Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 94>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
more33 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje more33 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2010 u 14:23
Nuna hvala što ste se uključili, inače sam mislila da je svak pobjegao sa foruma. Napomenula bih da su moje pelargonije na balkonu dosta vremena u hladu samo jutri nekolika sata na suncu. Vjerojatno i to ima utjecaja, nisam prihranjivala sa prihranom za njih. E da počeli su sada opet poneki cvjetić bacati nakon duuuuugo vremena a skoro da su cijeli dan u hladu jer je kuća dosta u sjeni pa popodnevnog sunca više nema nikako već samo juti sat, dva vremena

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 01:00
Originalno poslano od člana more33 more33 napisao:

Može li mi tko odgovoriti, zašto mi ove godine pelargonije slaboje cvatu (skoro nikako). Naime zasadila sam ih iz reznica lanjskih. Dobro su krenule bacile super lijepi prvi cvijet crveni i ružičasti. Od tada ništa, Listovi se zelene neprestano izbijaju novi ali pupova za cvijet jednostavno nema. Tako da su sada samo košare sa zelenilom bez cvijeta. Što bi mogao biti uzrok?

Ja do ove godine nisam prihranjivala pelargonije.Smatrala sam da im je dovoljna  uvijek friška šumska zemlja.Kako sam bila u krivu.Ovegodine sam kupila prehranu za pelargonije i sada neumorno cvijetaju.Naravno i redovno im uklanjam precvijetale cvijetove.Kupi prehranu i sigurno ćeš imati košare prepune cvijetova a ne zelenila.
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2010 u 15:27

kako zalijevam željezom? nekoliko zrnaca otopim u posudi,najčešće u plastičnoj boci jer tako vidim kakva mi je otopina. najbolje je kad je svijetlo crvene boje,znači da nije prejaka,a kad zalijevam pazim da ne polijevam biljku nego samo zemlju oko nje. odmah nakon toga opet zalijevam običnom vodom.Smile  

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2010 u 03:04
Originalno poslano od člana VILMAČ VILMAČ napisao:

za more33: pelargonije trebaš držati na dobro osunčanom mjestu i redovito trgati ocvale cvjetove kako bi pospješila daljnju cvatnju. moje su također okrenute sjeveru,al od izlaska od zalaska sunca su osunčane. prehranjujem ih jednom tjedno samo željezom.  predivno cvjetaju. kod nas u Hercegovini pelargonije nazivaju đirani.Tongue
Molim te reci mi kako zaljvaš željezom? Ja sam zaljevala po uputi ali su mi sve žute fleke ostajale i po listovima i po podu. Sve nešto masno.. Nisam vidjela efekat..Što ne radim dobro?
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2010 u 16:13
za more33: pelargonije trebaš držati na dobro osunčanom mjestu i redovito trgati ocvale cvjetove kako bi pospješila daljnju cvatnju. moje su također okrenute sjeveru,al od izlaska od zalaska sunca su osunčane. prehranjujem ih jednom tjedno samo željezom.  predivno cvjetaju. kod nas u Hercegovini pelargonije nazivaju đirani.Tongue
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2010 u 14:58
Nemoj se živcirati,procvjetat će one opet-malo se odmaraju. Pognoji ih i bit će opet lijepe. Jer optrgavaš redovito cvjetove? To ih potiče na daljnju i obilniju cvatnju! A položaj na sjeveru nije baš najsretnije rješenje za njih,bolje im paše više prema jugu. Pozdrav
Na vrh
more33 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje more33 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2010 u 09:15
Anastazija hvala, pokušat ću i ja sa Substralom. Međutim meni su prestale cvjetati i one što su na suncu u travnjaku i one što su na balkonu (balkon ima sunca jutri do 10,00 sati i popodne jedan sat, položaj mu je prema sjeveru) Prva tura cvjetanja je bila prelijepa a iza toga jednostavno ništa, primjetila sam par novih pupoljaka koji se odmah suše samo oni ne listovi. Ineče rastu lijepo padajući.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2010 u 00:07
more33 pelaronijama treba dosta sunca,u  hladu slabije cvjetaju. Probaj ih pognojiti,ja svoje zalijevam sa Substralom i stalno su pune cvjetova.
Na vrh
Tatjana_bg View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 268
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tatjana_bg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2010 u 22:03
evo i mene sa jednim pitanjem, nešto mi naglo krenuli da sitno cvataju,uz to žuti i sušise  listsmile85,sta moze da bude uztok, strah me da nepreranim gnoivom, te sada planirala da dohranim preko lista, nista drugo mi nepreostaje.HELLP
Na vrh
more33 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje more33 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2010 u 13:07
   Može li mi tko odgovoriti, zašto mi ove godine pelargonije slaboje cvatu (skoro nikako). Naime zasadila sam ih iz reznica lanjskih. Dobro su krenule bacile super lijepi prvi cvijet crveni i ružičasti. Od tada ništa, Listovi se zelene neprestano izbijaju novi ali pupova za cvijet jednostavno nema. Tako da su sada samo košare sa zelenilom bez cvijeta. Što bi mogao biti uzrok?

Na vrh
gentian(a) View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 119
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gentian(a) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2010 u 18:19
Originalno poslano od člana salel salel napisao:

Zna li tko zašto mi ove godine obična crvena pelargonija mijenja boju iz crvene u roza.Često na jednoj biljci imam dvije različite cvijetne grane,jedna crvena druga roza.

To se dešava pelargonijama sa slabijom genetikom ( čitaj: jeftiniji proizvođači  ili novije boje pa nisu dovoljno testirane)!

Nema to veze je li biljka jedne boje manje ili više udaljena od druge boje!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2010 u 22:30
I meni se to dogodilo jedne godine kada sam u blizini crvene imala teglu sa bijelom pelargonijom. Sada pazim da su dalje jedne od drugih pa je bar za sada sve u redu.
Na vrh
salel View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 44
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje salel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2010 u 16:46
Zna li tko zašto mi ove godine obična crvena pelargonija mijenja boju iz crvene u roza.Često na jednoj biljci imam dvije različite cvijetne grane,jedna crvena druga roza.
tkošto
Na vrh
backtoblack View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje backtoblack Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 21:34
tnx Anastazija, u medjuvremenu sam sve cetiri tegle premjestila jednu do druge na zidic od balkona i sad su sve okrenute prema van i prema suncu. istina, unormalile su se Smile za sad sam zadovoljna kako napreduju, a pelargonije su danas dobile i komplimente od susjede Embarrassed
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 15:03
i ja optrgavam ocvale cvjetove, ali mora se paziti..
evo mojih pelargonija

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2010 u 13:54

Pelargonijama se ocvali cvjetovi moraju redovito optrgavati (primiš na donjem dijelu cvjetne stabljike i lagano otrgneš cvijet zajedno sa cijelom stabljikom,da ona ne ostane stršati,samo pazi da ti ne pukne cijela grana). Kad se izvježbaš radit ćeš to s jednom rukom! Ne izgledaju one uopće tak loše,još su mlade! To kaj svaka grana ide u svom smjeru je zato kaj je tegla okrenuta na nutarnju stranu terase pa se okreću prema suncu (da je na drugu stranu nebi se to događalo). Samo ih redovito zaljevaj i pognoji i bit će prekrasne!!!!!! Puno sreće i uživanja u ljepoticamaSmile.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 21:58

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 21:57

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 21:56

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 21:56

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.