Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6364656667 96>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2010 u 22:59
Slike slikane na izložbi kaktusa u Balama.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2010 u 06:29
Super, konti.
Ja sam moje prve čuvarkuće i opuncije donjela sa krova didove kuće i zidova dvora. Naravno, sve je toliko nisko da sam samo pružila ruku.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2010 u 06:18
Clap Konte, tako skromne biljčice, a čudesno lijepe u toj svojoj "geometriji", gdje god ih posadili. Nije čudno da nas pretvaraju u sakupljače, toliko ih ima svih mogućih boja i oblika. Vidjela sam u SL pregradni zid napravljen od sempića, s jedne strane je motiv Sunce s druge Mjesec. Maštovitost cvjetoljubaca nema granica.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 22:55
bome ne bi bilo pametno da se Gutić penje na krov Big%20smile rastu čuvarkuće i niže od krova i to jaako dobro Wink

uspjela sam skupiti lijepu kolekciju, naravno da je dobar dio došao od Renee, pa dio kupljen i užican ( BB tu ima i vaših Wink), oduševljavaju me i gdje god nađem neku koju nemam, kupim ju

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 19:34
A blago ti se tebi i tvojoj čuvar kući, ma ja se pobojala da nam se naša Guta Fee ne strmoglavi s krova sadeći čuvar kuću, pa si mislim bolje da ja to napišem prije nego žena krene u akciju.
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 71
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 14:18
men je niski krov kod ljetne kuhinje i tamo mu je dobro
i hrvatsko ime čuvar kuće "samo to kaže"
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 14:09
Originalno poslano od člana Davor96 Davor96 napisao:

Čuvar kuće treba stojati na krovu to mu najbolje paše ali treba biti lagan pad

Ne bi baš bilo dobro da je tako, opasno je verati se po krovovima LOL. Čuvarkuće (Sempervivum) i njihovi srodnici jovibarbe, sedumi  i druge tustike, zajedničkim imenom sukulentne biljke rastu svagdje gdje ima malo zemlje u pukotinama, dovoljno sunca i pravi su umjetnici u preživljavanju. Sušna razdoblja preživljavaju zahvaljujući zalihama vode u mesnatom lišću, a od sunčevih ožegotina i isušivanja brane se voštanom prevlakom, svijetlim ili/i dlakavim listovima. Stari Rimljani su bili uvjereni da štite od gromova pa su ih zato sadili na krovove, a u narodnoj medicini, kad nije bilo lijekova sok se upotrebljavao kod uhobolje. Međutim, ako je upala uha jaka, nema druge nego se javiti liječniku, a sempervivume saditi za ukras. Idealne su biljke za početnike i djecu. 
Na vrh
kaktusarka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kaktusarka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 10:45
ja ga držim na balkonu u teglici i zadovoljan jeTongue
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2010 u 00:19
Originalno poslano od člana Davor96 Davor96 napisao:

Ali ja bi pljusnula kad bi se penjala na nas krov   smile180a ... a , moram nekaj drugo zmisliti !
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 71
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 10:41
Na vrh
mirjam View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 592
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirjam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 08:02
Krasne čuvarkuće,ja sam uvijek mislila (do članstva na forumu...)da postoje samo one zelene što su ljudi uzgajali na starom krovu izričito kao domaći lijek.Stvarno moram u akciju jer prekrasni su,dekorativni ,pogotovo za maštovite.Nadam se da ću se kroz dogledno vrijeme i ja ovako hvaliti svojim kamenjarima...POZDRAV !smile160
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
Na vrh
Arnold View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arnold Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 06:39

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2010 u 23:44
Ideja za aranziranje je super ...... ovo skamencicima sam te vec kopirala !
           smile71
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2010 u 15:44
Drago mi je da se vama sviđaju čuvarkuće :) cjelu kolekciju sam dobila od Renee,imala  sam jedino ovu na kamenu.
Rene ih je darovala od srca sve se primile :)
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 12:48
To i mene fascinira , da se sa kaktusicima i raznim kamencicima moze stvoriti divni ambijent !    Clap
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2010 u 10:31
Pozdrav! Arim ona čuvarkuća iz velikog kamena je krasna.   Ideja sa kamenčićima oko tegle je super!TongueClap
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2010 u 23:19
I cuvarkucu sam takodjer izmedju ostalog dobila od Natalije i takodjer ju pazljivo posadila ! Divno je znati da postoji ovaj forum i osobe poput Natalije !  smile127
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2010 u 20:45
Šta kažete na ovu
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2010 u 19:56
Prekrasne kolekcije!Big%20smileClapClapClap
Na vrh
mirjam View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 592
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirjam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2010 u 20:44

Fermina -Daza i Rain oduševile ste me .gdje se može nabaviti toliko različitih ljepotana.HVALA VAM !!!smile57

*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6364656667 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.