Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Isusova kruna - Passiflora
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Isusova kruna - Passiflora

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 38>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 09:56

na mene uvijek veći dojam ostavi crveni cvijet nego plavi, a još dok je ovako neobičan i prekrasan, svašta je priroda stvorila, a tebi hvala što mi ta mala čuda pokazuješ

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 09:53
i meni se sviđaju passiflore sa crvenim cvetovima quadrangularis, vitifolia i alata.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 09:51
Quadrangularis , prekrasna je i posebna
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 09:47
cveta mi i incarnata

i quadrangularis

do sada mi cvetaju cerulea, allardii, amethist, victoria, incense, incarnata i quadrangularis, a bez pupoljaka su mi edulis, jedna vrsta cerulee, ligularis, maypop incarnata, morifolia, coriacea i vitifolia.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2010 u 21:10
Ako si je sijala ove godine, iduce ce ti cvjetati.Cvijetala bi ove godine ako si je rano posijala i zasadila u vrt.Ja imam u saksiji nekoliko i gledam da su napupale da cvjetaju a ove stara jos nje.
Na vrh
Bilogorka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bilogorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2010 u 11:42
Imam je godinama, raste uza zid da ga ukrasi. Kad imam vremena orezujem zaperke i vežem je da raste kuda želim. Sada lijepo cvate.
Ostavim je i preko zime jer zna biti dugo zelena, sve dok vani nema jakog mraza.  U proljeće je orežem i ona ponovo potjera kad joj paše Smile
Rasadila sam je na nekoliko mjesta tako da uvijek negdje potjera  Clap
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2010 u 17:29
Konte, i ja imam Trišinu, ali to nije ova sa slike nego druga, jako mala. Isto mi je tako tek nedavno potjerala (kao i ti i ja sam bila uvjerena da je smrzla i porezala ju do dna). Ova koja mi je u tegli cvala je i lani i ove godine. A Trišina mije lani rasla, rasla, rasla i bila je jako velika ali nije imala cvijet.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2010 u 15:40
tek sad vidim da je ta ista kao i moja za koju sam na prethodnoj stranici govorila da se smrzla, ali sam tek prije tri tjedna vidjela da je biljka potjerala ponovo i baš me razveselila (stigla je od Triše prošle god)...znači, uspjela je preživjeti -20 Confused ali sam ju ja odrezala skroz pa joj je zato možda dugo trebalo da potjera...pojma nemam

evo je

i sad imam pitanjce....koliko treba proći vremena nakon sijanja pasiflore da počne cvasti?

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2010 u 12:27
Kontee, da - porežem ju negdje na 50 cm i tako ju pospremim u podrum.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2010 u 10:58
ni ja svoju nikako da nagovorim da procvate...
Anaida ova tvoja je super Thumbs%20Up kad ju spremaš po zimi jel ju porežeš?
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 718
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 16:36
blago vama...moja samo raste...a od pupovima ni traga...
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 10:29
Prekrasna je!!! Moja ljubičasta ima samo jedan pupoljak.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 09:55
Počela je cvjetati..

P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 16:34
Evo moje passiflore na ogradi, desno na slici. Raste mi u velikoj posudi i zimi ju pospremam u podrum.

P.Bosmans
Na vrh
zlatnadolina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 61
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zlatnadolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 22:25
Ma ljudi sve su mi ludilo nema ni jedne da nije lijepa. Triša da se bar moja primi , gledam ju svaki dan i molim Boga da mi ostane. Boja nema veze sve su mi predivne.
Ne postoji cvijet koji nije lijep, samo ih treba voljeti.
Na vrh
lijepa cura View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 22
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lijepa cura Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 08:07
Posadila sam Pasifloru jesenas u dvorište na moru. To nam je vikendica, pa nismo stalno tamo. Bili smo za Uskršnje praznike i biljčica je bila živa. Ponovo smo bili za Tjelovo i nije joj bilo ni traga. Ne znam jel da se nadam da će ponovo potjerati ili da tražim novu sadnicu? Inače su mi u Botaničkom vrtu rekli neka je posadim u sjenu. Ovdje na Forumu vidim da je mnogi stavljaju na sunce. I sad sam zbunjena
Na vrh
Uriah View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Uriah Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:30
Pozdrav ekipa:)smile99 Evo da se i ja pohvalim. Passiflora mi je procvjetala. Jupiiiiiiiiiiii !!!

URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/passiflora/12242.aspx][/URL

Na vrh
zlatnadolina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 61
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zlatnadolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2010 u 10:49
Krasna boja.
Na vrh
ruzica dana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ruzica dana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 23:45
i ja sam po tatiTongue u citluku sam provodila ljeta kod bake.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 15:11
Ne ljutim se, naravno!!Ja sam Hecegovka i moram da hvalim svoj kraj!LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 38>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.