Ficus benjamina - Fikus benjamin |
Odgovori
|
Stranica <1 7891011 16> |
| Korisnik | |
mikica.dm
Mladi grm
Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 03 Listopad 2010 u 16:20 |
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
strada
Upravo klijam
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 22:36 |
|
Moj benjaminko svaki dan odbaci po dva tri lista..nije na propuhu, ima dosta svjetla a nije na direktnom suncu, koliko vidim mjesta mu ne nedostaje a sto se tice grijanja..hmm..daleko je dosta od radijatora a i nije u potkrovlju nesto pretjerano toplo..ne moze se sjediti u dnevnom a da se ne pokrijete barem sa laganom dekicom..
Iscitala sam sve sto ste pisali i mislim da je jedino sto mi preostaje tusirati ga onom spricalicom svaki dan i vidjeti hoce li biti bolje.. Ima kakav dodatni savjet ?? ![]() |
|
![]() |
|
Zelenka
Već proklijao
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 15 Studeni 2010 u 12:03 |
|
Sa mojim i maminim je identična situacija i to svake godine u to vrijeme pa nam jedino preostaje da se nadamo da je to normalno za to doba godine
|
|
![]() |
|
strada
Upravo klijam
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 17 Studeni 2010 u 23:14 |
a jel vas baca nove listice?? Mene eto tjesi samo to sto vidim dosta mladih listova na pomolu ![]() |
|
![]() |
|
ivna
Trajnica
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 18 Studeni 2010 u 07:04 |
|
Strada, moj veliki benjamin je bio cijelo ljeto na terasi (e to je bila greška očito, jer on izgleda strašno mrzi mijenjanje polažaja) i kad sam ga unijela unutra ponašao se ludo, ne jedan, dva ili tri listića, već mi se čini da je bacao na desetke listova, skoro je ogolio...E onda sam ga iznijela iz boravka u hodnik (negrijani) pokraj prozora i opadanje listića mu je polako stalo, sad mu dnevno otpadne stvarno tek dva-tri i mislim da je to sasvim normalo...Umjereno zalijevanje i temperatura, dosta svijetla, ne micati kad mu se konačno nađe dobar položaj i mislim da nemaš brige
...
|
|
![]() |
|
Anastazija_
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 18 Studeni 2010 u 08:08 |
|
Ako vam benjamini odbace sve lišće nemojte ih baciti, jer se i to kod njih događa, potjerat će druge i bit će opet ko novi. A mislim da više vole toplije prostore nego hladne, normalno ako je bio vani da mu treba vrijeme prilagodbe. Samo pazite da nisu na propuhu,to ne vole.
|
|
![]() |
|
ivna
Trajnica
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 18 Studeni 2010 u 09:10 |
|
Anastazija, u mom db je tropska vrućina
pa se jadan išokirao za vrijeme prilagodbe a u hodniku je temperatura onakva kakva bi trebala biti u cijeloj kući (meni je to brrr ), ja sam zimogrozna pa mi biljke pate u boravku , nisam se dobro izrazila ali svodi se na ovo što si napisala...
|
|
![]() |
|
strada
Upravo klijam
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 18 Studeni 2010 u 22:47 |
|
Ivna utjesila si me!! Tnx!!
|
|
![]() |
|
gute Fee
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Studeni 2010 u 00:41 |
|
Jedino , ako ima one tanke suhe grancice , njih mozete odstraniti , ali treba paziti da nisu jos "zive" , jer "zive" dobiju natrag lisce !
|
|
![]() |
|
mimar
Trajnica
Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Studeni 2010 u 17:16 |
|
istovremeno oziljeni, trebali bi biti blizanci ali razlika je ocigledna
![]() ![]() |
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
panda
Mladi grm
Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Studeni 2010 u 19:41 |
|
jao jacu si morat nabavit ovaj sareni prekrasan mi je ja sam vidjo al sa jako malo tih bijelih mrljica a ovaj je poseban :)
|
|
![]() |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru
Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12481 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Studeni 2010 u 23:15 |
|
mimar blizanci su stani - pani
|
|
![]() |
|
mikica.dm
Mladi grm
Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 09:12 |
|
molim pomoc!
moj ginseng zadnjih tjedana jako odbacuje listove, vec je skoro gol...jel za njega vrijedi isto sto i za benjamine sto se lisca tice? da mu skratim grancice, vrhovi su na nekima suhi?
imam i dva benjamina, oni se dobro drze a jednako ih tretiram. ne znam gdje sam pogrijesila? |
|
![]() |
|
ivna
Trajnica
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 10:13 |
|
Možda se šokirao naglom promjenom temperature ili mjesta, možda je propuh u pitanju ili mu je prevruće...Ako nije ništa od toga, mislim da ti je najbolje posjetiti neku dobru poljoapoteku sa stručnjacima (sad ih svaka bolje opremljena ima) i zatražiti savjet...Ili čekati da ti netko od cvjetoljubaca da još neki prijedlog iz svog iskustva...
|
|
![]() |
|
Monk
Upravo klijam
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 11:31 |
|
e pa blizanac
.vijam te po belom svetu ovu "samanthu " sam pre nekoliko godina uspela da .... al; mi josh uvek bode ochi ... dok sam se okrenula izeo ga CP ... Sad imam nekog bembirona ..pokazao mi se kao NAJsporiji od svih benjamina....kakav je tvoj? |
|
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
mimar
Trajnica
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 14:01 |
|
Blizanac, konacno i ti dodje doma
. Ide zima pa da se malo skrasimo a na prolece te nagovaram na jednu zajednicku turneju . Sarenko solidno raste, ne kao ostali varijeteti, ali bolje od onog ukovrcanog-sarenolisnog koji je jos poceo i da gubi sare. Ako zateba pelcer (moz" i saksiju kad dodjem na kafu) imas od mene.
|
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Monk
Upravo klijam
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 17:58 |
|
pa sad...trebala bih josh jednom za Sh i jednom za Makedoniju ALI poshto me neshto novci BASH nece
....ne verujem da cu sve iskombinirati a saksija moz' da se na lagimo a onaj kovrdzavi ( curly kinky), prosharani je i kod mene izgubio i boju i share ... sve vishe lichi na danlight ( onaj shto samo u sredini zelenih listova ima sharu..... "chovrdzavi ", shto kaze moje mala komshinica ,su verovatno bili nadopingovani Holandjani ...tako da...ni Holandije a ni kovrdza
|
|
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
mimar
Trajnica
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 08:38 |
Uhhhh...identična situacija...kao kod blizanaca
Sinoć smo većali u vezi smanjivanja troškova i usaglasili se da ušteda ide na račun nabavke novogodišnje jelke, čiju ulogu preuzima dotični
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Tija
Cvjetni guru
Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 08:45 |
|
Pa to je stvarno Div! Zamišljala sam ga velikog ali opet ne tako.
|
|
![]() |
|
mimar
Trajnica
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 09:00 |
|
Draga, kad budeš došla videćeš da je još veći nego na slici
|
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 7891011 16> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |