Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Podranea-Pandorea
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Podranea-Pandorea

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 19>
Korisnik
Poruka
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2010 u 04:19
I ja sam je kupila!
Ne cvate još.. Cry

Rijeka

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2010 u 06:38
Zanimljivo da moja nikad nije napravila sjeme, od toliko cvjetova. Na jednom drugom forumu sam vidjela da pandorea satiranog lista lagano pravi sjeme.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 17:19
mojadefinitivno  nema nikakve namjere (više) cvjetati ove godine... tako da očito nije od onih što cvatu kasnije - do božića

a nažalost i kukci nisu obavili svoj posao i nema niti jednu mahunu sa sjemenom
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2010 u 20:00
i ja imam varijegiranu roza cvijet sa tamnom sredinom ove god sam je donio s losinja i modu vam reci da je sad pocela divljat :D
Na vrh
giga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje giga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2010 u 09:33
Gdje se to može nabaviti,lijepa mi je sa rozim cvijetom?
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2010 u 21:32
Molila bih, ako tko ima mladu biljčicu, zauzvrat dajem bilo kaj iz svog zimskog ili vanjskog vrta!!!!

Embarrassed 
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 18:24
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Evo krenuli su novi izboji moje  pandoree ....

U mom rasadniku poćela je divljati jedna takva malecka grančica, znači da ima nade, do sada nisam znala kaj bi to bilo, ali očito je jedna grančica uspjela svoju misiju ostvariti, pa sam prema ovoj tvojoj slici prepoznala svoju biljčicu!!!!   Kak sam sretna!!!

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2011 u 19:43

Jagoda daj novu sličicu, da usporedimo sa mojom, da li joj više odgovara kod tebe ili mene!!!!!  

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2011 u 21:32

Free moja pandorea je sramežljivo počela izbacivati izboje.Kada bude bolje vidljivo slikati ću i staviti sliku ovdje....WinkWink

sutra je novi dan
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2011 u 16:40
Moja je jednako tako sramežljiva kao i tvoja, Tikvić smile57će se obradovati kada je vidi na slikici,  jedna jedina grančica koja me iznenadila svojom nježnom građom, jako sporo raste!!!! I ne miće se već 2-3 tjedna, možda me sada, kada je spominjem, pomakne!!!  Da baci još jednu malecku grančicu, nitko sretniji od meneTongue

A jedna malecka...pssssttt, nesmijem je preplašiti, stigla mi je od ...., od koga bi mogla biti, pa od Mire Ksmile86 naravno , posađena i sada čekam, pppssstt, isto takvu stidljivu grančicu!!!

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 14:32

Moja stidljiva mladica izbacila jednu još stidljiviju grančicu, treba mi mikroskop da prebrojim listiće!!!!   Embarrassed

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 06:13
kako i kada razmnožiti ovu biljku? podranea je u pitanju
sjemena mi lani nije bilo, a pokušala sam zakorjeniti neke reznice još lani u proljeće i ništa, pa ove jeseni - opet ništa

biljka je prezimila u vrtu, na otvorenom... ne uzgleda dobro i ne znam je li uopće živa, nadam se da će nešto odnekud potjerati kad još malo ugrije

ima netko iskustva sa razmnožavanjem reznicama - kada i kako?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 10:51
otišla sam odrezati par reznica za poslati... nažalost, sve je suho
ili joj je došla glave hladnoća ili dugotrajna suša
ali, u nadi se živi, neću je čupati dok ne ugrije, možda ipak nešto potjera
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 10:22
Kao većina penjačicaWink, ima osobinu puštanja korjenčića ako grančica dodiruje zemlju, pa ako bude dulje grančice, povine se, "pogroba", dio stabljike bez rezanja od glavne biljke usadi se u malu teglicu, pričvrsti se ili živom u obliku slova "u" ili stavi kamenčić, i čeka, čeka!! Zakorijenit će se sigurno!
Meni lično, dobro od 3 pokušaja, potjerala je Tikvićeva, koja je dugo, dugo, mirovala,skoro pa 4-5 mjeseciExclamation ali očito će sada uspjeti!!! Mlada grančica potjerala svboju mladicu, ali to su tako tanke, stidljive mladice, nema šanse da ih ja poslikam i da se na slici nešto vidi!!! 
Ostale dvije reznice, pocrnile i osušile se kao slani štapić!!Dead

Zato mi nije jasno, ako netko ima staru podraneu ili dipladeniju, ili bilo koju drugu biljku, rađe odreže i baci grane, ma kako tanke i duge bile, nego da proba "pogrobati".  Ja bi rađe, da odrežem prst, nego granu i bacim je!! Cry Dobro nekome je sasvim dosta jedna takva prekrasna biljka ali nismo svi jednaki, ili.....  ConfusedJa jednostavno nemam biljku koje bi imala komada 1, volim je rasaditi, pelcati a najdraže mi je podijeliti sa nekim!! Ma kako to reprezentativan cvijet bio, dijelim ga na više djelova, pa ako nešto pođe po zlu, uvijek mi nešto ostane!!

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 00:03
Originalno poslano od člana freeland44 freeland44 napisao:

Kao većina penjačicaWink, ima osobinu puštanja korjenčića ako grančica dodiruje zemlju, pa ako bude dulje grančice, povine se, "pogroba", dio stabljike bez rezanja od glavne biljke usadi se u malu teglicu, pričvrsti se ili živom u obliku slova "u" ili stavi kamenčić, i čeka, čeka!! Zakorijenit će se sigurno!
Meni lično, dobro od 3 pokušaja, potjerala je Tikvićeva, koja je dugo, dugo, mirovala,skoro pa 4-5 mjeseciExclamation ali očito će sada uspjeti!!! Mlada grančica potjerala svboju mladicu, ali to su tako tanke, stidljive mladice, nema šanse da ih ja poslikam i da se na slici nešto vidi!!! 
Ostale dvije reznice, pocrnile i osušile se kao slani štapić!!Dead

Zato mi nije jasno, ako netko ima staru podraneu ili dipladeniju, ili bilo koju drugu biljku, rađe odreže i baci grane, ma kako tanke i duge bile, nego da proba "pogrobati".  Ja bi rađe, da odrežem prst, nego granu i bacim je!! Cry Dobro nekome je sasvim dosta jedna takva prekrasna biljka ali nismo svi jednaki, ili.....  ConfusedJa jednostavno nemam biljku koje bi imala komada 1, volim je rasaditi, pelcati a najdraže mi je podijeliti sa nekim!! Ma kako to reprezentativan cvijet bio, dijelim ga na više djelova, pa ako nešto pođe po zlu, uvijek mi nešto ostane!!
Koliko vidim moja reznica ti se nije primila? Ili...?
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 10:57

smile85   E tako izgleda tvoja Mirica, ali tako je izgledala 3 mjeseca i tikvićeva, pa si je onda premislila!!  Valjda joj dugo treba za premišljavanje a kada odlući raste ko mala tanka iglica! Nisam je bacila, ostavila sam je na istome mjestu, možda za mjesec ili dva potjera, ali sada još spava, do kada neznam!!!  A plakati pored nje nesmijem da se ne preplaše tvoje ostale biljčice koje krasno napreduju!!  Ali zato sam jučer skakala od sreće kad sam vidjela da mi je suha grančica langestremije potjerala 4 male grančice, koje su prekrasne zelene boje!!!  Sad još ćekam ostalih 100 tvojih biljčica da podivlja!!smile213

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2011 u 14:01

Uploaded with ImageShack.us

Evo moje malecke pandoree, kojoj je do ovih listića trebalo 6 mjeseci!!!

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 10:38
moja je procvjetala
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2011 u 13:14
a evo je danas
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2011 u 20:37
Lijepa je.....Thumbs%20Up
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.