Novopečena pitanja o tehnici |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 8> |
Korisnik | |
dorina1904 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 196 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala.probat ću šmirglati.Još jedno pitanje? koje granulacije je brusni papir s kojim šmirglaš?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Bi-Biljana ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 702 |
dio na koji "sjeda" pokolpac lagano pošmirglaj i poslije samo prelakiraj. ta "dionica" je malo škakljiva na svim kutijama koje imaju sistem preklapanja poklopca i donjeg dijela pa ja to u principu ili samo prelakiram ili čak uopće ne diram. sretno,draga......
|
|
Mi žene smo anđeli. Ako nam polomite krila, i dalje letimo - na metli....jer smo fleksibilne.
|
|
![]() |
|
dorina1904 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 196 |
Molim pomoć!!!!
Uređivala sam neke limene kutije od keksa, a problem je nastao kad su kutije bile gotove.Ukrašene i prelakirane kutije ne mogu se zatvarati.Kako da doskočim tom problemu tj. što učiniti kako bih mogla zatvoriti te kutije???Molim vas pomozite!!!
|
|
![]() |
|
lilana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: Yemen Status: Offline Bodovi: 32 |
teglice prvo premazi primerom tj.temeljnom bojom moze i za metal, sacekaj da se dobro osusi pa tek onda boji bojom za beton.ja tako radim i nemam problema.
o ovom problemu smo skoro pisali u temi zamenski materijal pa procitaj. |
|
![]() |
|
jesha ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 6 |
Hvala Bi-Biljana, pokusacu tako, pa saljem slicice da vidite. :)
|
|
![]() |
|
Bi-Biljana ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 702 |
jesha, nemoj boju rijediti vodom i obavezno prijeđi 2x (nakon 2 sloja se ne bi smjela vidjeti boja podloge) . bolje je raditi spužvom nego kistom, ne vide se tragovi. sretno
![]() |
|
Mi žene smo anđeli. Ako nam polomite krila, i dalje letimo - na metli....jer smo fleksibilne.
|
|
![]() |
|
jesha ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 6 |
Drage tete salvete, pratim vas nedelju dana, iscitala sam 90% svih postova i nagledala se predivnih radova. Onda sam, naravno odlucila i ja da se okusam u ovoj tehnici, mada sam po prirodi aljkava i brljava (nadam se da cu to promeniti).
Posto imam gomilu teglica na terasi, odlucila sam da se na njima vezbam i odmah naisla na problem. Naime, kada ih farbam sa osnovnom bojom ( akrilna za beton) jako mi se vide potezi cetkice. Probala sam i sa sundjerom ali opet se isto desava. Da li treba da predjem 2x, ili da ne razblazujem boju vodom? (mada je vrlo malo razblazim), ili sam uzela losu boju? Mozda sto je staklo, pa se boja bas ne prima najbolje? Kako da ih lepse obojim da se ne vide potezi? help me, please. |
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bez boja i cvijeća nema ljepote !
|
|
![]() |
|
ElzaBuba ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
RID sa staklenim tanurom moraš imati malo prakse, ali evo kako ćeš sigurno uspjeti:
Ljepilo za decoupage mora biti mat ili sa šljokicama, jer se sjajno vidi ispod stakla-
Mjesto gdje će biti salveta namaži ljepilom, ali jako, jako tanko i na to stavi salvetu, lagano je potapkaj prstima ili suhom spužvicom. Ako vidiš negdje nabor pokušaj salvetu polako odlijepiti i malo lagano zategnuti, ne će se poderati jer nije namočena. Ponovno je potupkaj prstima i ostavi da se skroz osuši. Sada je možeš slobodno opet premazati lakom, ali i ovaj put budi štedljiva na laku, malo po malo ga nanosi.
Ja uspijem i cijelu salvetu nalijepiti bez nabora, ali ipak trebaš malo prakse.
Glavno da ne nanosiš puno ljepila, jer se od njega salveta rasteže i inda i nabora.
Ja na svaki motiv još dodatno nalijepim i drugi sloj salvete, jer se zna desiti da ako je tanja salveta da boja prođe kroz nju i onda bude motiv neuredan pa to ružno izgleda.
Probaj, uspjet ćeš.
|
|
![]() |
|
Napravila sam neke podmetače za čaše i flašice za likere.Zanima me čime premazati navedene predmete da bi se mogli prati???
|
|
![]() |
|
Jasenka86 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 24 |
cure,kako stavljate vrpce za vješati na kugle za bor?
|
|
![]() |
|
RIDRIDRID ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 96 |
Stalno pratim ovaj forum i opasno sam se navukla na decoupage. Nisam još otvorila svoju galeriju jer me pomalo sram pokazati svoje uradke kad vidim vaše divote. Najviše ukrašavam teglice za svoju dušu i neke malene kutijice kćerci za razne sitnice. Ona je oduševljena, ali još je mala pa joj je sve lijepo.
![]() Imam problem sa staklenim tanjurom koji želim napraviti kao poklon za božić. Već sam ga prala nekoliko puta jer nikad nisam zadovoljna ljepljenjem salvete, uvijek mi ostanu mjehurići zraka ili koja faldica a to se onda vidi sa gornje strane tanjura kroz staklo. Djevica sam po horoskopu, pa time i perfekcionista i to me strašno smeta, želim taj tanjur napraviti kako treba. Molim savjet, ako neko zna kako da zaljepim salvetu bez mjehurića zraka ispod a da ne potrgam salvetu. Probala sam je puno tiskati i gladiti kistom ali onda se obično negdje podere i opet se to vidi. Očajna sam, tako želim napraviti taj tanjur. Bi li pomogla tehnika ljepljenja peglom. Sory što sam odužila i ako već negdje je odgovor na ovo pitanje....... samo me uputite
|
|
![]() |
|
Hvala na odgovoru, pokušat ću s peglanjem.To još nisam probala.
|
|
![]() |
|
draga dorina, odgovor glasi - jako teško. u zavisnosti kakva je podloga, poslije si možeš pomoći peglanjem no tada pripazi kod lakiranja (lakiranje kistom hoće "odignuti" salvetu, rješenje je tanki sloj auto laka u spreju pa onda dalje lakiraj po želji). da te ne muči peglanje, evo kako : zaljepljeni i osušeni motiv prepeglaj peglom zagrijanom na srednju temperaturu preko papira za pečenje. sretno!!
|
|
|
|
![]() |
|
Već dugo vas pratim , gledam vaše radove i uživam.Pomalo i sama radim.Učim se.Puno sam čitala o decoupage tehnici i na stranicama hobby shopova i na ovom forumu, isprobala puno vaših savjeta, ali još imam puno nepoznanica.
Jedno pitanje:
Kako zalijepiti veliki komad salvete ili cijelu salvetu a da se ne naprave nabori??
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
ja sam se mučila sa spužvicom dok nisam uzela kist i radila isto kao i Bi-Biljana
|
|
![]() |
|
ja imam svoj način : kist jače umočim u boju i prvo potegnem po ćoškovima a onda "raširim" boju po plohama. vježbaj, sigurno ćeš naći neki svoj stil.
|
|
|
|
![]() |
|
Jasenka86 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 24 |
sad ćete se smijati,ali ovo je meni problem
naime,kada farbam kutijicu iznutra,sva se nazivciram jer nikako da dobro ofarbam.stalno mi u ćoškovima prazno ima neko neki trik? |
|
![]() |
|
mamaana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
lijepi pozdrav!kako sam već neko vrijeme više promatrač nego član foruma,samo bih se htjela predstaviti .Uživam gledajući vaše radove,nadam se da ću i ja nekad nešto napraviti.
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Ne mogu vjerovati da nakon toliko godina prakse ja imam ovo pitanje:
Nakon npr Stamperijinog K1 i K2 medium koji lak da stavim?Nemam dobro iskustvo na tamnoj podlozi sa mat akrilnim.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |