Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 25> |
Korisnik | |
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala, sad se samo mogu moliti da će sve biti u redu.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Mali kaktus, hoyi godi ljeti boravak vani - samo ne na jako sunce.
Gospina trava, moja je hoya stara oko 14,15,16 ?? godina i ove joj je godine tek promjenjena vaza i zemlja. Najprije je bila u sasvim malom pitaru, sigurno deset godina mi je bila u vazi promjera 25-30 cm, samo sam joj malo zemlje po vrhu dodavala.
I bolje bi bilo da je ni ove godine nisam dirala. Nebi se desilo ovo što je, vjerujem da je zemlja bila zaražena.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
MOLIM ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Iznenadila sam se da pišete da hoyu držite vani zaštičenu,ja sam uvijek mislila da je hoya isključivo sabna biljka,ja imam tek mali pelcerić koji sam dobila od svoje mame,a ona ju ima godinama,drži ju uvijek u kući i svake godine joj prekrasno cvate.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dobila sam na jesen hoyu mislim da od Mire K, nek mi ne zamjere ako sam pogriješila, i posadila sam ju u malu teglicu. Danas sam ju odignula i vidim da je korijenje ispunilo posudu i ja sam ju presadila. Jesam li dobro učinila? Da li hoya raste u velikoj tegli ili joj paše stisnuto korijenje? Koliko često se presađuje? Hvala.
|
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Hoja ne smije biti u hladnom tj. vani, ali na zaštičenom balkonu da. Moja je još u 11 mjesecu imala pupove, ali je zahladilo, ona je dosta osjetljiva. Molj balkon je na istoku i moja hoja visi s plafona i ima dosta za popuniti dužinu, raste i cvate super.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Mikice, moja hoya je zimi s nama u dnevnom (uz balkonska vrata), a ljeti s nama na terasi (ima samo jutarnje sunce)! |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
One zelene mrežaste zaštite, koje se koriste kao vjetrobrani ili čak tučobrani, su odlična zaštita i od sunca a i zaustavljaju vjetar za 50%.
![]() Balkon mi je na totalnom suncu ljeti, ali s ovim sam zaštitila i posude biljaka koje moraju imati noge u hladu, a i biljke kao aloa. ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
E sada da rezimiram svoje znanje.Hoya treba biti po zimi na hladnom a u proljeće i ljeto ju treba držati na toplom ali ne na direktnom suncu,uz to ju ne treba premještati.E to mi je najveći problem kako ju držati na hladnom pa na toplom a ne premještati ju'
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
ja sam svoju imala 5 dugih godina i ni makac, e onda mi je jednom Hoya napisala da je moram staviti na prozor to je bilo prije godinu i pol i od onda ima barem jedan cvijet, maksiumum je bio šest cvjetova.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Na žalost ni moja još ne cvjeta, a ima više od dvije godine, no nadam se, nadam.....
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
ono ako ne stavi, nestosam zabrljala.Imam vec je u zemlji, jedna je za WLili, a ti se javi ako nije neka teza dostava.
|
|
![]() |
|
Lovro ja sam iz Zgba i mislim da imam jos jednu reznicu, ako ne stavi. Javi na pp kako bi ti dostavila, jer je u proljece najbolje za reznice .
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Drago društvo, ja bi molila koju dobru dušicu da mi udjeli reznicu voštanog cvijeta! Unaprijed zahvalna!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Hoće kontesa! I ja sam dugo čekala, a onda, kad je procvala svi smo se razbolili od prejakog mirisa. Od onda je vani dok cvate!
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
stvarno su vam prekrasne hoye
![]() moja nikako procvasti ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
a evo i moje koju sam donijela od kolegice iz susjedne kancelarije.bila je sva smotana i jadna na izmaku snaga.l kad sam je dobro raspetljala i ošišala odmah je počela puštati nove grane i procvijetala
![]() |
|
![]() |
|
Kad smo kog tog cvijeca, moja cvete vec negdje od maja, i jos uvijek ima cvijeta. Moja visi i na istoku je na balkonu ali unutar, tako da nije vani.Slikala sam je i cekam da mi Bibi stavi slike, jer ja stari telac to ne znam.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |