Glicinija - Wisteria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 20> |
Korisnik | |
Hombre ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 120 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma ovo sam poslao samo zbog vas koji brinete. Ova je posađena ko zna kada (prije najmanje 20 godina) i od tada je nitko ne zaljeva, ne obrezuje, ne dira. Jednostavno raste samostalno bez utjecaja čovjeka svake godine cvjeta i uspješno se širi bez obzira koje drvo ili grm joj se nađe na putu. Inače ima i jedna u privatnom vrtu koja raste kao samostalno stablo i ona je isto puna cvjetova. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kala2 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 7 |
Moja glicinija posađena 2008. u proljeće, kao mala sadnica, ove godine cvala ko luda, nemaš je šta vidjeti a cvijet do cvijeta
|
|
![]() |
|
MajdaM ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 2 |
dobila sam email o 10 najopasnijih otrovnica, sa slikama , medju njima je i glicinija
evo sta sam jos nasla o gliciniji , medjutim tu ne pise o otrovnosti http://www.rasadnik-curek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=71 I ja imam gliciniju u vrtu , pa molim sve koji su nesto pronasli o eventualnoj otrovnosti da pisu o tome Na listi najotrovnijih sa e-maila su jos Azaleja, narcis, Oleander, Anturijum, Fikus-benjamin , djurdjica i td pisu da je Green Magazine objavio listu otrovnica u vrtu. |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Otrovnost glicinije leži u plodovima (mahuna i sjemenke) koji izazivaju povraćanje, dehidraciju, opću slabost. No nema mjesta panici - mnoge biljke su otrovne a koristimo ih u svakodnevnoj prehrani. Isto tako nemoj mješati otrovnost i smrtnost. |
|
![]() |
|
MajdaM ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 2 |
hvala za odgovor
ponavljam koristan link http://www.rasadnik-curek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=34 |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Iako sam neke od slika stavila već u "Moj vrt", postavit ću nekoliko i ovdje. Blizu moje kuće, u šetnji, nabasala sam na nekoliko šumaraka glicinija. Neka su stabla u tim šumarcima premašivala visinu od 7 - 8 metara, neka koja su zalutala među ostalo (vrlo visoko) drveće nadmašila su rastom sve.
Ove glicinije nitko ne obrezuje niti formira, morala sam se prilično udaljiti da bih vam pokušala pokazati njihovu veličinu, pa fotografije ne mogu dočarati njihovu ljepotu. ![]() ![]() a ljepota njihova cvata i bogatstvo mirisa neopisivi su! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
misty,meni ovo liči na bagrem.Mislim da ovo nije glicinija...
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
![]() Ali ne zaostaje po ljepoti za glicinijom, a po mirisu je značajno nadmašuje! Mislila sam da je intezitet mirisa takav radi velikog broja drveća, ali donijela sam jednu granu doma i stavila je u vazu sinoć. Jutros mi cijela kuća miriše! ![]() Pomislila sam da bi možda trebala izbrisati ovaj post s teme o glicinijama, ali možda je baš dobro da je tu radi usporedbe? |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Misty,bagrem miriše opojno,kao i lipe.Odrasla sam u okruženju lipa i bagremova pa sam zato odma prepoznala to divno drvo.I ja mislim da bi bilo dobro da slika ostane .List i cvijet jako liče,samo što je bagrem drvo a glicinija penjačica...I boja cvijeta se razlikuje,naravno.
![]() |
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
premda je ovo na slici bagrem - postoje i bijele wisterie
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Nisam znala da ima i bijela wisterija.Hvala Željka na informaciji!
|
|
![]() |
|
slatkica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5 |
Čitam i divim se, gledam i padam u nesvijest.
Moja glicinija zasađena prošle godine i ne napreduje baš, ima tanki vrhić i neznam da li njega trebam odrezati, da li se to radi u rano proljeće ili u jesen ili mogu i sad (6 mj.)? |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Zalosna sam , najradije bi plakala ! Donesla sam si iz stranog svijeta malu gliciniju u zelji da si ju posadim tu , tu gdje sam u stvari doma ! Uspjevala mi je predivno ali samo mjesec dana a onda joj je voluharica POJELA korijen ! Izvukla sam onda tu golu sibicu i posadila ju natrag u teglu i sad cekam , mozda jos potjera !
Mislite da imam sanse ? ![]() |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Ovo gore je bas bagrem.Ne zaboravite da je razlika u listovima kod bagrema i glicijije.
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Gute Fee, mislim da ima šanse, nisam doduše probala tako zakorijeniti, nego povaljenicama, ali teoretsko bi trebalo i tako uspjeti. Ako ne uspije, naći će se i ovdje koja sa korjenom, jedino ako je bila neka posebna...
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Nemogu vjerovati , potjerala je natrag ! Ima 2 pupa a na jednom se i listici naziru ! ![]() |
|
![]() |
|
Imala si pravo ! Danas su se ti mali listici razvili u njezne grancice ! |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Bravo za gliciniju!
|
|
![]() |
|
Frida , tako joj se veselim kao da sam dobila najljepsi poklon !
![]() Napreduje ! |
|
![]() |
|
kala2 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 7 |
čekamo slikicu
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |