kami - decoupage |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 33> |
Korisnik | |
kami ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 23 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 1033 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala na divnom komplimentu Lolla, drago mi je da ti se svidjelo
![]() Volim se poigrati decoupagem, a šlapica i svašta nešto mojega iz origami tehnike i ostalog je u podforumu Ostala hobistika > Razni hobi (tamo ima još svačeg predivnog po galerijama od ostalih) ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
KIKA '56 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 843 |
Sve je čudo.
|
|
![]() |
|
nada-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1087 |
Mene je jako zaintrigirala ona kutijica pokraj plavih papučica izgleda mi jako dobro oslikana, tako "akvarelna", voljela bi je malo bolje vidjeti , jako mi se sviđa
|
|
![]() |
|
kami ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 23 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 1033 |
Kika: kad ti je sve čudo, hvala :)
Nada: hvala, ali samo je kutijica mojih ruku djelo. Nabrzaka sam trebala kutijicu za papučice pa sam doma našla neke stranice starog kalendara. Tvoje vješto slikarsko oko je dobro primijetilo akvarel tehniku jer su na kalendaru bile slike nekih domaćih autora ;) |
|
![]() |
|
nirvana ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 183 |
Draga Kami,naći se u tvojoj galeriji je kao da gledam napet triler.Kreativno,uzbudljivo, nepredviđeno i maštovito!Moj duboki naklon!
![]() |
|
![]() |
|
maslina55 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 971 |
I pod temperaturom,savršena!
|
|
![]() |
|
nirvana: hvala na posjeti, drago mi je ako ti se nešto ili štošta svidjelo i zabavilo te
![]() oliva: hvala, ali ha? kaj sam pod temperaturom? ili si ti pod temperaturom? ![]() edit: ahaaa, to je Lolla citirala moje stare slike, to je od prošle jeseni, ali tad sam stvarno bila pod temperaturom dok sam to radila ![]() A odmah me tvoj komentar podsjetio na ono: pod svim vremenskim uvjetima, frizura je postojana ![]() Evo, gotovi svi ispiti na studiju, ali sad još neke obavezice i malo odmora prije kreativne obnove ![]() Nikako da decoupage dođe na red, stalno samo neke origami stvarčice povremeno napravim za poklon, ali za decoupage imam još više toga u planu (i garaži...) |
|
![]() |
|
Ima li koga?!? Odnijele me morske struje na 3.stranu...Trebalo mi je malo kreativnog odmora...
Prošli vikend je bio kišovit pa se nisam mogla baciti na čuda iz garaže, ali sam prionula na cijeli niz drvenih stvarčica koje mi je moja draga teta ostavila za preurediti dosta davno ![]() ![]() Teta mi je donijela 2 stare daščice blizanke koje su bile spremne za umirovljenje jer je rezbarijama od noža već bila gužva... Daščice su bipolarne, da ne velim dvolične ![]() Mlle.Daščica 1 ![]() naravno da se salveta zalijepila za papir, ostavila tak pohabano) ![]() Mlle.Daščica 2 ![]() ![]() Teta je silno htjela 3 drvene sličice za kuhinjski zid, a žuto-zeleni tonovi će savršeno odgovarati... ![]() Dotična šablonica je potufkana zlatnom bojom i upotpunila je motive taman kolko sam htjela... ![]() I pojedinačno poziranje (fotke s odsjajem bolje prikazuju teksturu drveta ![]() ![]() ![]() ![]() I onda je došao red na nešto nalik bačvici (u tako nečem se inače izrađivao putar?) koja je bila sva zapuštena i neobrađena i u jednom trenu sam izbila gornji kolut pa se skoro sve raspalo ![]() Lijepa raznobojna salvetica, malo raznih (posuđenih) šablona, sjenčanja, crtanja, bojanja i naposlijetku satenskog lakiranja... Poziranje okolo-naokolo... ![]() I još malo... ![]() Očito je da je teta htjela da joj to bude stalak za kišobrane pa sam nacrtala i pobojala jednostavne kišobrane i krivca za kišu ![]() ![]() Vesela drvena družina... ![]() Još je ostao stalak za začine, ali on će se predstaviti sam ovih dana, umislio se... |
|
![]() |
|
nada-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1087 |
drvene sličice sjajne, ali bačvic ili kako bi kod mene u podravini rekli motilnica je odlična ideja, spašavanje jednog tradicijskog predmeta od zaborava, lijep ukras, a može biti i koristan komadić namještaja samo mi se čini da bi trebao postojati još koji dio da bi "stroj" funkcionirao
|
|
![]() |
|
nada-m: puno hvala na lijepom komentaru i meni novom (podravskom) nazivu
![]() Ova bačvica je već služila kao dekorativni element ili eventualno stalak za cvijeće tako da vjerojatno nije ni bila u stvarnoj uporabi...Koliko se sjećam, pri izradi putra se koristi još drvena drška s krugom s kojim se potiskuje od vrha prema dnu ili tako nešto slično...Baš ću pitati baku prvom prilikom ![]() |
|
![]() |
|
mumica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 897 |
pa kami ti si prava majstorica, toliko je sve odlično da se ne mogu nagledati
![]() |
|
![]() |
|
KIKA '56 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 843 |
-da ne zaboravim,što se tiče mutilice za mlijeko iz koje se dobijao maslac kod nas u Hercegovini se zvao"STAP",a duga drvena drška sa krugom je "MEĆAJA"
-a radovi i motivi sve za deset |
|
![]() |
|
Bravo pronašli smo sve djelove i neke od naziva za motilnicu, baš mi je drago podsjetiti se na stare naprave i običaje, samo je jedan problem u svemu tome , što se ja svega toga sječam i u živo, jako dugo pamtim.
|
|
![]() |
|
sarita banana ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2711 |
bas sam uzivala na ovoj izlozbi tvojih divnih radova ,imam osjecaj da ih izvodis sa lakocom,sve je tako jasno i cisto...cestitam majstorice
![]() |
|
um se obogacuje primanjem a srce davanjem
|
|
![]() |
|
mumica, Kika i sarita: hvala puno moje dame
![]() ![]() @nada-m: u ovom slučaju, super da te pamćenje tako dobro služi ![]() |
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
hej djevojčice!!!! pa ovo je divno!!!!.......ali ajmo po redu.....
daščice su predobre,divan motiv.....prva mi jer apsolutno savršena.preporučam se za niskozemski motiv u zamjenu za mimozu ![]() a na drugoj je nemirni prstić baš na pravom mjestu i daje joj osobni pečat ![]() pločice su odlične,sviđa mi se što si pustila teksturu drveta da se vidi a šablone dozirane s mjerom.....da naglase a ne da preuzmu::::: a novi stalak za kišobrane!!!.........OMG!!!!..... predobar mi je,jedna od meni najdražih salveta.......i jedna od meni najdražih šablona ![]() a na kraju ove balade da još kažem - kišobranom i kanticom si me potpuno osvojila ![]() |
|
![]() |
|
Biljana 59 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 922 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
kako si dobra! već si nas sve naučila da moramo navoditi nazive iz svog kraja za raznorazne predmete kojima se ti pozabaviš.. ali ja ne znam kako se kod nas kaže za ono nešto u čemu se putar pravio.
![]() ![]() dvolične daščice su mi mmmmmm! vrlo sličan prizor sa kravicama i vjetrenjačom sam vidjela u Danskoj gdje još imaju takvih old fashioned vjetrenjača koje su zapravo nekada pokretale mlinove. i ova salvetica sa stepeništem mi je jako draga pa po tome ispada da mi je daščica br.2 ljepša, mada ni prvoj ništa ne fali, ali eto.... ja izabrala ljubimicu. daščice-sličice za kuhinju su baš baš! izvrsno si odabrala motive obzirom na podlogu i namjenu! napravila sam tri kruga oko stalka za kišobrane i još se nisam odlučila koju stranu bi ja okrenula naprijed ![]() |
|
![]() |
|
mare, Biljana i anastazija: hvala djevojke, kakvi osebujni komentari
![]() @mare: malo se sudara ova donja šablona s tvojom raskošnom, ali nisam mogla ostaviti kišobrane da vise u zraku ![]() (čuvam ti nizozemsku, kako si znala da su mi ostale 3/4 ![]() @anastazija: e, baš to za močenje i sušenje bačvi mi je tata objašnjavao, ali ova je previše spigana da bi se itko s njom bacio u umijeće bačvarenja... Kad je stalak na podu, vidi se samo po jedna strana, ali može se plesati oko nje ![]() Malo mi je žao da kravica i stepenište nije na različitim daščicama, ali nema veze... |
|
![]() |
|
Gogs ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1484 |
sada moram barem nešto komentirati. Juče nisam vidjela gornje slikice( sve nešto u pola centimetra, čak ni povečati se nije dalo??????) e a danas je to već nešto i to ne samo nešto nego
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |