Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamioculcas
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamioculcas

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 17>
Korisnik
Poruka
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 144
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 16:36
super,onda izgleda da sve moje biljke vole spric,pa nemam brige!
kiki,nadam se da tvoja krdja nece cekat da dodjes u zg!
stavi ga u taj hormon koji imas.
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 20:29
Evo moja 2zamica,imam ih vise od godinu dana,zao mi je da nisam zapamtila/zapisala kad sam ih kupila..Imali su po 3grane i kostali svaki 17kn,kupila sam jedan za kuhinju,a dr za kupaonu..super im je ,stalno bacaju nove grane,samo ovaj kupaonski malo zaostaje jer skoro pa i nema svijetla.
Slike nisu nesto,al drugi put ce bit bolje..

Kuhinjski

Kupaonski

Razmjestit cu ih pa cu stavit nove slike..
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 07:03
Bas su lijepi. Moj cini mi se isto jos jednu granu baca. Samo se nadam da ga nisam zeznula s premjestanjem.
Per aspera ad astra.

Na vrh
kaktus0110 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kaktus0110 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 11:43
Pozdrav svim zamioljupcima!Smile
Nova sam na forumu a kako imam i dobra i loša iskustva sa zamioculcasom, odlučila sam ih podijeliti s vama...
Dakle, prvi zamio mi je uvenuo mojom greškom Cry  Cijelo vrijeme mi je stajao u jendom polusjenovitom ćošku u stanu i onda sam ga premjestila u dnevni boravak i izgleda da mu je to bio preveliki temperaturni šok i promjena pa su se na stabljikama pojavile crne mrlje i stabljike su počele gnjiliti pri dnu...
Prije dva mjeseca sam kupila novi i stavila ga na isto mejsto gdje je stajao prvi i dobro napredovao. Ima nekoliko podmladaka pri dnu a lišće na ovoj najsvejtlijoj grani u sredini se skroz otvorilo Smile
No, za ekperiment sam od onog prvog zamija odvojila 2 grane koje su mi se činile najzdravije i stavila ih u vodu. Već sam ih htjela baciti jer 2 mjeseca nije bilo nikakvog pomaka. I onda... pogledam neki dan i vidim da je ova manja grančica pustila žilice!!! Veselju nije bilo kraja Embarrassed

Evo stavit ću slikice ovog novog i od te stabljike koja je pustila žilu

Novi zamio

Stabljika koja je pustila žilicu

Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 13:55
Kaktus,mozda si ga previse zaljevala kad je izgnjilio..Ovaj novi je predivan mora da je bio skup..I vidim u dosta je velikoj tegli,za razliku od mog koji kao da je u jogurt casi,al ga te velike ukrasne tegle drze da se na srusi.
Ja sam onog krzljavog kupaonskog stavila na mjesto kuhinjskog,a kukinjski u boravak..al to su sve razdaljine od 2-3m pa im nije nikakav šok osim sto su oba dva dobila malo vise svjetla,pa se mozda isprave grane koje su se iskrivile..
Na vrh
kaktus0110 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kaktus0110 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 14:16
Hej Massha, nisam ga tako često ni zaljevala (cca 2 puta mjesečno), ali u tom hodniku je temp. bila oko 10 stupnjeva pa sam mislila da mu je hladno, a u dnevnom boravku je bilo duplo pa može biti da se vlaga iznutra počela kondenzirati, ne znam ni sama... ugl., nije bilo dobro...
ovog sad pazim ko oko u glavi Wink
A ovaj novi je bio nekih 120kn u Bauhausu i tegla je već sad malo ovalna, ima grbe na mjestima gdje se gomolji guraju ali mislim da ga neću još presađivati, neka se još gura malo Wink
Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 14:22
E onda mora da je to,ma ni jedna biljka zapravo ne voli velike razlike u temp..Meni se brsljan smrzo u stubistu,onako sav se skamenio od leda,a spada pod izdrzljive biljke,samo zato sto sam ga naglo iznjela iz toplog..
Sad drzi tog novog odma na toplom,tj tamo di ne bude 10stupnjeva,mislim da je to pre nisko za tropsku biljku.
Meni je fora vidit kako mi je od male biljcice s 3grane nastalo stablo od 11grana..zato je ni ja necu jos presadjivat,dok god raste i baca mlade..
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2010 u 13:12
Evo i mene u klubu ljubitelja i imatelja zamijića.Dobila sam ga od kolegice u znak zahvalnosti za popravljenu i obnovljenu stolnu lampu.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2010 u 13:22
Kiki-ko, dobila si krasan primjerak zamioculasa, isplatio se tvoj trud oko lampe.Wink
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2010 u 00:03
Dok sam ga dopremila doma pukla mi je jedna mala grančica.Sad je u vodi.Baš me zanima dali će pustiti žile.
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2010 u 00:18
Bravo za prinovu!smile141
Na vrh
Satori View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Satori Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2010 u 13:55
Mene brine moja Zamija, izbacila je tokom zime 4 nove grane i sve su se otvorile do pola... ostatak listova, koji su ostali kao pupoljak - sad su počeli truliti i cijela mlada grana truli, tj. sve 4 mlade grane... Cry
Ove stare grane su čvrste i zelene i dalje... Što bi to moglo biti? Ima dosta svjetla, zalijevam je svaka dva tjedna... Ne znam što joj treba... smile173

Jel' netko imao sličan problem ili ima kakvu ideju, kako da joj pomognem??
Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2010 u 23:04
Super tije zamic,ogroman je!! a i tegla je 5x veca od moje.
Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2010 u 23:08
Originalno poslano od člana Satori Satori napisao:

Mene brine moja Zamija, izbacila je tokom zime 4 nove grane i sve su se otvorile do pola... ostatak listova, koji su ostali kao pupoljak - sad su počeli truliti i cijela mlada grana truli, tj. sve 4 mlade grane... [IMG]smileys/smiley19.gif" align="absmiddle" alt="Cry" /> Ove stare grane su čvrste i zelene i dalje... Što bi to moglo biti? Ima dosta svjetla, zalijevam je svaka dva tjedna... Ne znam što joj treba... [IMG]smileys/emot54.gif" align="absmiddle" alt="smile173" /> Jel' netko imao sličan problem ili ima kakvu ideju, kako da joj pomognem??

Mozda preobilno zaljevas! nema sto drugo biti,zamic vise voli da ga se'zaboravi' kad je zaljevanje u pitanju..I bolje mu je u sjeni nego na direktnom suncu ili jakom svjetlu..Ja ga zaljevam bas kad vidim da je presusena i raspucana zemlja,a s tim da mi je u minijaturnoj teglici..i stoji mi na poprilicnom sjenovitom mjestu..i super mu je..
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2010 u 11:37
Originalno poslano od člana Massha Massha napisao:

Super tije zamic,ogroman je!! a i tegla je 5x veca od moje.
Stvarno bi bilo vrijeme da ih presadiš u bar jedan broj veću teglu.
Na vrh
Satori View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Satori Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2010 u 22:27
E, hvala massha.

Nije na direktnom suncu, ali ima svjetla.
Moguće da sam ga previše zalila, zalijem ga svaka dva tjedna. A kako je pustio nove grane, znala sam ga i svaki tjedan malo zaliti, jer sam mislila da mu možda treba... znači do toga je... 
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2010 u 10:14

Pustila je žilice

Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2010 u 10:19
Nažalost jedna velika grana je počela trunuti.Stavila sam je u vodu.Vidjet ćemo...

Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 14:53
Obadvije grane sa žilama sam presadila.Malu posebno,veliku uz matičnu biljku.Sad samo čekam da vidim hoće li se primiti.BTW matična dobiva 3 nova lista nakon presađivanja.Zaljevam tako malo da se pitam kako je još živa.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2010 u 20:21
Ovo je moj zami kojega imam već nekoliko godina, bio je dosta mali, a onda je dobivao po par grana godišnje, a isto tako neke je grane i gubio. Svaka grana koju je dobio bila je veća i jača od prethodnih. Sadizgleda ovako:

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 17>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.