Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Voštani cvijet - Hoya
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Voštani cvijet - Hoya

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 25>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2011 u 16:50
Hvala, sad se samo mogu moliti da će sve biti u redu.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2011 u 16:19
Mali kaktus, hoyi godi ljeti boravak vani - samo ne na jako sunce.

Gospina trava, moja je hoya stara oko 14,15,16 ?? godina i ove joj je godine tek promjenjena vaza i zemlja. Najprije je bila u sasvim malom pitaru, sigurno deset godina mi je bila u vazi promjera 25-30 cm, samo sam joj malo zemlje po vrhu dodavala.

I bolje bi bilo da je ni ove godine nisam dirala. Nebi se desilo ovo što je, vjerujem da je zemlja bila zaražena.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2011 u 15:03
Originalno poslano od člana gospina trava gospina trava napisao:

Dobila sam na jesen hoyu mislim da od Mire K, nek mi ne zamjere ako sam pogriješila, i posadila sam ju u malu teglicu. Danas sam ju odignula i vidim da je korijenje ispunilo posudu i ja sam ju presadila. Jesam li dobro učinila? Da li hoya raste u velikoj tegli ili joj paše stisnuto korijenje? Koliko često se presađuje? Hvala.

MOLIM

odgovor!
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2011 u 12:14
Iznenadila sam se da pišete da hoyu držite vani zaštičenu,ja sam uvijek mislila da je hoya isključivo sabna biljka,ja imam tek mali pelcerić koji sam dobila od svoje mame,a ona ju ima godinama,drži ju uvijek u kući i svake godine joj prekrasno cvate.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2011 u 11:58
Dobila sam na jesen hoyu mislim da od Mire K, nek mi ne zamjere ako sam pogriješila, i posadila sam ju u malu teglicu. Danas sam ju odignula i vidim da je korijenje ispunilo posudu i ja sam ju presadila. Jesam li dobro učinila? Da li hoya raste u velikoj tegli ili joj paše stisnuto korijenje? Koliko često se presađuje? Hvala.
Na vrh
tatjanabajcic View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 08:26
Hoja ne smije biti u hladnom tj. vani, ali na zaštičenom balkonu da. Moja je još u 11 mjesecu imala pupove, ali je zahladilo, ona je dosta osjetljiva. Molj balkon je na istoku i moja hoja visi s plafona i ima dosta za popuniti dužinu, raste i cvate super.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 22:14

Mikice, moja hoya je zimi s nama u dnevnom (uz balkonska vrata), a ljeti s nama na terasi (ima samo jutarnje sunce)!

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 21:45
One zelene mrežaste zaštite, koje se koriste kao vjetrobrani ili čak tučobrani, su odlična zaštita i od sunca a i zaustavljaju vjetar za 50%.Smile

Balkon mi je na totalnom suncu ljeti, ali s ovim sam zaštitila i posude biljaka koje moraju imati noge u hladu, a i biljke kao aloa.Embarrassed

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 21:40
E sada da rezimiram svoje znanje.Hoya treba biti po zimi na hladnom a u proljeće i ljeto ju treba držati na toplom ali ne na direktnom suncu,uz to ju ne treba premještati.E to mi je najveći problem kako ju držati na hladnom pa na toplom a ne premještati ju'
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2010 u 10:12
ja sam svoju imala 5 dugih godina i ni makac, e onda mi je jednom Hoya napisala da je moram staviti na prozor to je bilo prije godinu i pol i od onda ima barem jedan cvijet, maksiumum je bio šest cvjetova.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2010 u 09:15
Na žalost ni moja još ne cvjeta, a ima više od dvije godine, no nadam se, nadam.....
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2010 u 08:36
ono ako ne stavi, nestosam zabrljala.Imam vec je u zemlji, jedna je za WLili, a ti se javi ako nije neka teza dostava.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2010 u 08:33
Lovro ja sam iz Zgba i mislim da imam jos jednu reznicu, ako ne stavi. Javi na pp kako bi ti dostavila, jer je u proljece najbolje za reznice .
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2010 u 22:14
Drago društvo, ja bi molila koju dobru dušicu da mi udjeli reznicu voštanog cvijeta! Unaprijed zahvalna!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2010 u 15:40
Hoće kontesa! I ja sam dugo čekala, a onda, kad je procvala svi smo se razbolili od prejakog mirisa. Od onda je vani dok cvate!
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2010 u 08:34
stvarno su vam prekrasne hoye Clap
moja nikako procvasti Confused
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 19:51
ovo je moja hoja ljetos cvala a jos ima i sada pupove

Na vrh
magnolija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 691
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2010 u 10:04
a evo i moje koju sam donijela od kolegice iz susjedne kancelarije.bila je sva smotana i jadna na izmaku snaga.l kad sam je dobro raspetljala i ošišala odmah je počela puštati nove grane i procvijetala
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2010 u 20:55
Kad smo kog tog cvijeca, moja cvete vec negdje od maja, i jos uvijek ima cvijeta. Moja visi i na istoku je na balkonu ali unutar, tako da nije vani.Slikala sam je i cekam da mi Bibi stavi slike, jer ja stari telac to ne znam.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2010 u 12:45
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 25>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.