Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj novi dom
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj novi dom

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5657585960 151>
Korisnik
Poruka
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2010 u 15:12
Misty biljke su ti krasne, pogotovo sljez. Ovo na prvoj slici je portulak - samonikla jestiva biljka. U dalmaciji je malo drugačijeg oblika, a ovako izgleda u unutrašnjosti. Bogata je omega3 masnim kiselinama, koristi kod lijećenja upale mjehura i bubrega, čisti krv, koristi kod zatvora, tjera parazite iz organizma.... može se pripremati kao salata, kuhan, kiseljen, sušen...
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 00:08
Originalno poslano od člana Medvjed34 Medvjed34 napisao:

Misty biljke su ti krasne, pogotovo sljez. Ovo na prvoj slici je portulak - samonikla jestiva biljka. U dalmaciji je malo drugačijeg oblika, a ovako izgleda u unutrašnjosti. Bogata je omega3 masnim kiselinama, koristi kod lijećenja upale mjehura i bubrega, čisti krv, koristi kod zatvora, tjera parazite iz organizma.... može se pripremati kao salata, kuhan, kiseljen, sušen...

SmileKod nas ga zovu tušt,a ti Misty to znadeš,ali da je toliko ljekovit,e bome nisam znala pa ču ga sada navaliti papiti jer kod nas u povrtnjacima ima ga u izobiljuWinkAjme,oprosti Misty,ali morala sam malo LOLSljez jeThumbs%20Up
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 07:34
I ja zavirila k tebi i opet naučila nešto novo o ljekovitoj biljčici!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 08:58
Medo nadam se da ćeš mi o portulaku više ispričati kad stigneš k meni, a ja ću sigurno sada više paziti na njega Smile

Mira i za mene je novost sve ovo o portulaku, sad će dobiti i malo ljepši "dom" i sigurno će u kuću prije zime Wink

Anaida svi stalno učimo! LOL
Time is something you can never get back..
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 08:59
U prednjem dvorištu, kroz ogradu mi se probila ova ružica. Pa kad već moje ne cvjetaju, ova kao da je riješila da me utješi!

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 09:01
sljez ima predivnu boju ,dobro jutro misty-da
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 09:03
Malo ja, malo susjedi, malo prolaznici i breskvica mi je već prilično opustošena. Ipak ostalo je još nekoliko grana (prolaznici se valjda ne usude otvarati vrata dvorišta da bi ih dosegli) s plodovima Smile

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 09:05
evo i ja bi rado jednu odbrala
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 09:05
Originalno poslano od člana gioiaa gioiaa napisao:

sljez ima predivnu boju ,dobro jutro misty-da
Istina gio, lijep je, visok i zbilja raskošno i stalno cvjeta! Wink
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 09:06
Originalno poslano od člana gioiaa gioiaa napisao:

evo i ja bi rado jednu odbrala
Toliko su ukusne, nisam ukusnije nikad jela! A ti si uvijek dobrodošla Wink
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 09:11
Sad bih vam najrađe ispričala malu priču kako su se voljele dvije loze, jedna s bijelim, druga s crnim grozdovima. Zagrlile se čvrsto, ispreplele sve grane! Eh što ti je ljubav! No neću pričati, one će vam to pokazati slikom! Wink

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 09:14
Uvijek sam se pitala čemu (osim za dekoraciju) služe one mini rajčice koje sam znala viđati u trgovinama? Probala sam ih sada prvi put, prilično su kisele Shocked

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 09:16
kod mene je slicna prica,imam i ja dvije loze

Na vrh
mimi 45 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 111
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimi 45 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 09:22
...moji ih klinci obožavaju..mislim sherry rajčice valjda zbog svoje veličine..posadim im i blizu kuće a ne samo u vrtu kako bi ih jeli kad se sjete...
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 12:04
Ruža je lipa i bitno je da možeš uživati u njoj,breskvice,ma tko im može odoliti i to pokraj putaWinkMa znadeš ja ti imam smokvu svoju  i rjetko je posječujem jer nemam granicu i samokontrolu u konzulmiranju,a kako se borim sa kilama....ufff,ali kada šetam svog pasića onda fino popapim samo jednu ili dvije na tuđoj pokraj puta,a ne smijem više jer mi je neugodnoEmbarrassedTe sherrry pomice sam i ja sadila i kod mene su bile slatke,ja mislim da njima puno znači u kojoj klimi i vrsti zemlje rastu.To govorim zato što ti kažeš da su tvoje kiseleSmile
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 12:05
Pozdrav! Lijepo je sve, bez suvišnih riječi, da se ne ponavlja. ClapClap
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 16:12
Ok Misty, znači tebi šaljem buhač i sjemenke stolisnika, jel tako!?
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 17:24
Misty, ti paradajzići moraju biti jako crveni kada ih jedeš i onda su super slatki! Mi ih svi obožavamo,stalno mi stoje u zdjelici na radnoj ploči i jedemo ih ko bombončiće - njam,njam !
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 19:52
Lijepa ti je breskvica,a paradajzeke treba pustiti da jako pocrvene onda nisu kiseli i još nešto,njih bolest ne napada oni su mi jedini zdravi u vrtu
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2010 u 00:03
S užitkom sam prošetala tvojim vrtekom, detaljno pregledala sve zaostatke i nauživala se u svemu, zaista prekrasnoClapClapClapClap
Psst...... probala sam groždje, još je malo kiseloWink

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5657585960 151>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,547 sekundi.