Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 46> |
Korisnik | |
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Budući da je pjegava rekla bi da je barbadensis Miller! Kad ti nestanu pjegice onda je za korištenje... sad je još mlada!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
pinus hoces li imati slucajno za mne neki pelcer ove aloje ferox :D ????
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Prvi sljedeći pelcer je tvoj. Na kraju sljedeće sezone rasta.
![]() |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
može :D !!!
|
|
![]() |
|
SASCHA-CH ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Studeni 2010 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() Pa ja se ubih citajuci razne savjete i nakraju me toliko zbuniste da tek sada neznam sta da primenim od ovih Vasih savjeta
![]() e ovako ja vec duze vremena zivim u alpskoj magli i hladnoci i prije par godina sam kupijo jednu aloju ( neznam koju ) ali od svega sto sam ovdje procitao je suprotno i ta aloja je skoro metar visoka i ima vec petero djece
kupim ja tu aloju u cvjecari i posadim je u jednu veliku saksiju u zemlji za cvijece i bacim je na teraci kako stanujem na krovu zgrade bije cunce i kisa i vjetar kao na Triglavu ja moju aloju ne mrdam sa mjesta ni zimi ona je na balkou doduse zaklonjena je malo sa zidom balkona i super raste vec dvije godine toliko od mene a bas sam mislijo da sam duduk za aloje dakle iz mojeg iskustva do sada samo netreba puno biljku premestati na razlicita mjesta jer gubi snagu na prilagodjavanje
![]() pozdrav iz CH
|
|
![]() |
|
SASCHA-CH ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Studeni 2010 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 4 |
uh ja na pogresnu stranu
![]() |
|
![]() |
|
Opet ja nije mi jasno ovo sa podmladicama od aloje kad se otkinu od korijena stare aloie dali mogu i sada da se presade mislim bas sada danas sam izvadijo 3- podmlatka jer su bili bas veliki i sad nameravam da ih rasadim u saksije mozda nije vrijeme sta gospoda misli ?? hvala Vam na odgovoru.
|
|
![]() |
|
Dobar Vam Dan ja zasadih ove moje tri aloice danas 20.11.2010 .
![]() sat cu widjeti dali cu da uspem da ich odgajim ako uspijem onda znaci da i u jesen mogu da se zasade ako ne onda cu bar znati da sam pogrijesijo ![]() bice nadam se i za druge jedan dobar experimenat nadam se . Naravno da cu Vas obavijestiti o rezultatu posto vidim ( i svidja mise ) da ste svi srdacni i nesebicni sa savjetima i dijeljenjem Vasih iskustava u pogledu odgoja Aloia. hvala Veliki Pozdrav Svima. |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Cure, moram vas razočarati ovo sigurno NIJE Aloe arborescens..... ovu vrstu i ja imam ali nisam joj još tražila ime... za sad imam 6 vrsta...... a znam jednu osobu koja je koristila ovu aloju u onom klasičnom ljekovitom pripravku... |
|
http://studio-martina-natura.hr/
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Aloae arborescens je ova biljka dole na slikama...
Link za besplatan download knjige gdje se detaljno opisuje način pripremeljekovitog preparata od aloje. Osim ovog preparata postoji još puno drugih varijacija na temu pripravka od aloje a koji ćete odabrati zzavisi o individualnim potrebama organizma i disbalansima koje ima. http://www.sendspace.com/file/9hrwrr ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Inače kod aloja ( pogotovo u vezi slika) na netu ima jako puno bedastoća i krivih informacija, i meni je dugo ( i puno pokušaja i pogreški :)) trebalo dok se nisam probila kroz tu šumu dezinformacija.... a tek gluposti u vrtnim centrima gdje piše "medical aloe" na svemu šta iole liči na aloju je druga priča....
Ovo je Aloa vera Barbadensis Miller ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Ljepe su ti Aloe
U pravu si što se tiče identifikacije Aloa Čini mi se da tvojima nedostaje svjetlosti, ljepo napreduju ali su malo bledunjave |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Moje su takodjer bile lijepe , ali kako mi proslu zimu nismo mogli u HR , smrznule se ! Bili su tako velike , divne .
![]() Oni koji su sve ostalo cuvali , mislili su da im zima ne skodi i ostavili ih vani . |
|
![]() |
|
Istina:)) Osim što je slikano mobitelom pa su cijele slike ispranih i nevjerodostojnih boja... moje aloje jesu bljedunjave jer sam ih još pred 3,5 mj unjela u kuću u zatvoreno ( bojla sam se hladnih noći...).. na moje iznenađenej nastavile su rasti i iz tjedna u tjedan vidim da sve više rastu dijelovi listova koji su vrlo vrlo blijedi... nadala sam se da će stagnirati preko zime.. jer shvaćam kakav im je takav rast naporan.... |
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Možeš ih zasaditi u bilo koje doba godine.sigurno će se primiti ako ih ne ubiješ velikim zaljevanjem ili niskim temperaturama.Sada ih zlijevaj samo malo, svakih 7-15 dana, držati ih u kući na temperaturi ne manjoj od +5°C. Za ilustraciju koliko su one žilave jednom sam bacila jedu malo aloju na beton, ljeti, gdje je ostala mjesec dana a onda sam se smilovala i posadila je i ona je nastavila rasti. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() |
|
hmmm malo sam zeznuo
a taman mislio da sam apsolvirao stavit slike na net sve je ok ali je treba i smanjit prije uplodanja na net |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |