Zahvalno vrtno cvijeće |
Odgovori | Stranica <12345> |
Korisnik | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Beata,meni onaj običan crveni mak raste oko kuće.Par ih se i u dvorište preselilo i ostavila sam ih no nesmijem dozvoliti da mi "okupiraju"dvorište.Ti tražiš vjerojatno onaj vrtni plavi mak!?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
beata
Novo sjeme Pridružen: 15 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala... Crveni mak mi je prekrasan, mislim da uglavnom raste kao poljski cvijet, nedavno sam dobila jedan korjen prekrasnog cvijeta, izgleda kao mak, ali nije tako krhak ima dva reda latica malo manjih nego što su latica od poljskog maka, ali prekrasnu crnu ogrlicu u sredini. Imam u vrtu i jedan mak koji ima narančasti cvijet on još nije procvao. no na žalost ne znam kako plavi mak uopče izgleda? Zar je cvijet plave boje?
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,taj mak ima neku sivo plavu boju i cvijet je velik.Ma taj mak su nekada ljudi u vrtu sadili i brali ga.U stvari to je pravi mak.
Ako hoćeš,ja ti sakupim sjeme ovog crvenog a plavog dugo nisam vidjela no vjerojatno ga netko ima. |
|
beata
Novo sjeme Pridružen: 15 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa to bi bilo sjajno, voljela bih imati crvene makove u vrtu... zaista se preporučam za sjemenje... jer ovaj moj nazovi mak, koji izgleda uopće niti nije mak, nije otišao u sjeme, cvijet je samo uvenuo i gotovo! Moja sestra posadila je mini suncokrete i stvarno izgledaju spektakularno. Gotovo ih je šteta rezati i stavljati u vazu. Sve mi je to sa cvijećem još relativno novo, čak mi se čini da sam postala malo pažljivija osoba od kad se brinem za cvijeće, valjda je to moguće? |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma brzo ti to nebude više ništa novo,osim što ćeš stalno otkrivati nove vrste cvijeća
Mak ću ti pokupiti sjeme pa kad bude javim ti
|
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a mogu s posaditi i ns suncani balkon, sunce ofd jutra do veceri
u raznim komnbinacijama po zelji.....
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
clara
Novo sjeme Pridružen: 18 Srpanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidim da pricate o plavom maku....u mom kraju ga ima jako puno,i stvarno ima jak opojan miris,koji mi nije bas najdrazi...po meni lijepo izgleda i uvijek ga mogu prepoznati :D
|
|
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
veliki pozdrav svima.
prvi sam put na vasem forumu i veoma mi se svida ja jako volim cvijece i imam ga jako puno i dalje ga prikupljam a koliko vidi tu ima puno vrijednih rucica koje imaju raznog sijemenja i vole ga podijeliti sta je veoma lijepo
|
|
v e s n a
Nedavno posijan Pridružen: 02 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 52 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Veliki pozdrav svima, sve hvale za ovaj portal i vaš trud .I ja sam prvi puta na ovom forumu.Ne znam baš sve o uzgoju cvijeća,tek sam sada u mogućnosti da formiram svoj vrt,tako da neke stvarim u mene kreću od početka.Puno sam čitala,bilježila,saznala, i sda se želim priključiti i s vama podijeliti iskustvo.
Za početak,htjela bih saznati kako nabaviti sjeme uresnice,i može li se sijati u priobalju,tj,može li se uklopiti u mediteranski vrt? |
|
melody - dubrovnik
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uresnica kod nas na moru vrlo dobro uspijeva i cvate dosta dugo. Zašto se ne bi uklopila u mediteranski vrt?
Sjemena obično ima za kupiti, pod nazivom cosmos ili uresnica. Ove godine nisam sadila uresnicu, pa nemam ni sjemena, ali pogledaj na oglase, netko sigurno ima |
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vesna, dobro nam dosla! Cosmos imam ja i rado ci ti poslati seme, samo mi posalji adresu na PP.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
v e s n a
Nedavno posijan Pridružen: 02 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 52 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@otok
Hvala za obavijest i Ako ne nađem sjeme ,javim se.Drago mij e da sam postala dio ove atmosfere. |
|
melody - dubrovnik
|
|
tena
Novo sjeme Pridružen: 01 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim još uvijek sadite.Zek sad sam dobila crveni božur i mislim ga još posaditi, pa kako bude. To kako budde - (nemam baš iskustva a željela bih te stare autoktone vrste) imam već jedan i ne znam koje je boje jer sađen je lani još malo kasnije - sredinom studenog i potjerao je pupove njih 9 i niti jedan se nije razvio da vidim boju a niti se otvorio. Da li da ga presadim ove jeseni ili da ostavim gdje je - na sunčanom mjestu popodne, a dopodne u sjeni.
Zahaljujem na mogućim komentarima iskusnih.
|
|
tena
Novo sjeme Pridružen: 01 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim još uvijek sadite. Naime, tek sad sam dobila božur crveni koji već dugo tražim i namjeravam ga posaditi. Lani sam jedan posadila negdje u prvoj dekadi studenog i ne znam koje je boje jer pupove je formirao, ali nisu se otvorili niti toliko da se može nazrijeti boja.Dvoumim se da li da ga presadim sad ove jeseni ili da mu dam još jednu šansu?Ima sunca popodne, dok je dopodne u sjeni breze.Činilo mi se po slušanju i obzirom da je to autoktona biljka a uz to prekrasna, da to nije težak posao oko uzgoja božura - da nisu zahtjevni, želim nabaviti ako uspijem i roza i bijeli, ali kako mi je krenulo ne znam da li je to pametno?
Iskusni komentirajte - pomagajte, zahvaljujem.
|
|
Edi001
Novo sjeme Pridružen: 04 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok,bok!slučajno nišla na Tenin problem s božurom.ja sam prije 4 god.posadila svoj,onaj pravi drvenasti.svake godine je prolistao,ali nije ni cm narastao,a ni cvjetao.već sam ga mislila presaditi ,a evo ga,sa dva krasna velika pupoljk a.
|
|
amanita
Novo sjeme Pridružen: 12 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zvjezdana oprosti, jer slabo pričam hrvatski, ali zanima me, dali pišeš o asterima trajnicama, jer koliko ja znam o njima, to su jednoletne biljke. Hvala |
|
gentian(a)
Upravo klijam Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima i trajnica!
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trajnice su obicno puno vislje i robustnije dok su jednogodisnje krhkije (njeznije) ! Ipak , ako je zima jaka , sjeme koje se samo zasijalo nekad uopce ne izadje !
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam aster niski grmić roze boje trajnicu, jako je zahvalna i grmić srednje veličine tamnije rozu i plavu boju, također trajnicu. Skromih su zahtjeva i svake godine su prepuni cvijeća. Zeljasti božuri koliko mogu reći iz iskustva najbolje uspjevaju u polusjeni.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Narode, pa ja se ukorjenih. Sad me se nećete tako lako riješiti!
|
|
Odgovori | Stranica <12345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |