Zamioculcas |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 17> |
Korisnik | |
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kika, mogla bi nas i pocastiti slicicom!
![]() |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Slobodno čekaj. Treba joj oko 6 mjeseci da krene, a nakon toga počinje stvarati oko korjenčića gomolj. Tada je posadi u zemlju.
Ljudi, moja Zamija danas konačno otvorila cvijet nakon 20 dana čekanja.
|
|
![]() |
|
savana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 47 |
malo pitanjce o zamioculcasu!jedna grana s njega mi je nesretnim slučajem završila u čaši vode, i tako već stoji podosta, jer ja čekam da pusti žilice,al od toga nikako ništa. najjače je to što se uopće ne buni, izgleda da mu je super u čaši, jer ni jedan list nije ni požutio ni ništa.
da li da čekam te žilice ili ga komotno mogu staviti u zemljicu??? |
|
![]() |
|
Hara ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Ja sam isto tako, odrezala truli dio, i ostatak grane stavila u zemlju, bez hormona za oživljavanje..... nije da baš puno očekujem od toga, ali, vrijedi probati. Uvijek.
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Branka probaj, nejkoliko sam biljki uspjela baš tako zakorijeniti, za koje su me uvjeravali kako to nikako nije moguće. Eksperimentiraj i pouči nas.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
bok . imam jedno pitanje misliš li da postoji mogućnost da nekako zapelcam zamiju preko lista, naime jučer sam donesla par grančica od kolegice kojoj se biljka raspada od vjerojatno previše vode . donesla sam par grančice, koje na dnu imaju zadebljanje ali su več u fazi početka trulenja . mogu li je kako spasiti , ako odreže m truli dijo i umočim ga u hormon za zakorijevanje. molim savjet . željela bih je spasiti . listovi su joj lijepi zeleni za sada molim hitno mi je da se ne osuše . hvala
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Nama je drago da si nas pronašla i da cemo se dugo i ugodno druziti
![]() A slike sa nestrpljenjem ocekujemo!!!
|
|
![]() |
|
catkale ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1 |
Drago mi je da ima dosta ljubitelja zamije. Ja sam je primetila u cvećari prvi put pre jedno 2 godine, prodavačica me je ubedila da je kupim. Toliko sam bila oduševljena ovom biljkom da sada već imam zbirku od 6 prelepih komada, sa tim da planiram da ih razmnožavam. Trudiću se da ih uslikam i nekako prikačim ovde da vidite kako su prelepi.
Pozdrav svim ljubiteljima biljaka!
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Tiljo,treba čitati forum,sam ti rekla da tu svašta ima
![]() ![]() |
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Ja si ga budem kupio čim uzmognem... Malo sam sada u besparici, a planiram tijekom ožujka si još jedan akvarij složiti, a studentski budžet je malen... Tako da čim me snađe prilika da si kupim ovu biljku... kupujem! A već sam si i ja našao mjesto gdje će biti... i nadam se da će ovoj biljci odgovarati to mjesto kod mene doma.
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Baš sam te se sjetila dok sam otvarala ovu temu, a kad tamo evo Tilje!
i ja si planiram nabaviti jednog zimčeka. Idealan mi je za dio u kojem nema svjetla! |
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
E, jeste me ZHB!! Ja otvorim novu temu da mi javite koje afričke biljke znate... Al' ne... Ja moram vršljat svuda po Forumu i čitati sve živo da bi mi zapelo za oko da je ova biljka iz Afrike...
HM! ![]() |
|
![]() |
|
Naca ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
oporavice se ne brini samo ne moj da ga udavis sa vodom malo je tvrdoglava biljcica veci deo vremena stoji a kad krene onda se vidi da RASTE
![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
ovo sa strane je benjamin kojeg sam otkinula mami
![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
gore sam vam pokazala novu biljku, a sad evo ostataka stare biljke ne izgleda baš nešto al možda se oporavi
![]() |
|
![]() |
|
![]() jeli se tako zove i ova biljka , sliči mi malo a ne znam kako se ova zove |
|
![]() |
|
hvala na dobrodošlici shasha...od stare biljke sam razdvojila korijen i zdravu granu pridružila novoj biljki, a ovaj oštećeniji dio zajedno sa korijenom prebacila u manju posudu pa ću vidjet šta će i s njom biti, kako rekoh novi primjerak imam mjesec dana i super se razvija, a i stari se drži...to za zalijevanje jednom mjesečno sam čula u emisiji dom2 na otv-u gdje je neka žena iz "zrinjevca" davala savjete za ovu biljčicu i ostale sobne...skoro sam se šokirala kad sam shvatila kako sam ja ubila staru biljku jer sam je zalijevala jednom tjedno, što je očito previše
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Lana dobro nam došla
![]() |
|
![]() |
|
Kupih ga jesenas.Predivan je.Malo je stagnirao dok se nije priviknuo na novu okolinu,a i odmah sam ga presadila,a sad več ima mladu granu koja je prerasla one stare.Mislim da je tu negdje(mora biti,šta mislim) i slika.
stvarno je lijep i zahvalan
|
|
![]() |
|
evo da vam se i ja malo javim.kao prvo nova sam kako na forumu tako i u uzgoju cvijeća
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |