Opuncija - Opuntia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Korisnik | |
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma snimila ja, snimila, al nisam objavila.
![]() Ovo je samo dio, bila tamo gazdarica pa me bilo sram toliko škljocati. Ionako me je MM prozvao Japancem. Montokuc, ovo je u Pasaduru na stazi prema kasarnama. Prva kuća iza kafića koji malo radi a malo ne. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
A nismo vidjeli tvoje slike, a obećala si snimiti i crnoglavce, pa ništa.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Izgleda da smo Montocuz i ja gazili istim stazama po Lastovu. I ja sam snimila te opunzije.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
vesna277 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
jako lijepi kaktusi
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
![]() |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Prekrasni primjerci!!!
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Poslije ovih velikih primjeraka... evo i moje još maaale.Nadam se da ni neće jako narasti
![]() ![]() |
|
![]() |
|
montokuc ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Svibanj 2009 Lokacija: Germany Status: Offline Bodovi: 196 |
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Fantazija!!! Koliko je "stara" ova ljepotica i gde je cuvana?
|
|
![]() |
|
plavooka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 17 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 73 |
Prekrasni su
|
|
Bolje sutati nego blesavo govoriti.
Prvo ispeci pa reci!!! |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Zaista me očarao ovaj cvijet.
A fotografija umjetnička, bravo. |
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Nemam pojma.
Jučer je bio poluotvoren, a baterija digitalca na punjenju. Bila sam kao na iglama da li ću uopće uspjeti snimiti otvoren cvijet. Danas mu je drugi dan, vidjet ćemo koliko će trajati |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Jao, kako je lijepa. Prekrasan cvijet.
Koliko traje? |
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Procvjetala mi malena Opuntia salmiana (štapičasta opuntia).
|
|
http://picasaweb.google.hr/sonja1911
|
|
![]() |
|
azari ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 8 |
lijep pozdrav svima!
pridruzujem se klubu obozavatelja, imam i ja Opuntiu monacanthu i divna je, nedavno je cak i procvjetala i raste ko luda! Medjutim, sada je pocela dobivati zutu boju na odredjenim grancicama i smeksala se dosta na tim djelovima. Prvo sam mislila da joj fali sunca pa sam je iznjela vani ali nije nista bolje. Sad je zahvatilo cijeli jedan grmicak koji je toliko omeksao da vise ne moze stati uspravno. Razmisljam da odrezem cijeli taj dio. Zalijevam je svakih 20 dana, imam je vec godinu i pol i uvijek sam je tako zalijevala po savjetu tete u cvjecari gdje sam je kupila i izgledalo je da joj odgovara... Mozda sam je u zadnje vrijeme malo vise zalijevala od toga, svako dva tjedna ili slicno, pa mozda joj smeta vise vode? ili joj treba jos? prije nego ista napravim volila bi cuti vase savjete! Unaprijed i puno hvala! |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
joj meni je prelijepa ova svkrvina stolica
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
P o ovome sad imam izgleda i ja nekoliko vrsta . Opuncija imbricata toliko mi je bila bodljikava da sam je svu azdijelila a meni ostao 1 sasvim mali ali sad kad vidim kako je lijep čak sam se i pokajala -a u moje kolegice ogroman koji sam dala a ja sad
![]() |
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Ja sam Opunciju donijela iz Istre, stvarno to su divovski primjerci, uzela sam tri lista, ali sad kad ovo čitam vidim da sam pogriješila jer sam odmah sutradan posadila u zemlju, a nisam čekala da rana zaraste.
Što mislite hoće li se primiti, i još kiša pada već dva dana?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |