Zamioculcas |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 17> |
Korisnik | |
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ovo je prekrasna biljka koja svakome zapinje za oko, ali treba dosta prostora, pa ju nažalost nemam gdje držati, čestitke svima vama koje imate volje i strpljenja, a divim se vama koje ste se upustile i u razmnožavanje
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Zbilja je prekrasna i nezahtjevna biljka. Imam je i ja, a ako stane u moj mali hodničić, Mari i kod tebe bi se "snašla" bez problema. Svojoj sam samo vrpcom povezala grane da ne idu u širinu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
ide mi jos jedna granaaaa
![]() |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
He-he Zvjezdana, baš sam i ja jutros primjetila novu grančicu iz zemlje, valjda im je sada vrijeme.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
bit ce da je :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Ovo je ogroman zamić kod mene na poslu.Ne vidi se baš njegova veličina.Nadam se da ga neće ubiti sa pretjeranim zalivanjem.
![]() |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
moj jos ejdnu granu tjera bas sam sretna samo e bojim da mi ne postane prevelik za komodu di cu onda s njim :(
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Kiki.K. zamio, ne smije se zalijavati više od jednom, osim ako je jako, jako suhi zrak ev.dva puta mjesećno. Ali zato ga treba redovito prskati
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Mene definitivno ne voli zamić jer ostala mu je samo jedna grana. Zvjezdana se hvali kako njen napreduje, točno se sjećam da smo ga u isto vrijeme nekako kupile jer smo se naravno ovdje pohvalile a moj lagano ali sigurno umire
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ivna, izvadi ga iz zemlje i pogledaj mu korijen,(to u stvari nije korijen nego nešto kao rizomi) vjerovatno truli. to se i meni dogodilo, ja izvadila očistila, ponovo posadila i eno ga stoji, još ne raste ali stoji zelen. moj ima 3 grane. nemoj ga puno zalijevati!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Probat ću Antonija , hvala
![]() ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Bilo bi ga pametno izvaditi i pogledati kakvo je stanje u zemlji, pustit da se prosuši.
Još ima jedna dobra ideja koja se primjenjuje na anturiju, da bi se sprječila trulež korjena - poprašiti korjenje sa pepelom ili ugljenom. Mislim da je Hoja spasila adama tako( ili neku drugu biljku). Treba samo naći o čemu se radi, mislim da je upitanju nekakav ugalj možda pepeo može biti prejak. Za to bi poslužio možda i medicinski ugalj. Možda se javi netko sa boljim znanjem. Ako ćeš dodavati novu zemlju možda bi trebalo kupiti odgovarajuću. Menije nedavno presađivanje, u neodgovarajuću zemlju, počelo sušiti dracenu. ![]() Možda Ivna nisi ti kriva u trgovinama znaju dobro uništiti biljke, pogotovo ako se ne kupuju u posebnom dućanima . Biljke putuju, trgovac o zamiju nema pojma i prezalije ga. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Šmrckice hvala ti na odgovoru , još ću malo pričekati možda se netko još javi tko je imao isti problem...Ma mislim da si u pravu što se tiče ovog zadnjeg, od kad sam ga donijela kući i nije niš drugo "radio" već venuo grana po grana
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Evo jedan savjet koji sam našla za anturij, možda bi se mogao primjeniti na zamiju.
![]() "Korijenje je osjetljivo i prilikom sadnje kao zaštitu od pljesni možemo ga poprašiti drvenim ugljem." |
|
|
|
![]() |
|
Ajoooj Šmrckice, gdje da nađem drveni ugljen
![]() |
|
![]() |
|
Postoji drveni ugalj za gril, mislim da postoji za kupiti čisti drveni ugalj bez dodataka. Trebaš pogledati u vrtnim centrima i benziskim crpkama, ili pitaj nekoga ima li malo drvenog uglja.
Evo ti jedan zanimljiv članak u vezi drvenog uglja. ![]() http://sumlist.sumari.hr/gootxt.asp?id=196305&s=12&s2=24 |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Ajajaj, Šmrčkice, iako sam zumirala, jedva sam uspjela proćitati. A uvijek nešto interesantno napišeš
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Meni je taj tekst tako zanimljiv, planiram dovlačiti ugalj na vrt. Samo da ukopčam koji i odakle
![]() Priroda daje puno zanimljivih ideja, kojima je milijunima godina sama sebe liječila. A mi tu dođemo sa nekim špricama i raspištoljimo se, i opet ništ koristi. Priroda je zakon ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Upravo sam većeras, lutajući okolo, i ja pronašla puno interesantnoga u vezi drvenog ugljena......
|
|
|
![]() |
|
Pošalji mi linkove ako su na našem i engleskom, nemoj molim te kineskog
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |