Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 96>
Korisnik
Poruka
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2010 u 20:06
Čitam,učim,hvala!Big%20smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2010 u 21:56
ups, bako skoro sam te krivo uputila, sorry Embarrassed
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2010 u 00:23
Jedino vrsta Androsace sarmentosa chumbyi može izdržat jaku zimu bez zaštite.

Slične vrste sempervivumu su jovibarba,rosularia i orostachys

Jovibarba hirta

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2010 u 00:25
Rosularia rechinger

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2010 u 00:28
Orostachys spinosa bongela

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2010 u 07:07
Originalno poslano od člana kontesaa kontesaa napisao:

ups, bako skoro sam te krivo uputila, sorry Embarrassed

Nema problema Konte, ne bi ni ja znala da nemam te biljčice. Još uvijek ne razlikujem neke jovibarbe od sempervivuma dok ne procvjetaju, toliko su slične.

Muhlenbergia hvala za determinaciju jovibarbe, zapisat ću. Androsace (imamo i hrvatski naziv mužika) prezimljavaju bez problema i na kontinentu u dobro dreniranom tlu (kamenjaru). Za Orostachys iwarenge nisam sigurna, pa ih spremam u negrijani plastenik, nekako mi izgleda krhko. Po literaturi pripada zoni 6-9, širok pojam. Znaš li što o tome ili da žrtvujem koju biljku pa isprobam...
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2010 u 23:38
Baka Bea

Nije mi poznata ova vrsta Orostachysa.Ja imam jednu vrstu za koju pretpostavljam da je vrsta Orostachys spinosa,kupljena je bez naziva pa nisam siguran.
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2010 u 14:41
Na vrh
Arnold View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arnold Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2010 u 18:30

Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2010 u 04:46
što me oduševilo je slijedeće: kad sam sadila, bila sam očito jako nespretnaEmbarrassed, i odlomilo mi se središte jednog malo sempervivuma... sad nakon mjesec dana ima novo središte Big%20smile

ne samo što sam sretna što se obnovio, nego i zato jer se primio očito jako lijepo Big%20smile i to je onaj u vrtu kojeg zalijeva samo kiša tu i tamo... oni koje ja zalijevam ispred kuće protestiraju čini mi se zbog previše vode pa odlučujem bit čvrst karakter i ostaviti ga na miru Big%20smile možda ih čak preselim kraj braće...
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2010 u 21:09
Ma bas su krasne slicice ! Ja sam presretna jer se sve kaj mi je Natalija poslala , primilo i lijepo napreduje !
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 08:03
gute Thumbs%20Up,
ne sjećam se što sam ti poslala, ali mislim da čuvarkuće zimi možeš ostaviti vani, samo ne smiju biti na mokrom mjestu (i ne zalijevati ih)
Na vrh
ivanita View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivanita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2010 u 20:51
pozdrav svima, ja sam totalni početnik što se tiče uzgoja biljaka i bilo kakvog skupljanja, ali od nekud se mora početi, jel tako? Embarrassed
čitam vas već duže vrijeme pa sam se odlučila napokon registrirati!

zanima me da li postoji mogućnost da mi netko pošalje par BILO KAKVIH Smile čuvarkuća da pokrenem tu svoju kolekciju?

trenutno ih imam par...mislim da su svi ista vrsta...uskoro stavim i koju slikicu!
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 12:57
bravo mihaela divne su
Na vrh
mirjam View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 592
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirjam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 20:40
smile78Dobro nam došla Ivanita.
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2010 u 23:15
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

gute Thumbs%20Up,
ne sjećam se što sam ti poslala, ali mislim da čuvarkuće zimi možeš ostaviti vani, samo ne smiju biti na mokrom mjestu (i ne zalijevati ih)

Draga Natalija , poslala si mi puno toga i vele oni koji su ostali da sve lijepo napreduje , a ja cu , cim stignem u HR napraviti slikice i staviti ih !    smile78
Na vrh
ivanita View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivanita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 17:45
Na vrh
ivanita View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivanita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 17:51

/07112010278.jpg">

Slikano je sa mobitelom tako da kvaliteta slike nije baš neka!

Na vrh
Arnold View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arnold Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 10:30
Poziv na kavu ... onima, koji voli sempiće!
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 11:08
 Predivno,smile141, najljepša kavica u mom životu!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.