, ali ih više nisam skraćivala iako su razmaci između listova (očito zbog nedostatka sunca) prilično veliki.
Već su dva cvijeta odcvjetala, a sada dolazi u cvat dosta cvijetova.
U donjem dijelu biljke iz starijih izdanaka počinju tjerati isto novi izdanci pa će vjerojatno i dolje biti cvijetova.

Kako je nastavila tjerati dugačke izdanke morat ću smisliti još višu armaturu uz koju ću ju pričvrstiti.

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 14:03
Miro,Smile naravno da sam je zasadilaEmbarrassed, ali neznam....bojim se, stabljika iznad zemlje je pocrnila, neznam kakav je dio koji je u zemlji, nebih ga htjela dirati da nekaj ne zeznem!!!
 Pa ako cure već orezuju, da se ne baci, bilo bi šteta, pa forum je pun cura koje je nemaju!
  Podranea od Tikvića je stajala sa pocrnulom stabljikom od 10 mjeseca, pa tek nekih 3-4 tjedna vidim jednu malecku tananu grančicu, pa valjda to ide kod njih tako dugo i polaku!!!
Čitam da se uspješnije zakorjenjuje ako se neodrezana biljka pogroba-ukopa u zemlju, pa se odvoji kada vidiš korjenčiće na stjenci prozirne čašice!!!

Ali to ne znači da ja svoju-tvoju više neću pratiti i moliti, paziti i maziti, jer kako ti kažeš - od viška glava ne boli!!!smile64

Cure kod mene opet snijeg!!!  Kaj ima kod vas?

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 18:38
Originalno poslano od člana freeland44 freeland44 napisao:

Ahoj mile moje, moram pitati, prije proljetnog orezivanja dugih grančica bez lišća, da li bi koja mogla ukopati u posebnu teglicu jednu grančicu pa da ostane neodrezana od matićne biljke dok ne pokaže da bi ona i sama mogla rasti za mene, zauzvrat možete odabrati kaj želite od mene iz mog vrta ili zimskog vrta!!!

Pozdrav, Free

Draga, kako ti je ona moja bez lišća koju sam ti poslala?  Jesi li je zasadila?
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 09:57
Ahoj mile moje, moram pitati, prije proljetnog orezivanja dugih grančica bez lišća, da li bi koja mogla ukopati u posebnu teglicu jednu grančicu pa da ostane neodrezana od matićne biljke dok ne pokaže da bi ona i sama mogla rasti za mene, zauzvrat možete odabrati kaj želite od mene iz mog vrta ili zimskog vrta!!!

Pozdrav, Free

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 08:53
...arim,  vidjet cemo poslije sisanja....
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2011 u 23:59
Ako imate grančica koje vam ne trebaju rado ću ih udomit?smile169
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2011 u 22:53
....moja  je  i  dalje  vanka...osjeca  sunce  i  pravi  nove  listice  na  vrhovima...trebam  je  presaditi  i   da  li  je  sisati,  pitanje  je  sad?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.