Sobni zvončić Campanula isophylla |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Što je sada ova moja ljepotica kupljena u MBM - sobni zvončić, dali može u dvorište , karpatski zvončić, svi ti zvončići meni su tako zbunjujući.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
meni se čini da točno ovakve nema u prodavaonicama, možda zato što sporo raste, da bi se stvorio lijepi buketić treba proći bar dvije godine, makar se lako razmnožava reznicama
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Meni su rekli da će s pojavom hladnijih dana nestati i onda se na proljeće ponovno pojaviti....e pa sad ćemo vidjeti. Trenutno bijeli mije već gotovo nestao (nalazi se na dijelu vrta gdje ima manje sunčanih sati od plavog zvončića) a plavi se još po malo drži i ima čak i malo cvjetića
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja ga imam isto u dvorištu, iako je pisalo da je sobni zvončić, cjelo ljeto je cvjetao vani, nisam ga spremala, nadam se da će opstati.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mrvica. ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
moon hvala na informaciji
![]() |
|
početnik u svemu :)
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Svoje sam kupila u Bauhausu |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Nisam nigdje vidjela tako lijepi zvončoć za kupiti. Tražim ga odavno .
Sjećam se da ga je moja baka imala plavi i bijeli i držala ih je u teglama .
Smatram ga starinskim cvijetom i da se negdje izgubio među ovim novim cvijećem .
Mari tvoj je prekrasan
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
sad se baš lijepo vidi da im se listovi razlikuju, ma ima hoya oko |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
prekrasan je, ali stvarno kako kaže hoya, listovi su malo različiti (sad se još bolje vide na ovoj slici) a cvijet se i meni čini identičan
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
cvjetovi su im identični, možda je neki hibrid, jer ovaj moj koji se naziva sobni
zapravo cvjeta vani na balkonu od sredine ljeta, i mora se zimi spremati unutra, njegovi cvjetovi su položeni na puzavom dijelu biljke, koji se poslije osuše i treba ih porezati, a iz sredine tjera nove izboje.. ove godine je kod mene skupa s drugim cvijećem, inače ga držim u posebnoj posudi ![]() |
|
![]() |
|
Natalija evo progooglala sam karpatski zvončić - možda bi i mogao biti, nadam se da to neću doznati na bolniji način - mislim da mi ne prežive ovu zimu u vrtu
![]() |
|
![]() |
|
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Al me nasmijaste sa zadnim postovima o uspijevanju i poštenju
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ma da, već smo to spominjale na slikama tvog cvijeća, kod mene od poštenja ni p
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
natalija ovaj zvončić uspijeva (kako je moja mama govorila) samo u kući u kojoj cvjeta poštenje pa ako ti propadne, razmisli malo
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Meni se čine kod Mari drugačiji, mesnatiji listovi. Ili to ona dobro hrani
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
moon dok se ne javi mari ili neko stručniji - mislim da je tvoj karpatski zvončić, a ne sobni
ali, možda giješim ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Predivni zvončići, mladenkin buket !!!!!!!!!!!!!
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
mari stvarno je očaravajuće lijepa
![]() znaš da sam te mislila zamoliti da otvoriš temu o njoj imala sam plavu, ali za razliku od vrtnih zvončika koje mi idu ko lude, ova sobna nikako na zelenu granu proljetos sam je pokušala rasaditi i skoro uništila, ostala mi je malecka grančica koju me strah i pogledati, još je živa, tu i tamo je zalijem, ali s velikim oprezom imam osjećaj da bi mi trebale doslovno slikovne upute u vezi ove divne biljke |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |