Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amarilisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Amarilisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 85>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Zelenka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2011 u 19:29
Ja sam svoje amarilise držala po propisanom(osim ovog kupljenog sa cvijetom u 12 mjesecu) na tamnom i hladnom i sad prije nekih tjedan i pol stavila u toplo i svijetlo i sada su im počeli tjerati listovi nadam se da će cvasti ove godine kao i prošle! :) 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2011 u 12:11
Super, drago mi je da sam i ja nekoga razveselila!
Neka rastu, lijepo cvjetaju i napreduju!  

smile78
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2011 u 11:50
Konzum, Plodine ..... prepuni su ti dućani, samo da ne prođeš ko ja pažljivo im lukovice pregledaj. Nemoj samo u cvijet gledati, to ti hoću reći. 
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2011 u 11:39
Frida super napreduju.Jedva čekam da vidimo cvjetove.smile188Jel zna neko kad ima amarilisa  cvjećarnama?Sad ili?
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2011 u 03:09
Sunceeee, vidi ih!

u crvenom pitaru bi trebao biti crveni, a u žutom bijeli...jedva čekam cvijet, za sad izgledaju dobro...
A i maleni se izgleda dobro drže, tu sad ne znam koji je koji - ovi neće cvjetati ove godine?

Na vrh
Zelenka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2011 u 09:58
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Zelenka evo još savjeta i uputa http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=51&PN=1
Hvala draga! Tongue
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 19:55
Na vrh
Zelenka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 18:14
Hvala sunceeee !:) Ma ja sam to pročitala i pridržavam se reda sa amarilisima koji su mi cvali u ljeto ali nisam znala da je postupak isti kada cvatu u zimi jer sam kolibrija kupila u zimi u cvijetu i tek mi je prije mjesec dan otpao cvijet pa neznam treba li mirovanje odmah ili 9 mjesecu ko i onima koji cvatu u ljeto  Embarrassed
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 17:30

Zelenka, normalno ga dalje njeguj imaj ga na svijetlom mjestu, a kad dođe toplo stavi ga van- možeš ga posaditi i u vrt preko ljeta.

Ako si ga kupila u dučanu a on ti izgleda nekako jadno onda ga obavezno izvadi iz tegle i provjeri lukovicu i korjenje ( makni sve što je trulo- operi lukovicu pod mlazom vode i pusti da ti se osuši lukovica, ponovno posadi ).

Negdje početkom 10. mj ga prestaneš njegovati, pustiš da ti se listovi uvenu i osuše ( ili ga vadiš iz vrta prije mrazeva ), staviš ga na hladno i tamno mjesto na mirovanje ( mirovanje je važno za ponovni ciklus ).

To je u kratkim crtama.
Sve ti je objašnjeno na ovim stranicama, naš dragi Voki je vrlo detaljno sve objasnio.
Odi na prve stranice i čitaj.

Pozdrav!
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Zelenka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 16:42
Ja sam u 12 mjesecu imala procvjetani bijelo crveni kolibri amarilis sada ima dugačko lišće i neznam šta da radim s njime dali da ga stavim na mračno mjesto,zalijevam dalje ili ne ,bude li cvao još u ljeto ili bi trebao tek na zimu pomozite!  Embarrassed
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 11:46
Lani sam dobila lukovicu jednog crvenog za kojega je receno da cvate u zimu, vani (Dalmacija). Nisam povjerovala, ali on je napravio pupoljke u prosincu, i sada se sprema otvoriti cvijet, cijelo vrijeme je vani na buri i hladnoci. Zaista mi je drago da ga imam...
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 08:38
Tija sve mi je jasno ;-) Sve će to doći samo od sebe samo se trebamo malo potruditi... Po tom pitanju i ja bi isto probala s njima al kad sam čitala Vokijeve postove čini mi se da ih nikad neću natjerat da cvatu.Obožavam amarilise ali mislim da mi to ne bu uspijelo...S druge strane vrijedi pokušati :-)
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2011 u 19:00
2201teice imam sad već 4 Amarilisa i tek sam jednog natjerala da mi cvate tako da o "časti" u uzgoju još je prerano govoriti. Možda je ovo tek početnička sreća? A opet se nadam da sam dobra slušačica vrlo korisnih savjeta. Ja svoje inaće neću ni pokušavati saditi vani.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2011 u 11:30
Tija i Cimi imate prekrasne amarilise...svaka čast na uzgoju takvih ljepotana...nadam se da ću i ja jednom takve imati (pošto sam u stanu,to je malo teže)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 21:10
Prekrasni amarilisi. Moji su posađeni uvrtu i nisam ih vadila, ni ove ni lanjske godine, pa ću njohove cvjetove (ako su preživjeli) imati možda tek u maju.
Zato mi sada vaši privlače pažnju jer su zaista predivni.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 22:33
Vidim da svi imate lijepe amariliseClap
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 22:26
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Dotle ga mazi i pazi!Wink
Bako samo da ne pretjeram pa ga uništim s pretjeranom ljubavi, ko u onom crtiću sa Zekoslavom Mrkvom.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 11:42
Cimi, jedan ali vrijedan. Ovi dupli su prekrasni!
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 11:12

Ja imam samo jedan amarilis.

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 02:39
Baka i Tija lijepi amarilisi...Moji još debelo spavaju...Oniih 5 ili 6 posađenih u vrt nestrpljivo isčekujem, jer ovo im je prva zima...Jedna velika posuda maminih su spremljeni u konobi...Dok čekam sve te koji će tek doći, kupila sam jedan bijeli koji je lijepo krenuo....

sutra je novi dan
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,367 sekundi.