Nešpula |
Odgovori | Stranica <1234> |
Korisnik | ||
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
||
Sponzorirani linkovi | ||
Renatka
Novo sjeme Pridružen: 10 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mirka K, nisam zaboravila na tebe. Još nisu za jesti, ali čim budu ja ti pošaljem sjeme. Moje se katastrofa ove godine, ali bit će sigurno negdje u susjetstvu. Sada idem u Zgb, i vraćam se za cca 2 tjedna i nadam se da će ih do onda biti. Ne brini. |
||
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
||
renn
Pustio korijenje Pridružen: 20 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 435 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mogu li i ja dobiti koju košticu nešpule?
|
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pošalji adresu na pp.Poslaću neke klince da se popnu.
|
||
|
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Renatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Šalji adresu da ti pošaljem koštice.
Samo ih pobacaj po vrtu, ali pazi da ih u proljeće ne počupaš misleći da je neki korov. To se često dogadja. Pozdrav. |
||
Renatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nešto sam krivo pritisnula Mira K, šalji adresu. |
||
mpredoje
Novo sjeme Pridružen: 02 Srpanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kad se radi o gljivičnim bolestima nešpole, koliko sam inforamcija mogao iščupati sa vrlo ograničenih sadržaja na internetu, vrlo je vjerojatno da se radi o jednoj od ovih bolesti: Fusicladium eriobotryae, Spilocaea eriobotryae ili Spilocaea pyracanthae
Jedan dobar prikaz Fusicladiuma možete vidjeti na ovom linku koji prilažem http://forum.giardinaggio.it/parassiti-malattie/83225-malattia-frutti-nespolo.html Međutim, na mojoj nešpuli imam simptome koji su različiti od ovih (više su točkasti i svijetlije smeđi ). Pokušati ću ih fotografirati i priložiti. Pretpostavljam da je to jedna od ovih dvaju Spilocaea gljivica. |
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja nešpula u cvatu.
|
||
|
||
seneka
Novo sjeme Pridružen: 09 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I ja imam malu nešpulu u čaši od jogurta,čekam dok zatopli da ju posadim u vrt.
|
||
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E, pa i ja imam nešpolu, misleći do sada da imam japansku mušmulu, moja je u ogromnoj tegli preko zime u zimskom vrtu, a u proljeće je sadim vani!!!! Koliko joj treba da procvate?? Moja je kod mene 5-6 godina, pa valjda 1-2 kod čovjeka od kojeg sam je kupila na Viru, jel bi je mogla ostavit zimi vani ili bolje da je ipak selim unutra ?? |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
....freeland, nespola nije za kontinentalne zime osim ako neces raditi pokus...ona cvjeta u najhladnije doba godine, sigurno bi snijeg odnio cvjetove...
|
||
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
moja je cvala kad je navršila 5 godina i davala je divne plodove odjednom je obolila,listovi imaju hrđave pjege na kraju dobro ona cvate ali ta hrđa pređe i na plodove kojima neda da narastu i sazoru a oni koji i uspiju ne izgledaju reprezentativno....bila sam odsijekla grane jer je sve lišće blo zahvačeno i vidim da na granama se sada pojavljuju novi pupovi...bit će mi ža ako ju nebudem mogla spasiti jer ipak joj treba par godina da naraste da bi dala plodove..
|
||
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Duda ja sam čula da u slučajevima hrđe, nešpulu treba prihraniti željezom.
|
||
život je more
|
||
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ma neznam dal je to hrđa ili nešto drugo ti flekovi su tamnosmeđe i frču listove neznam budem probala kako ti kažeš ,MM mi je donio najesen velike nešpole sa sicilije ogromne su inikle su al i kod njih tako malih od tri lista jedan je bljak...žalosna sam jer mi svi a pogotovo moja Lavanda vili ih papati
|
||
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja susjeda je imala veliku i uvijek je bila nekako gubava, a s druge strane vidjela sam prekrasnih primjeraka tu u Bolu, zdrave su i dobro rode. Očito im nešto na mikrolokaciji ne odgovara. Probaj sa željzom možda uspije.
|
||
život je more
|
||
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kod nas su listovi zdravi, ali plod ima te crne fleke. I ja sam čula to za željezo, pa ću probati
|
||
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nešpulu napada plamenjača,treba je prskati modrom galicom,Prskati najesen ,prije cvatnje,da se ne razbole plodovi,ponoviti nakon berbe.
|
||
Škoj
Nedavno posijan Pridružen: 05 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 54 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Plamenjača?
A ja posadila četiri rajčice metar od moje nešpule koja je od kad znam za sebe bolesna, i jako smo je malo puta jeli, plod je s crnim flekama, a lišće izgleda poluuvelo.. Pome sam posadila prije petnaestak dana i još mi izgledaju zdravo. Dakle, na jesen se prska nešpula. |
||
Odgovori | Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |