Podranea-Pandorea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 19> |
Korisnik | |
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I ja sam je kupila!
Ne cvate još..
![]() ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Zanimljivo da moja nikad nije napravila sjeme, od toliko cvjetova. Na jednom drugom forumu sam vidjela da pandorea satiranog lista lagano pravi sjeme.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mojadefinitivno nema nikakve namjere (više) cvjetati ove godine... tako da očito nije od onih što cvatu kasnije - do božića
a nažalost i kukci nisu obavili svoj posao i nema niti jednu mahunu sa sjemenom |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
i ja imam varijegiranu roza cvijet sa tamnom sredinom ove god sam je donio s losinja i modu vam reci da je sad pocela divljat :D
|
|
![]() |
|
giga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Eritrea Status: Offline Bodovi: 20 |
Gdje se to može nabaviti,lijepa mi je sa rozim cvijetom?
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Molila bih, ako tko ima mladu biljčicu, zauzvrat dajem bilo kaj iz svog zimskog ili vanjskog vrta!!!!
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
U mom rasadniku poćela je divljati jedna takva malecka grančica, znači da ima nade, do sada nisam znala kaj bi to bilo, ali očito je jedna grančica uspjela svoju misiju ostvariti, pa sam prema ovoj tvojoj slici prepoznala svoju biljčicu!!!! Kak sam sretna!!! |
|
|
|
![]() |
|
Jagoda daj novu sličicu, da usporedimo sa mojom, da li joj više odgovara kod tebe ili mene!!!!! |
|
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Free moja pandorea je sramežljivo počela izbacivati izboje.Kada bude bolje vidljivo slikati ću i staviti sliku ovdje.... |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Moja je jednako tako sramežljiva kao i tvoja, Tikvić
![]() ![]() A jedna malecka...pssssttt, nesmijem je preplašiti, stigla mi je od ...., od koga bi mogla biti, pa od Mire K ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Moja stidljiva mladica izbacila jednu još stidljiviju grančicu, treba mi mikroskop da prebrojim listiće!!!! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
kako i kada razmnožiti ovu biljku? podranea je u pitanju
sjemena mi lani nije bilo, a pokušala sam zakorjeniti neke reznice još lani u proljeće i ništa, pa ove jeseni - opet ništa biljka je prezimila u vrtu, na otvorenom... ne uzgleda dobro i ne znam je li uopće živa, nadam se da će nešto odnekud potjerati kad još malo ugrije ima netko iskustva sa razmnožavanjem reznicama - kada i kako? |
|
![]() |
|
otišla sam odrezati par reznica za poslati... nažalost, sve je suho
ili joj je došla glave hladnoća ili dugotrajna suša ali, u nadi se živi, neću je čupati dok ne ugrije, možda ipak nešto potjera |
|
![]() |
|
Kao većina penjačica
![]() Meni lično, dobro od 3 pokušaja, potjerala je Tikvićeva, koja je dugo, dugo, mirovala,skoro pa 4-5 mjeseci ![]() Ostale dvije reznice, pocrnile i osušile se kao slani štapić!! ![]() Zato mi nije jasno, ako netko ima staru podraneu ili dipladeniju, ili bilo koju drugu biljku, rađe odreže i baci grane, ma kako tanke i duge bile, nego da proba "pogrobati". Ja bi rađe, da odrežem prst, nego granu i bacim je!! ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Lijepa je.....
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |