Jastučac - Aubretia deltoidea |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Leelou ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Listopad 2010 Lokacija: Sweden Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 29 Listopad 2010 u 09:45 |
Imam jastučac i mali problem. Posto zivimo u Svedskoj gdje nema puno sunca drzimo ga untar kuce. Prije par tjedana nam je poceo zutjeti u sredini teglice. Pazimo da nam zemlja nije presuha i redovno ga zaljevamo. Cvijet je posaden u 5. mjesecu i dosad je lijepo napredovao. Bilo kakva pomoc je dobro dosla. Hvala
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aubrieta deltoides je biljka koja se sadi u kamenjare gdje je najbitnija dobra drenaža tla.Vama je vaša sadnica vjerojatno počela stradavat od prevelike vlage,bolje će se osjećat ako je tlo malo sušlje.Na dno vaze trebalo bi stavit nekoliko većih komada od cigle,a u zemlju u koju se sadi izmješat 1/3 grubog pijeska.
Sliku ste komentirali i ostao je ispod nje vaš komentar. ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Ima li ove kamenjarke i u drugim bojama, može li mi netko reći?
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ima, od svijetloljubičaste. ružičaste, karmincrvene i mnogo drugih nijansi.
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Leelou možda ga previše zalijevate. To je ipak biljka za kamenjar, pa i zemlja ne treba uvijek biti vlažna.
A što se tiče boja, evo jedna slika na kojoj se vide 3 različite nijanse. ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Pozdrav draga Baka Bea!
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Baš su krasni i kao prekrivači tla, ali i kad padaju čine divan cvjetni slap
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Zahvljujući Hoyi imam i ja ovu prekrasnu biljku u dvije varijante plavu i roza, cvjeta već jako, jako dugo i baš je prekrasna!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Da malo oživimo temu
![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Prelijep je
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Prekrasna biljčica, i moja već stidljivo cvjeta
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Triša, za par godina će to biti fini plavi jastuk
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
i moj se puni ,a li ove godine nije ni upola lijep kao prošle
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
DENISVŽ ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 08 Rujan 2013 Lokacija: varaždin Status: Offline Bodovi: 12 |
pozdrav,djevojke!prvo sam saznao da imam puno dvorište iberisa,a sad sam otkrio i naziv ove druge biljke koja mi se rasirila po dvorištu.dakle,to je aubrieta!!!imam je samo u svijetlo-plavoj verziji.sviđa mi se ova ljubičasta.uskoro cu i ja ubacit sliku.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1331 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Predivna trajnica! Baš ju planiram nabaviti, čim naletim na nju...
Neka netko napiše malo više o njoj... |
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
ajme što su krasne
![]() ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Aubrieta
Aubrieta je jastučasta kamenjarka koja formira cvjetne pupove usred zime a procvjeta među prvim proljetnicama. Cvjetovi su joj u nijansama plave, ljubičaste i crvene boje. Visina joj je tek nekoliko centimetara a u širinu može izrasti 60 cm. Odgovara joj sunčani položaj ili polusjena. Lijepo izgleda tokom cijele godine zbog svojih zimzelenih sivkastih listića koji su gusto zbijeni i stvaraju tepihe u kamenjaru ili na rubu gredice. Nakon cvatnje ju treba orezati za jednu trećinu, da bi se pomladila i ostala kompaktna. Ime je dobila po francuskom botaničkom umjetniku koji se zvao Claude Aubriet a živio je od 1665-1742. god. |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |