Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 26272829> |
Korisnik | |
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ima nekoliko vrsta Aloa sa bodljama po listovima koje jako sliče Aloi ferox ali nisu čak ni njeni varietei
Aloa ferox ima puno više varietea sa glatkim listovima a svima je zajedničko da imaju drvenjasti dio kao stabalce a listovi su im poput krošnje Našao sam nekoliko slika iz prirodnog okruženja pa ću ih stavit uz ovaj post ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Nekih dva tjedna intezivnije proučavam Aloe i što više znam o njima to sam zbunjeniji jer ih ima na desetke gotovo istih, a ipak se bitno razlikuju |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,a zašto misliš da tvoja aloa neće toliko narasti kao susjedina,sporo raste ili nešto drugo?
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Ovo je slika Aloe ferx moje susjede. Ona je naprosto Golijat prema mojim malim patuljcima. Moje tako velike neće narasti. Trišina feroksica je slična po načinu kako formira rozetu i po obliku listova feroksici moje susjede. Mislim da moja i Trišina nisu iste Aloe ferox. Oba dvije su Aloe ferox ali vjerojatno različiti varijeteti. |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...lijepa je Trisa, a i nove, takodjer i Pinusove, Moon...moja ferox je kao Trisina , nije napravila rozetu, a to je zbog polozaja uz zid , njih treba sunce kupati sa svih strana da bi napravile rozete....to vidim po ovima sto su mi u zemlji...
....volim A. arborescens jer mogu narasti velike...imam ih 3 direktno u zemlji....drze se vec tri zime...
...evo jedne koja je u krilu masline zasticena ali ipak je malo ofucana od zime...
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
I tvoja je lijepa Triša.
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da upravo to i ja gledam, da biljkica ima mlade sa strane. No na žalost moja aloa feroks, koju imam drugu godinu još nikad nije dala mlade, kao ni Otok. Danas sam ih vidla po 14 kn u bau h...., a ovo je moja, evo danas je bila na sunčanju, ali noć provodi u zatvorenom
Pinus kratko i jasno vrlo koristan savjet kako s kaktusima, akako sa sukulentima zimi. Moj je problem što imam premali stan, pa jednostavno moraju u podrumsku prostoriju. No držim im neonsku rasvjetu i izgledaju pristojno. Naravno da su neki zbog zime otišli i to zauvijek.
![]() Nije kao Pinusova, ali je moja!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...Otok, nase aloe su vrlo slicne, cini mi se da tvoja ima malo sire listove ali sve drugomi odgovara...nisam nasla na internetu sliku A.brevifolia koja bi odgovarala mojoj.....
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Imam više feroxice , dvije već više godina. Za razliku od ostalih aloa koje sve imaju mlade, feroxice nemaju. A vaše?
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus - prekrasne su. Lijepo što si razmijenio svoje iskustvo s nama i sam ću biti sigurnija iduću zimu kako ih što ispravnije njegovati.
|
|
![]() |
|
Triša, lijepo si se obdarila. Aloe variegata pripada sigurno među ljepše aloe. Jedino je štete što joj cvijet ne traje malo duže.
Moon to je i moja fora prilikom kupnje. Nastojim kupiti teglu sa čim viša mladih biljčica. Odvojim ih odmah da se ne deformiraju prilikom rasta ili pustim da tako rastu za stalno. Evo da vam predstavim još jednu svoju aloju: Aloe ferox je kod mene dvije godine. Prošlu zimu sam ju držao na hladnom, bez vode i aloa nije bila u vegetaciji. Početkom proljeća izgledala je tako, tako. Ovu godinu sam odlučio drugačije. Kaktusi su na hladnim prozorskim policama a većina ostalih sukulrnata na toplim, zalijevam malo ali redovito, jednom tjedno. Ovu godine svi moji sukulenti ljepše izgledaju. Čini mi se da je Sunce važan faktor za lijepi izgled aloa. Zimsko sunce nije tako jako da bi moglo štetit. Dapače ono je uzrok lijepim bojama Aloa. Zelena,plava i crvena boja dominiraju ovom mojom feroxicom. Posuta je i sa svjetlo plavim prahom. Zbog toga je i osjetljiva na dodir. Naime poznaju se „masni“ otisci prsta na mjestu dodira. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Tako je Triša, evo veselim se - vidiš da s desne strane ima jena nova mlada, pa ću moći isprobati da li može izdržati kod mene u vrtu vani (jednu spremim, a jednu ostavim vani - pa da vidim hoće li preživjeti u vrtu) Voljela bih da može jer stvarno nemam mjesta za sve biljke kojima treba zaklon od zime |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moon, dakle prekrasna je - moći ćemo ih uspoređivati, neka nam samo rastu i cvjetaju naravno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
![]() |
|
A gdje je druga?
|
|
![]() |
|
Evo je mala, ali zdrava aloa veriegata.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Dakle moja je malo drlugačija, ipak, iako vrlo slična, nadam se da ću i ja uspjeti nabaviti brevifoliu, slatka je.Danas sam kupila dvije malecke, stavim kasnije i slikice.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Skoro sam 100 % siguran da su to obadvije aloe, Aloe brevifolie. Recimo neka bude 99 % da je tako.
Zbilja su to krasne biljčice, odoh ja ovih dana u potragu za njima. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Stavila sam ovu sliku od Manči i moju, radi usporedbe jer su slične, ali čini mi se ipak različite (po ovim točkicama na listovima) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 26272829> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |