Gorski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 58> |
Korisnik | |
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dalija je preslatka ovako šarena!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
smrcko - što znači krizanteme su ti totalno zakazale? Nisu preživjele ili nisi zadovoljna gustoćom, cvatnjom ili nešto slično? Vidjet ćemo kako će se ove moje ponašati
moon - ![]() vilmač - ![]() antonija i anaida - pohvalile ste dalije. Baš sam pronašla još jednu njihovu sliku, na kojoj se vidi da cvjetovi na istoj biljci mogu biti različito prošarani. ![]() A sad bi molila vaš savjet. Po prvi puta sam kupila lukovice ranunculusa i frezija. Upute o sadnji su mi malo zbunjujuće. Kad da ih posadim i da li u vazu ili u vrt? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ja sam ranunculus u 10. mjesecu posadila u vrt, lijepo su iznikle i rastu
ova dalija je prelijepa, takvo nešto zanimljivo nisam dugo vidjela! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Aaaaa tak bu i moja dalija izgledala, jel da?
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Od hrpe krizantema , bilo ih je bar 3-4 tri vrste( ali buseni), pojavila se samo jedna grana. Ublizini su bili asteri, možda su ih ugušili ili nisu podnijele hladnoću. Više ih neću saditi, dok ne budem živjela tamo i mogla zaštiti.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
antonija - ranunculus kod tebe može prezimiti u vrtu, a kod mene mislim da nebi mogao. Uzet ću u obzir jednu od onih opcija sa omota - posadit ću ih u 3. ili 4. mjesecu u vazu Horti - da, da... gomolj od te dalije je kod tebe smrcko - i ja sam posadila oko 4-5 busena krizantema. Dvije vrste su mi preživjele (vidjet ćeš slike na sljedećem postu), ali je nikla po jedna grana. To mi je bio samo pokus da vidim da li može prezimiti. Iduće godine se nadam da će biti gušće. I da ne zaboravim, nisam ih preko zime uopće zaštitila. Hvala svima na posjeti... ![]() |
|
![]() |
|
Ovo su posljednje sličice iz vrta za ovu godinu (cvatu još samo krizanteme i jedan neven).
- krizantema crvena ![]() - žuta krizantema (jako je niska) ![]() - prije par dana procvao je jaglac (ne cvate tako kao u proljeće) ![]() - po drugi puta ove godine procvao je i ovaj sukulent ![]() - ovaj grčki oleandar poslala mi Shasha, tek je sad procvao. Žao mi je da više ne vidim njene slike na forumu, kao ni slike lili42 koja mi je također poslala neke biljke ![]() I još malo pa će moj vrt usnuti zimski san. Ali ja neću - ja ću šetati i dalje vašim vrtovima, pogotovo onim morskim... |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Baš ti je zgodna ta šarena dalija. Lijepo ti je i ovo zadnje jesenje cvijeće.
Ranunkulus i frezije mogu se saditi i u jesen i na proljeće. Mislim da je u tvom kraju bolje na proljeće, a u vazama mi budu ljepši nego u zemlji |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
po tvome cvijeću se nebi reklo da su mu ovo zadnji trzaji, lijepo je!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Sve ti je još uvijek lijepo, no posebno me očarala dalija
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
lijepo ti cvate u vrtu, ona bijelo crvena dalija je zgodna, i krizantemice također, volim to naše starinsko cvijeće, nikad ne dosadi
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Nataly, grčki oleander je predivan, moj favorit!
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Nataly grcki oleandar je
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
baš je lijepo cvijeće u vrtu, kao i svi ostali, i mene je oduševila dalija, ali i divne krizanteme
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Lijepa šarena dalije i lijepe krizanteme
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga Nataly u pravu si kada si oprezna po pitanju ranunculusa, i ja sam dodouše posadila u vrt još prije mjesec dana ali eto ne nadam se baš da će nešto biti od njih, tek kada sam ih smjestila u vrt malo sam googlala i naišla da ne može prezimiti na niskim temperaturama, samo u tegli, iduće godine ću i ja saditi u tegle. Vrt ti je još uvjek prekrasan. Pozdrav.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Pregledala sam s sve od početka i znala sam da će ovo biti još jedan lijepi vrt
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Evo i mene u gostiima |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |