Podranea-Pandorea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 19> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jagoda daj novu sličicu, da usporedimo sa mojom, da li joj više odgovara kod tebe ili mene!!!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
U mom rasadniku poćela je divljati jedna takva malecka grančica, znači da ima nade, do sada nisam znala kaj bi to bilo, ali očito je jedna grančica uspjela svoju misiju ostvariti, pa sam prema ovoj tvojoj slici prepoznala svoju biljčicu!!!! Kak sam sretna!!! |
|
|
|
![]() |
|
Molila bih, ako tko ima mladu biljčicu, zauzvrat dajem bilo kaj iz svog zimskog ili vanjskog vrta!!!!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
giga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Eritrea Status: Offline Bodovi: 20 |
Gdje se to može nabaviti,lijepa mi je sa rozim cvijetom?
|
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
i ja imam varijegiranu roza cvijet sa tamnom sredinom ove god sam je donio s losinja i modu vam reci da je sad pocela divljat :D
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mojadefinitivno nema nikakve namjere (više) cvjetati ove godine... tako da očito nije od onih što cvatu kasnije - do božića
a nažalost i kukci nisu obavili svoj posao i nema niti jednu mahunu sa sjemenom |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Zanimljivo da moja nikad nije napravila sjeme, od toliko cvjetova. Na jednom drugom forumu sam vidjela da pandorea satiranog lista lagano pravi sjeme.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
I ja sam je kupila!
Ne cvate još..
![]() ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Natalija, vrlo je cudno to sto kazes da ti je podranea pravila pupoljke vec pocetkom ljeta. Bas me zanima sta ju je potaklo da promijeni sezonu, jer ona zaista cvate tek u jesen. Mozda imas neki kultivar koji cvate u proljece...
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
biljka je kupljena prije 2-3 godine, u rasadniku te prve godine je imala par cvjetića i formiranu mahunu prošlo ljeto nije bilo ni cvjetića, a ove godine cvjeta (prije sadnje u vrt sam je orezala, ali nije mi uspjela niti 1 nova biljka iz reznica) a pas je(st) odgovoran za kasnije cvjetanje jer je već početkom ljeta bilo grana sa formiranim pupoljcima koje je luna - pas, zubima otkinula jer su joj bile na dosegu iz boxa ove godine nema novih biljaka oko nje, možda bude idućih godina jer joj je ovo prva sezona u vrtu |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Hvala Nina. Čekaćemo sljedeće ljeto, pa ćemo vidjeti.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Semira, moja pandorea je imala doslovce na tisuce cvjetova ove godine, ali nikad nije napravila sjeme. Znam da nekima (u kontinentalnoj klimi) pravi sjeme, ali da li je to bas potpuno ista pandorea kao moja, to nisam sigurna.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Mene zanima stvaranje sjemenki kod pandoree. Cvjetala je solidno, još je sva u pupoljcima. Ali ni jednom nije pokazala da bi moglo biti sjemenki. Do čega je, zna li ko? Pčela i osi je bilo dovoljno. Možda njoj treba neka posebna vrsta insekta :)
|
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
@natalija, koliko ti je stara Podranea? Iz reznice ili iz sjemena?
I nije pas odgovoran za necvjetanje nego sama biljka. Podranea počinje cvjetati u 9. mjesecu i nastavlja sve do 1. mjeseca. Najbolje se razmnožava položenicama, a sigurno ćeš oko nje naći i mnogo mladih biljčica ( kao kod tekome ). |
|
http://picasaweb.google.hr/sonja1911
|
|
![]() |
|
nina stvarno? moja bi bila cvjetala još početkom ljeta da je nije pas stalno kidao - posadila sam je uz box, da se penje po njemu, a pas kida svaki list i grančicu koju dohvati kroz rupe od mreže još je u cvatu, baš me zanima do kada će potrajati cvjetovi može li se ona razmnožavati grančicama u zimu? nisam primjetila niti jednu mahunu sa sjemenkama ove godine, a već imam par zainteresiranih za pelcer |
|
![]() |
|
Ma nema na čemu. Jučer sam svoju pandoreu koju sam ljetos ožilila malo skratila, pa me to drži :) Inače, ovih dana samo obilazim svje biljke i gledam ima li se gdje šta ošišati.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Hvala na savjetu Semira
|
|
![]() |
|
Lijepa je, Otok. Ali bih ja njoj odsjekla vrh da se grana.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Evo kako sada izgleda moja pandorea sa početka ove stranice
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Natalija, rano ti je procvala podranea. Moja jos nema pupoljke, a ogromna je. Neko mi je rekao da se cvatnja moze protegnuti sve do Bozica.
Pandorea i Podranea su super biljke, zajedno maltene pokrivaju cvatnjom cijelu godinu.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |