Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sobni zvončić   Campanula isophylla
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Sobni zvončić Campanula isophylla

Odgovori Odgovori Stranica  <12345 6>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2010 u 16:51
Što je sada ova moja ljepotica kupljena u MBM - sobni zvončić, dali može u dvorište , karpatski zvončić, svi ti zvončići meni su tako zbunjujući.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 15:07
meni se čini da točno ovakve nema u prodavaonicama, možda zato što sporo raste, da bi se stvorio lijepi buketić treba proći bar dvije godine, makar se lako razmnožava reznicama
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2010 u 20:14
Meni su rekli da će s pojavom hladnijih dana nestati i onda se na proljeće ponovno pojaviti....e pa sad ćemo vidjeti. Trenutno bijeli mije već gotovo nestao (nalazi se na dijelu vrta gdje ima manje sunčanih sati od plavog zvončića) a plavi se još po malo drži i ima čak i malo cvjetića
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2010 u 19:46
Ja ga imam isto u dvorištu, iako je pisalo da je sobni zvončić, cjelo ljeto je cvjetao vani, nisam ga spremala, nadam se da će opstati.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
mrvica. View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 69
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mrvica. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2010 u 19:39
moon hvala na informaciji smile78
početnik u svemu :)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2010 u 22:23

Svoje sam kupila u Bauhausu

Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2010 u 23:06

Nisam nigdje vidjela tako lijepi zvončoć za kupiti.

Tražim ga odavno .

Sjećam se da ga je moja baka imala plavi i  bijeli i držala ih je u teglama .

Smatram ga starinskim cvijetom i da se negdje izgubio među ovim novim cvijećem .

Mari tvoj je prekrasan smile55
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2010 u 22:33

sad se baš lijepo vidi da im se listovi razlikuju, ma ima hoya oko

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2010 u 23:05
ovdje se vidi kakvo je lišće

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2010 u 18:05
prekrasan je, ali stvarno kako kaže hoya, listovi su malo različiti (sad se još bolje vide na ovoj slici) a cvijet se i meni čini identičanSmile
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2010 u 12:25
cvjetovi su im identični, možda je neki hibrid, jer ovaj moj koji se naziva sobni
zapravo cvjeta vani na balkonu od sredine ljeta, i mora se zimi spremati unutra, njegovi cvjetovi su položeni na puzavom dijelu biljke, koji se poslije osuše i treba ih porezati, a iz sredine tjera nove izboje..
ove godine je kod mene skupa s drugim cvijećem, inače ga držim u posebnoj posudi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 23:23
Natalija evo progooglala sam karpatski zvončić - možda bi i mogao biti, nadam se da to neću doznati na bolniji način - mislim da mi ne prežive ovu zimu u vrtu  
Na vrh
Zelenka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 21:46
Al me nasmijaste sa zadnim postovima o uspijevanju i poštenju smile156Inače krasan zvončić Mari neznam jel isti ko i onaj od moon ali ono što vidjeh kod nje mi se čini da ima moja mama u bijeloj boji 
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 21:40
ma da, već smo to spominjale na slikama tvog cvijeća, kod mene od poštenja ni p  smile191
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 18:59
natalija ovaj zvončić uspijeva (kako je moja mama govorila) samo u kući u kojoj cvjeta poštenje pa ako ti propadne, razmisli malosmile96
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 17:14
Meni se čine kod Mari drugačiji, mesnatiji listovi. Ili to ona dobro hrani LOL
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 17:11
moon dok se ne javi mari ili neko stručniji - mislim da je tvoj karpatski zvončić, a ne sobni
ali, možda giješim Embarrassed
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2010 u 22:09
Mari prekrasan je ..... no daj, molim te, vidi ovaj moj zvončić, da li je isti ili se razlikuje od tvog, naime meni je posađen u vrt. Imam takav i plavi

Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2010 u 19:48
Predivni zvončići, mladenkin buket !!!!!!!!!!!!!  smile93
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2010 u 11:55
mari stvarno je očaravajuće lijepa smile71
znaš da sam te mislila zamoliti da otvoriš temu o njoj

imala sam plavu, ali za razliku od vrtnih zvončika koje mi idu ko lude, ova sobna nikako na zelenu granu
proljetos sam je pokušala rasaditi i skoro uništila, ostala mi je malecka grančica koju me strah i pogledati, još je živa, tu i tamo je zalijem, ali s velikim oprezom
imam osjećaj da bi mi trebale doslovno slikovne upute u vezi ove divne biljke
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 6>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.