Carex ornithopoda Variegata |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Siječanj 2008 u 10:37 |
Predivna ukrasna trava koja naraste visine 20-30 cm. Listovi su joj duhi i elegantno povijeni i šareni. bijeli u sredini sa sa strana zeleni. Voli umjereno vlažna tla pa cak i vlazna ali da su vrlo propusna.
Idealna je biljka zakamenjare, ukrasne posude, malene vrtove za dekoraciju, simpaticno izgleda između malih grmova i biljki. sadi se ili pojedinacno ili u manjim grupa i tada se sadi na gustocu od 10-tak komada na 1m2. A ukoliko ju razmnozavate ili sadite u posude neka bude najmanje promjera 9 cm. a kasnije i veca. Ažurirao administrator - 05 Siječanj 2008 u 10:39 |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je ona kaj ju ja zovem klorofit?
Moram to u proljeće potražiti kod nas(ako nema kod nas zman di ima).To imaš za prodaju,jel?
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo ovu koju vidis... a imam neku i za pokloniti
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Narucila sam Carex Ice Dens i jako mi lici na C.o.,treba sledece sedmice da stigne,verovatno se radi o istoj travi.
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo moje čudo što neznam što je,jel to ta trava sa Adminove slike?
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije, ovo je isto šaš, Carex ali C. morrowii, prekrasna trava višeg rasta i robusnijeg zimzelenog lišća od prethodne. 'Ice Dance', 'Gold Band', 'Gilt' i 'Variegata' se razlikuju po uzorku na listu.
|
|
Suzizana
Nedavno posijan Pridružen: 15 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 80 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam kupila Carex brunnea i sva se osušila, odnosno, tera mlade travčice ali vrhovi su im već smeđi. ne znam kaj joj smeta, na suncu je (kad sunca ima), ne zalijevam je prečesto. jedino ak ju je mm zeznuo. kad smo posijali travu zalijevao ju je svaki dan pa je Carexici dao malo, a ja to nisam znala. vidim da tjera i cvjet, ali izgleda ofucano. sva je osušena (već sam ju rezala, ali ništa, kaj da radim?
Izgledala je na početku jako slično onoj s prve slike.
|
|
mali cvjetic
Novo sjeme Pridružen: 17 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav!
Imam doma ukrasnu travu pa me zanima zasto su joj se sad odjednom počeli sušiti listovi. |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro nam došla MC. Valjda je nisi zalijevala, držala na toplom? Premalo je podataka, ukrasna trava je vrlo širok pojam. Ima ih mnogo.
|
|
mali cvjetic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala BB na dobrodošlici.
Ne znam kako se zove ova vrsta trave, ali ovdje je slika: Kao što možete vidjeti, krajevi listova se suše, a držim je u dnevnom boravku ispod prozora, iako do nje ne dopire puno svjetlosti, pa mogu reći da je i u dosta tamnom (mračnijem) dijelu sobe. U sobi ne grijemo tako često, pa je dosta hladno, prostor je podosta vlažan (živim na moru, odnosno blizu mora), a zaljevam je jedanput u dva tjedna (sada zimi). Nadam se da će Vam ovo biti dosta informacija, ako imate još koje pitanje, slobodno pitajte, a ja se nadam da ćemo na kraju uspjeti oživiti moju travu... |
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da vam nije to Chlorophytum?
|
|
mali cvjetic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam na pomoći. Sad znam da ova trava koju imam doma je klorofitum.
Pozdrav. |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ovu ukrasnu travu,zimzelena,nesmije se šišati,ni kositi,voli sunce i vodu,ima male bobice plave, MOLIM VAS TKO ZNA KAKO SE ZOVE?
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme kakva ti je trava, predivno, a nema samo plave bobice nego i neki pas (pardon kuja) izrasla iz nje
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ophipogon japonicus
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
angie011
Novo sjeme Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 20 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljudi evo jedno vjerojatno glupo pitanje...ali ja sam tu da ga postavim!!:)ima li tko za prodati ili pokloniti šacicu sjemena od neke trave ili razlicitih trava(neka niska trava)....treba mi jer uredjujem staniste za svoje kornjace pa bi posijala nesto trave nije bitno kakve samo da se zeleni i traje....u poljoprivrednim apotekama ima samo kupiti na vrece a meni treba malo...pa ako ima neka dobra dusa neka mi se javi na pm!!!bila bih jako zahvalna
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divna je! Hvala Belina!
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Curke, pomiješale ste kruške i jabuke. Klorofitum je biljke iz porodice ljiljana i pripada u sobne biljke, nije trava. Ophiopogon samo izgleda kao trava, ali nije. Popularno prozvani na CIF-u "crnac" je njegov tamni varietet. Carex ornithopoda (šaš) je nešto sasvim drugo, iako i on botanički gledano ne pripada pravim travama. Carex ornithopoda "Variegata" je zgodna mala vazdazelena travica, pogodna za uzgoj na balkonima, terasama, uz vrtna jezerca. Carex buchanani, comans, flagellifera, petriei, sve su vazdazeleni točnije vazdasmeđi, C. testacea žuti i nikad se ne režu kao ostale trave, samo se u proljeće očešljaju suhe vlati.
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Baka Bea! Uvjek korisni savjeti od Vas!
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |