Moj novi dom |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9293949596 151> |
Korisnik | |
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Misty biljke su ti krasne, pogotovo sljez. Ovo na prvoj slici je portulak - samonikla jestiva biljka. U dalmaciji je malo drugačijeg oblika, a ovako izgleda u unutrašnjosti. Bogata je omega3 masnim kiselinama, koristi kod lijećenja upale mjehura i bubrega, čisti krv, koristi kod zatvora, tjera parazite iz organizma.... može se pripremati kao salata, kuhan, kiseljen, sušen...
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Hermelika u kamenjaru sada je u punom cvatu, kad bi joj cvjetovi trajali barem upola koliko su trajali pupići..
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Sljez je baš neumoran i stalno raskošno cvate!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sad bih se trebala malo posuti pepelom i priznati kako sam neke biljčice nepravedno zanemarila. Riječ je o nekim sukulentima, jednog sam samo makla na ogradicu uz drvarnicu, a on se ne žali, naprotiv, izgleda da će me počastiti prvim cvijetićima!
![]() a drugi siročić se već toliko nacvao!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Drage moje hvala vam što posjećujete moj vrt
![]() |
|
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
![]() ![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
na drugoj slici to imam i ja...imas pravo brzo se siri,a po mom iskustvu najvise voli sjenu.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Otok, Mira, Triša, gospina trava je dobro opisala tu podvrstu zijevalica. Idealna je za mjesta na kojima ne želite kositi travu. Širi se brzo (sama se rasijava!), naraste i do metar visine i brzo se ospe nježnim i lijepim cvjetićima. Pokušat ću danas slikati mjesto na koje je jedna susjeda posadila maleni klijanac prije mjesec dana, nećete vjerovati svojim očima u što se pretvorio!
Bako nije to baš klasičan kamenjar, ali polako već postaje ono što sam htjela
![]() Ako netko želi sjeme od tih zijevalica rado ću ga skupiti
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Mistiy takav kamenjar i ja želim,puno cvića,a da kamen izviruje iz zelenila,a to ljubićasto,što je da je je lipo
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da baš je slatko, imam to i ja u Skradniku, dobila sam od Nihe.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Neznam što je ovo ružičasto, ali je lijepo i nježno
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ova slika kamenjara je
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Mislim da je to jedna od podvrsta zjevalice. Kod moje mame se posiju same i niknu svako ljeto. Idealne su za prostor koji ne želite kositi. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Bergenija, Anaida, Medo hvala na identifikaciji
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Predivno ti je u vrtu Misty, svakim danom kad se najdem tu sam čekam novo iznenađenje. I ja sam tak nekak uvjeren da je ovo Aster, ja sam ih dobio nekoliko od Anaide i jedva čekam da procvate
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Je, ja isto mislim da je to aster i ubrzo će ti biti predivan!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Čini mi se da je biljčica u desnom kutku aster (niski) i on će cvjetati u rujnu lijepim bijelim, roza ili ljubičastim cvjetićima! To je inače meni jako dragi cvjetić!
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
A u prednjem vrtu, uz ogradu, brzo se razbujao jedan grmić. Još brže se osuo nježnim dvobojnim cvijetićima pomalo nalik na zijevalice
![]() Viđala sam ga u susjednim vrtovima, ali mu neznam ime
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9293949596 151> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |