Moj vrt seoski |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4748495051 66> |
Korisnik | |
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala svima!
I vama sretan Božić!
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Sretna i rascvitana ti Nova2 011 godina
![]() ![]() |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Sve najbolje u Novoj ti želim!
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Hvala puno! I ja svima želim sretnu i cvjetnu novu godinu!
Jedini zimski posao u vrtu je hranjenje ptica.
Ove moje su pojele sve sjemenke iz hranilica, tako da sam ovaj vikend najprije napunio stare hranilice.
Pošto puno klopaju, napravio sam i jednu veliku hranilicu od saksije, podmetača za saksiju i komada drveta. Nije baš nešto prekrasna, izgleda kao noćna lampa, ali je praktična jer u nju stane puno hrane.
![]() ![]() ![]() ![]() Osim toga, na žicu sam nanizao pola kile NESLANOG kikirikija u ljusci. Slani kikiriki može ubiti ptice, budući da zimi teško dolaze do tekuće vode. Klopaju ga ove malo bucmastije ptice, tako da žicu treba čvrsto svezati da ne pukne.
Nije loše i povremeno sipati pticama toplu vodu u kakvu posudu. Ubrzo će se naučiti da u točno određeno doba dana ima vode u pojilici i redovno će dolaziti na cugu i na kupanje. No meni je to nezgodno provesti na salašu, pošto ne živim tamo.
![]() ![]() Karagana je pripremila novogodišnji kristalni vatromet.
![]() U sumrak se boje prirode počnu polako gasiti u nijansama plave.
Evo i tih "sumračnih" fotki:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Gogo ti si majstor. Ptičice će ti zahvalno pjevati kako se o njima brineš.
![]() A slike sa salaša su krasne, prave, lijepe zimske!
![]() |
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Mali gogo pročitala sam tvoj tekst u vezi slanja sjemena u Bosnu i Hercegovinu.U potpunosti se slažem sa tobom.Ja sam takođe prošlog proljeća spakovala sjeme za jednu prijateljicu sa foruma koja je iz Hrvatske i u dvije pošte su me propitivali šta šaljem,pa nesmijem slati sjeme i tako to.Baš sam bila ljuta i posramljena pošto sam prijateljici rekla da ću poslati.Vjerovatno su to noviji propisi jer sam prije oko dvije godine poslala bez problema u Rijeku.
|
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Nisam dugo bila u tvom vrtu pa sam sada pregledala i baš sam imala svašta za vidjeti.Svaka čast.Kućica u cvijeću.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja došla vidjeti kako ptičice klopaju, i naletila na predivne snježne prizore.
Usput i da ti poželim sretnu 2011.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Pravi novogodisnji ugodjaj
![]() Sve najbolje u 2011-tu ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Majka priroda stvarno nekad poblesavi. Izgleda se nije dobro otrijeznila nakon novogodišnjeg slavlja pa malo brka pojmove. Tko bi rekao da su gore prikazane fotografije slikane prije dva tjedna?!?!
Ovaj vikend fotografije izgledaju kao da su načinjene usred jeseni.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Ljubice što se mene tiče ovo što je priroda poblesavila meni je išla na ruku jer sam napravila ovaj vikend ono što nisam stigla najesen, radi onih kišurina i snijega poslije. A sad može opet zima, samo da ceste ne budu zatvorene.....Drago mi je da si našao vremena za nove fotke
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Kako se ono kaže: ako laže koza ne laže rog...
Tako i tvoje slike su sve ovjekovječene datumima, pa nema zabune kad su slikane!
![]() Možemo pratiti u stopu ovu pošašavjelu klimu!
![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
U tvom vrtu uvijek je lijepo.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Predivne slikice
![]() Što ti je ono ispod zaštitnog tekstila, nešto posijano...?? Vidim da imaš voćnjak. ![]() Znaš li koliki razmak između voćaka treba biti, ako je samo jedan red voćki uz rub povrtnjaka? ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Baka, nisam baš ljubitelj datuma na fotografijama, no svejedno sam uključio tu opciju, jer mi je tako lakše pratiti kako vrt izgleda u pojedino doba godine. Vidim što cvjeta, što lista, što je ružno.... te informacije su mi potrebne kod planiranja budućih sadnji u vrtu.
Tija, Mikica... puno hvala na pohvalama.
Smrcko, u tekstil sam umotao albicije i magnoliju. Malo su osjetljivije na hladne sjeverne vjetrove koji tamo pušu. A ono kao rasadnik, e to je plastenik u kome je posađena salata. Dio je na otvorenom, a dio pod najlonom. Ove biljke u plasteniku s proljeća puno brže rastu. Tako mi salata stiže na stol u dva navrata.
Što se voćaka tiče, moje su posađene na standardni "laički" razmak od 3 metra. Radi se o običnim, starinskim šljivama, koje rastu na svome korjenu. Srednjeg su rasta pa im nije potreban veći razmak.
Kod sadnje kalemljenog voća je stvar malo kompliciranija. Moraš obratiti pažnju na koju su podlogu kalemljene. Obično su podloge označene sa M-neki broj. Tablicu tih oznaka imaš na internetu i u svakoj malo ozbiljnijoj klnjizi o voćarstvu. Oznaka ti ustvari kazuje kolika je bujnost podloge. Na osnovu toga planiraš razmak i način rezidbe. Male, patuljaste vrste su kalemljene na kržljave podloge i mogu se saditi na razmak od 1 metra, ali se moraju i drastično orezivati, paziti na broj rodnih pupova i sl.
Što je bujnost podloge veća, razmak sadnje je veći, a održavanje puno lakše.
Za red voćaka uz bašču ja bih ti preporučio baš te slabo bujne podloge, jer će tako i krošnja nakalemljene vrste biti manja pa ti neće praviti hlad u povrtnjaku.
|
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
bravo mali gogo ljubitelju ptica i prirode puno te pozdravljam
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
za tvoj vrt
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala Gioiaa! Svaka pohvala godi, a posebno kad dođe od takvog vrtnog genijalca kao što si ti.
|
|
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Daj ljubice moja shvati da si i ti vrtni genijalac! Na tvojem salašu krenuo si od nule i sve si svojim radom, učenjem, trudom i ogromnom ljubavlju napravio, a to može samo genijalac.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4748495051 66> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |